Mjanmar

Dežela tisočerih zlatih pagod

Mjanmar, uradno Zvezna republika Mjanmar, pred letom 1989 znan pod imenom Burma, je obmorska država v Jugovzhodni Aziji. Na zahodu meji na Bangladeš in Indijo, na severovzhodu na Kitajsko, navzhodu na Laos in Tajsko, na jugu ga zamejuje Tajsko morje, na zahodu pa Bengalski zaliv. Glavno mesto je Yangon.

Čeprav se je država leta 1989 po ukazu vojaške vlade preimenovala iz Burme v Mjanmar, mnoge zahodne države, pa tudi domače politične, etnične in opozicijske skupine, še vedno uporabljajo ime Burma. Zaradi dolgotrajne osamitve je Mjanmar ohranil prvobitnost izjemne kulturne in naravne zapuščine.

Hitre opombe

Svet budističnih templjev

Antični Bagano je kraj, ki ga mora obiskati prav vsak in vsebuje največje število budističnih templjev, samostanov in pagod na svetu, vključno s čudovitim templjem Anada z zlatimi koničastimi zvoniki. Kulturna prestolnicaMandalayvas bo očarala z eno najlepših svetovnih palač, najdaljšim tikovimmostom in največjo knjigo na svetu.

Pravljično jezero

Jezero Inle je znano po plavajočih vrtovih, templjih in vaseh, ki se dvigajo iz vode ter domačinih, ki se prevažajo po jezeru v ikoničnih drevakih. Obiskati morate tudi Zlato skalo v Kyaiktiyu, postavljeno na rob prepada in ki naj bi jo na mestu držal en sam Budov las.

Koristne informacije

Za vstop v državo je potreben vizum, priporočeno je, da potni list velja še najmanj 6 mesecev na dan vstopa v državo. Priporočljivo je cepljenje proti tetanusu in hepatitisu B.

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Kot v večini JV Azije je tudi v Myanmaru najboljši čas za potovanje suho odbobje od novembra do marca.

  • Antični Bagano
  • Zlata skala v Kyaikityu
  • Jezero Inle
  • Tempelj Anada z zlatimi koničastimi zvoniki
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice