Nemčija

Kjer vladata red in disciplina

Nemčija, uradno Zvezna republika Nemčija, je obmorska država v srednji Evropi. Na severu jo zamejujejo Severno morje, Dansko morje in Baltsko morje, na vzhodu meji na Poljsko in Češko, na jugu na Avstrijo in Švico, na zahodu pa meji na Francijo, Luksemburg, Belgijo in Nizozemsko. Glavno mesto je Berlin.

Nemčija je raznolika dežela, ki ponuja za vsakogar nekaj. Tako boste na svoj račun prišli ljubitelji zgodovine, na vas namreč čakajo gradovi ter številna zgodovinska mesta, kjer lahko vidite tudi sledi pol pretekle zgodovine. V Nemčiji se nahajajo tudi znani zabaviščni parki, kar bo zelo razveselilo ljubitelje adrenalina. Nedvomno pa je Nemčija pravi naslov za vse ljubitelje piva skozi vse leto, ne samo v mesecu oktobru.

Hitre opombe

Po poteh Ludvika II. Bavarskega

Oglejte si ekstravagantne gradove romantičnega bavarskega kraljaLudvika II. Bavarskega. Najbolj znan med njegovimi gradovi je nedvomno Neuschwanstein, ki pa ni dokončan. Po ogledu gradov pa naj vas poti vodi v bavarsko prestolnico München.

Doza adrenalina

V Nemčiji se nahaja nekaj najboljših zabaviščnih parkov v Evropi. Obiščite zabaviščni park Galaxy in Europa Park, ki je največji v Nemčiji in drugi najbolj obiskan v Evropi–takoj za Disneylandom.

Mestni vrvež

V nepredvidljivem Berlinu se sprehodite ob ostanku berlinskega zidu in skozi neverjetni park Tiergartenter se ustavite pri Brandenburških vratih in spomeniku na holokavst. Obvezna pa je fotografija pri Checkpoint Charlie.

Kdaj Potovati

Nemčija je zanimiva za obisk v vseh letnih časih.

Kompas Bucket List

  • Park Tiergarten v Berlinu
  • Zabaviščni park Galaxy
  • Gradovi Ludvika II. Bavarskega
  • Checkpoint Charlie
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice