Nova Zelandija

Dežela kivijev

Nova Zelandija je otoška država, sestavljena iz dveh otokov, ki leži v jugozahodnem Tihem oceanu, približno 1.600 kilometrov od avstralske obale. Politično k Novi Zelandiji spadajo tudi nekateri manjši otoki v bližini. Južno od Nove Zelandije se nahaja Antarktika, severno pa Nova Kaledonija, Fidži in Tonga. Glavno mesto je Wellington.

Tako kot Avstralija je tudi Nova Zelandija zaradi svoje osamljene lege postala dom nekaterim zanimivim in unikatnim rastlinskim in živalskim vrstam. Najbolj zanimiva med njimi je nedvomno kivi, ptica, ki je tudi nacionalni simbol Nove Zelandije. Kivi pa ni samo ptica, tako se imenujejo tudi Novozelandci in deljeno poimenovanje nemalokrat povzroča prikupne zagate.

Hitre opombe

Dežela Gospodarja prstanov

Novo Zelandijo mnogi poznajo kot snemalno lokacijo filmov Gospodar prstanov. Odpravite se na trekingna ugasli ognjenik Tongariro, ki velja za najlepši enodnevni treking na svetu,ali pa se odpravite v mesto Matamata, kjer na vas čaka filmska vasica Hobiton. Severni otok je tudi dom deževnega gozda in jes redišče maorske kulture.

Južni otok

Je manj naseljen kot Severni otok, vendar nič manj spektakularen. Obiščite Queenstown, središče adrenalinskih športov na otoku. Oglejte si tudi številne fjorde ter ledenika Fox in Franz Josef. Nujno pa morate obiskati tudi obnovljeno mesto Christchurch.

Koristne informacije

Za vstop na Novo Zelandijo vizum ni potreben, morate pa urediti obvezno elektronsko avtorizacijo potovanja (NZeTA).

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Nova Zelandija se koplje v milem poletju, ki nudi najboljši čas za uživanje na severnem in južnem delu otoka.

  • Ugasli ognjenik Tongarino
  • Filmska vasica Hobiton
  • Deževni gozd
  • Ledenika Fox in Franz Josef
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice