Portugalska

Zamaknjenost v ritmu fada

Portugalska, uradno Portugalska republika, je država na jugozahodu Evrope, na zahodu Iberskega polotoka, kjer na vzhodu in severu poteka meja s Španijo, na zahodu in jugu pa jo omejuje Atlantski ocean. Portugalska vključuje tudi tri otočja v Atlantiku, Azore, Madeiro in Salvages, ki jih upravljajo z Madeire. Glavno mesto je Lizbona.

Nekdanja kraljevina Portugalska je bila v 15. in 16. stoletju glavna ekonomska, politična in kulturna sila na svetu, saj je portugalski imperij segal na vse celine, njen vpliv pa je močno upadel po vzponu drugih kolonialnih sil. Sodobna Portugalska pa ima svoje korenine v demokratičnem prevratu, t.i. revoluciji nageljnov, ki je leta 1974 zrušil diktatorsko vladavino.

Hitre opombe

Dežela vetra in sonca

Vetrovna obala je idealno okolje za vse, ki radi surfate ali kajtate in tudi za tiste, ki se tega želite naučiti.  Kljub mrzlemu Atlantskemu oceanu lahko v pokrajini Algarve zaplavate z delfini.

Umirjeni mestni vrvež

V Lizboni lahko začutite umirjen življenjski tempo, ki ga s seboj prinaša mediteransko podnebje. Oglejte si samostan Jeronimos, zadnje počivališče velikega raziskovalca Vasca de Game, športni navdušenci pa si oglejte stadion Benfica, obvezno pa se odpravite tudi na rt Roca, skrajno zahodno točko celinske Evrope. Odpravite se tudi v ljubko in živahno mesto Porto.

Melanholija

Sprehodite se skozi največji nasad plutovcev v Evropi in se prepustite melanholiji, ki jo iz vas zvabi zvok lizbonske saudade.

Bucket List

Kdaj Potovati

Najboljši čas za obisk Portugalske je v poletnih mesecih od sredine junija do sredine septembra, ko so temperature okoli 27 stopinj.

  • Za surfarje in kajtarje
  • Pokrajina Algarve
  • Samostan Jeronimos
  • Največji nasad plutovcev
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice