Zakaj izbrati to potovanje?

Škotska in Irska - čarter iz Ljubljane

Čas potovanja: 9 dni

Cena na osebo že od: 1399€

ŠKOTSKA - mistična dežela hribovitih pobočij, ledeniških sotesk, viskija, kiltov, dud in mogočnih, na videz včasih celo malce temačnih pravljičnih gradov z zanimivimi zgodbami. Gostoljubni Višavci, skrivnostna Nessie, otok meglic Skye in nepozaben večer škotskih pesmi, plesa in kulinarike v Edinburghu.

IRSKA
- zeleni otok je živi muzej bogate keltske dediščine, ki jo je nasledila krščanska kultura s številnimi samostani in dala deželi njen simbol, triperesno deteljico. Pravo vsebino obiska otoka pa dajo dobrodušni in tradicionalno gostoljubni Irci. Ob vrčku temnega piva Guinness šale vešče vpletajo v razgovor in vam kličejo Failte - dobrodošli.

map

Čas potovanja: 9 dni | 8 noči
Odhod: 26.6.2022
Najmanjše št. potnikov: 25
Produkt: 92820

1. dan: LJUBLJANA - EDINBURG | večerja
Jutranji let iz Ljubljane proti Edinburgu. Po pristanku vožnja z avtobusom do razgledne točke Calton Hill, od koder se vam škotska prestolnica prikaže v vsej svoji razsežnosti. Nastanitev v hotelu. Sprehod po skrivnostni Kraljevi milji in obisk škotskega puba pod grajskim hribom. Večerja in prenočevanje.

2. dan: EDINBURG | zajtrk
Po zajtrku ogled škotske prestolnice. Obisk kraljičine rezidence Holyrood in sprehod skozi številne sobane, od spalnice Marije Škotske do nenavadne galerije s portreti škotskih vladarjev. Sledil bo ogled mogočnega edinburškega gradu, starograjskih zaporov in muzeja, kjer hranijo škotska kraljeva znamenja. Obisk trgovine in muzeja volnenih izdelkov. Zvečer možnost doživetja odličnega škotskega večera (doplačilo), kjer boste ob glasbi in plesu spoznali kulturo in kulinariko gostoljubnih Škotov. Prenočevanje.

3. dan: EDINBURG-QUEENSFERRY-PALAČA SCONE- PITLOCHRY-INVERNESS | zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja proti okrožju Perthshire, s postankom v idiličnem viktorijanskem pristanišču Queensferry, kjer navduši znameniti železniški most prek ustja reke Forth. Na posesti grofov Mansfield se bohoti palača Scone. Ogled palače, kjer se boste spoznali življenje današnjih grofov. Pri dvorcu je replika Kamna usode, kjer so nekdaj kronali škotske kralje. Vožnja do geografskega središča Škotske, Pitlochrya, prikupnega mesteca, kjer bo čas za kosilo. Nadaljevanje poti skozi Višavje do prestolnice severa Škotske, Invernessa. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

4. dan: INVERNESS-JEZERO NESS-GRAD URQUHART-FORT AUGUSTUS-NARODNI PARK TROSSACHS-JEZERO LOMOND-LUSS-GLASGOW | zajtrk, večerja
Zajtrk. Sprehod skozi mestno središče do gradu Inverness, kjer so leta 1921 podpisali pogodbo o »delitvi« otoka Irska. Vožnja vzdolž Kaledonskega kanala ob skrivnostnem ledeniškem jezeru Ness, kjer domuje pošast Nessie. Ogled razvalin gradu Urquhart, kjer se z malo sreče morda z Nessie tudi fotografirate. Postanek v mestecu Fort Augustus, kjer je glavna atrakcija dvigovanje in spuščanje zapornic na kanalu. Popoldne nadaljevanje poti po Veliki soteski do jezera Loch Lomond, opevanega
v številnih škotskih pesmih. Sprehod skozi Luss, najbolj urejeno vasico na Škotskem. Vožnja proti Glasgowu, drugemu največjemu mestu britanskega imperija v času vladavine kraljice Viktorije. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

5. dan: GLASGOW-AYR-ALLOWAY STRANRAER-BELFAST | zajtrk
Po zajtrku krožni ogled mesta: Kelvinovega parka in najstarejše univerze na Škotskem, vožnja do katedrale Sv. Munga, zaščitnika Glasgowa in ob nabrežjih reke Clyde do Jurijevega trga. Sprehod skozi »mesto trgovcev«. Prosto za kosilo. Zgodaj popoldne vožnja proti zahodni škotski obali, skozi nekdanjo grofijo Ayrshire do letovišča Ayr in postanek v Allowayu, kjer se je rodil škotski romantični pesnik Robert Burns. Nadaljevanje poti do pristanišča Stranraer in vožnja s trajektom po Irskem morju do Belfasta. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

6. dan: BELFAST- CARRICKFERGUS- CARRICK-A-REED- BALLINTOY- VELIKANOV PREHOD-GRAD DUNLUCE-BELFAST | zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja v grofijo Antrim . Popeljali se boste ob spektakularni in razčlenjeni obali , kjer se soteske »odpirajo« Severnemu morju. Na poti se boste ustavili na nekaterih lokacijah, kjer so snemali epsko serijo »Game of Thrones«. Ob normanskem gradu Carrickfergus, pa naprej do viseče brvi, Carrick-a-Reed; iz vrvi spletena brv z deskami. Po adrenalinski hoji čez brv nadaljevanje poti  do pristanišča Ballintoy, znanega kot Lordsport of the Pyke's. Krajši postanek in nadaljevanje poti do največje naravne znamenitosti-Velikanovega prehoda, ki je pod zaščito UNESCa. Doživeli boste skrivnostne razvaline gradu Dunluce, še eno od lokacij »Igre prestolov«, ki se bohotijo na pečini ob morju. Sledil bo ogled destilarne viskija, degustacija viskija Bushmills in vrnitev v Belfast. Krožni ogled mesta, ustavili se boste pri Mestni hiši, se zapeljali mimo obnovljenih pristaniških pomolov, kjer so zgradili »nepotopljivi« Titanik do zgradbe severnoirskega parlamenta Stormont ter mimo delavskih četrti protestantov in katolikov. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

7. dan: BELFAST - DUBLIN | zajtrk
Zajtrk. Nadaljevanje potovanja proti Republiki Irski in njeni prestolnici Dublinu. Ogled mesta: popeljali se boste ob bregovih reke Liffey, skozi Park Phoneix, največji mestni park. Videli boste katedralo Sv. Patricka, zaščitnika Ircev in si ogledali slavni Trinity College, kjer v zakladnici stare knjižnice hranijo rokopis-Book of Kells in ostale starodavne zapise. Za lepši dan si boste ogledali muzej Guinness Storehouse in »žametno zlato« pivo Guinness tudi pokusili. Prevoz do hotela in nastanitev. Zvečer možnost sprehoda skozi živahni Temple Bar in doživetje irske družabnosti z večerjo ob živi glasbi (doplačilo). Prenočevanje.

8. dan: DUBLIN - EDINBURG | zajtrk
Po zajtrku prosto, sledi popoldanski let na relaciji Dublin – Edinburg. Nastanitev in nočitev v hotelu.

9. dan: EDINBURG - LJUBLJANA | zajtrk
Zajtrk. Prost dan za samostojne oglede in nakupe. V primeru lepega vremena priporočamo »vzpon« na bližnji Arthur's Seat, starodavni vulkanski hrib, ki tvori večino parka Holyrood. Robert Louis Stevenson ga je opisal kot "hrib za velikost, gora zaradi svoje drzne zasnove".
Lahko pa se nam pridružite na fakultativnem izletu do kapele Roslin v Roslinu ki je glavno prizorišče zadnjega dela Brownovega romana Da Vincijeva šifra. Ime Roslin izhaja iz keltskih besed »ross« (skalni rtič) in »lynn« slap. Roslin je postal pomemben kot sedež plemiške rodbine St. Clair. Po ogledu vožnja na letališče in polet v Ljubljano s pristankom v poznih večernih urah.

V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz iz Ljubljane
 • vključena prtljaga za oddajo do 20 kg
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 8 prenočevanj z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*
 • 4 večerje
 • avtobusni prevozi po programu
 • slovensko vodenje
 • DDV in organizacija potovanja

Možna doplačila (ob prijavi):

 • pri udeležbi manj kot 25 oseb 140 €
 • enoposteljna soba 350 €
 • škotska večerja s folkloro in organiziranim prevozom do posesti 95 €
 • irska večerja s folkloro v Dublinu 55 €
 • vstopnine 155 € (palača Holyrood, grad Edinburg, palača Scone, grad Urquhart, Carrick-a-reed, Giants' Causeway, destilarna viskija, Trinity College, Guinness Store House)
 • Edinburgh- poldnevni izlet Rosslyn Chapel 18 €

Popust:

 • Otroci 2-12.leta na dodatnem ležišču: 15% popust

Pomembno:

 • tretje dodatno ležišče v troposteljnih sobah ni enakovredno osnovnemu ležišču


Odkrita beseda:

 • Cene vstopnin so informativne in se lahko spremenijo. V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo. Izvedba programa je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena. Enoposteljne in troposteljne sobe so na vprašanje.

Seznam ponudb

št. ponudb: 0
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice