Panama

Dežela metuljev

Panama je najjužnejša obmorska država v Srednji Ameriki in leži na njenem najožjem delu. Na vzhodu meji na Kolumbijo, na zahodu na Kostariko, na severu je zamejena s Karibskim morjem, na jugu pa s Tihim oceanom. Glavno mesto je mesto Panama.

Izvor imena Panama je neznan, ena izmed teorij pravi, da naj bi ime izviralo iz enega izmed številnih staroselskih jezikov, nanašalo panaj bi se na obilo metuljev, ki jih je v državi več sto različnih vrst.

Hitre opombe

Pestra zgodovina

Panama je država s pestro zgodovino, ki sega v čase španske kolonizacije. Država je tesno povezana z ZDA,s pomočjo katerih je leta 1903 razglasila neodvisnost od Kolumbije. Glavno povezavo med državama predstavlja Panamski prekop, ki ga upravlja Panama, brani pa ZDA. V Panami še vedno živi veliko staroselskih plemen, ki ohranjajo prvotni način življenja.

Življenje med mestom in plažo

Panama vas bo navdušila s svojimi rajskimi plažami, s katerih lahko opazujete delfine in kite v njihovemnaravnem okolju, v Santa Catalinipa se lahko naučite deskanja na vodi. Odmerek mestnega vrveža na vas čaka vglavnem mestu Panama. Na svoj račun boste v narodnih parkih prišli tudi ljubitelji gozdov in hribovja.

Koristne informacije

Za vstop v državo vize ne potrebujete, bodite pa pozorni na veljavnost potnega lista, ki mora veljati še 6mesecev po odhodu iz Paname. Pred odhodom se priporoča cepljenje proti tetanusu, hepatitisuB in Ater rumeni mrzlici. Posebnih nevarnosti v državi ni, svetuje se običajna previdnost

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Suha sezona v centralni Ameriki traja od decembra do aprila, kar pomeni tudi prijetnejše potovanje.

  • Narodni parki
  • Deskanje na vodi v Santa Catallini
  • Panamski prekop
  • Otoki Pearl in Casco Vejo de Panama
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice