Mehika

V zibelki starih civilizacij

Mehika oziroma Združene mehiške države je obmorska država v Severni Ameriki, ki na severu meji na ZDA, na jugovzhodu na Gvatemalo in Belize, na zahodu jo zamejuje Tihi ocean, na vzhodu pa Mehiški zaliv in Karibsko morje. Glavno mesto je Ciudad de México.

Mehika je zelo raznolika država, tako v geografskem kot zgodovinskem pogledu. Pohvali se lahko z zelo raznoliko pokrajino, ki obsega puščavo, tropski gozd ter peščena obrežja in ki je bila nekoč dom številnim starim srednjeameriškim civilizacijam, na primer Majem in Aztekom. Zelo jo je zaznamoval španski kolonializem, ki je staroselske civilizacije popolnoma izbrisal.

Hitre opombe

Vredna obiska

S svojo razgibano pokrajino je Mehika odlična destinacija za ljubitelje mestnega vrveža, poležavanja na plaži ter za vse, ki obožujejo zgodovino in naravo. Obiščete lahko številne zgodovinske kraje, na primer starodavno mesto Teotihuacánali pa  piramide v Tuli in tako dobite vpogled v drobec čudovite mehiške zgodovine. Mehika ima tudi bogato kulturno tradicijo, ki temelji na starih civilizacijah, ne smemo papozabiti, da je tudi dom izredne slikarke Fride Kahlo.

Opozorilo pred odhodom

Za vstop v državo vizum ni potreben, se pa svetuje izredna pozornost na varnostne razmerev državi. Obstajajo namreč določeni zadržki za potovanja v posamezne dele države zaradi krepitve kriminala in ugrabitev. V večjih mestih so zelo pogoste tatvine, zato se svetuje povečana previdnost

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Priporočamo, da se tja odpravite med oktobrom in majem, saj so poletni meseci lahko preveč vlažni.

  • Starodavno mesto Teotihuacán
  • Piramide v Tuli
  • Dom izredne slikarke Fride Kahlo
  • Polotok Jukatan
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice