Program K210

Split, NP Krka, Šibenik, Zadar, NP Kornati, Primošten, Bol, Stari Grad, Hvar, Vis, Biševo, Split

Ladja: : M/S EQUATOR ali STELLA MARIS

PROGRAM KRIŽARJENJA

Dan 1, SPLIT, sobota
Prihod v Split, kjer se vkrcanje na ladjo začne ob 13:00 uri. Sledi nastanitev v kabine, zvečer pa ste vabljeni, da se udeležite spoznavnega večera z večerjo (Welcome Reception), ki ga za vas pripravlja osebje na ladji.

Dan 2, Split – NP Krka – Šibenik, nedelja
Vaš dan se bo pričel z jutranjo plovbo proti mestu Šibenik. Po kosilu sledi izkrcanje z ladje, kjer nas bo že čakal avtobus in nas odpeljal v NP Krka. Slapovi Krke so ena izmed najbolj pomembnih znamenitosti na Hrvaškem. Najbolj znan je slap Skradinski buk do katerega se lahko pripeljete z ladjico. Po končanem ogledu se bomo vrnili v Šibenik, mesto z bogato zgodovino in kulturno dediščino. Dan je namenjen prostemu času za raziskovanje mesta, kjer lahko obiščete eno najlepših renesančnih katedral na Jadranu.

Dan 3, Šibenik – Galešnjak – Zadar, ponedeljek
Zgodaj zjutraj bomo izpluli iz Šibenika proti Galešnjaku (otok v obliki srca), tipičnemu malemu
Dalmatinskemu otoku, kjer sledi postanek za kopanje v enem od osamljenih zalivov. Po kopanju uživajte v kosilu med popoldanskim križarjenjem proti zadrskem pristanišču, kjer se bomo odpravili na voden ogled zgodovinskega središča mesta Zadar, ki se ponaša z obzidjem in vhodnimi vrati v mesto zgrajena v 16 stoletju. Med znamenitosti spadajo tudi Trg petih vodnjakov, cerkev sv. Donata, rimski Forum in največja katedrala v Dalmaciji, sv. Anastazija. Na vetrovni dan lahko uživate ob zvoku morskih orgel, neverjetni umetniški instalaciji. Nočitev v Zadru.

Dan 4, Zadar – Primošten, torek
Jutranja plovba v smeri Primoštena skozi NP Kornati, ki ga sestavlja 89 otokov, otočkov in grebenov. Narodni park Kornati se pogosto omenja kot “navtični raj”, ki ima bogat morski ekosistem. Plovbo nadaljujemo do Primoštena, mesta zgrajenega na hribu, kjer si lahko ogledate župnijsko cerkev sv. Jurija, ki je bila zgrajena leta 1485. Prost večer v mestu.

Dan 5, Primošten – Stari Grad, sreda
Zgodaj zjutraj bomo plovbo nadaljevali proti mestu Stari Grad, ki se nahaja na otoku Hvar. Plovba nas bo peljala mimo svetovno znane plaže Zlatni Rat na Bolu, za katero velja, da se kamenčki premikajo z ene strani na drugo, saj veter in valovi nenehno spreminjajo obliko plaže otoka. Vkolikor bo vreme dopuščalo sledi postanek za kopanje. Sledi plovba proti Staremu Gradu, kjer je od leta 2008 UNESCO uvrstil Starograjsko polje na seznam svetovne dediščine. V obrazložitvi so poudarili, da so nasadi oljk in vinogradi na tem območju ostali »praktično nespremenjeni« kar 24 stoletij, vse od prve grške kolonizacije. Gre za edinstven prikaz geometrijskega načina delitve zemljišč, kot so ga uporabljali v antiki. Vaš večer je prost za odkrivanje mesta.

Dan 6, Stari Grad – Hvar – Vis, četrtek
Hvar je priljubljena počitniška destinacija za ki že več let velja za jadransko »jet set« destinacijo, saj ga vsako poletje obišče vrsta bogatašev. Ogledali si boste znamenitosti mesta, kamor štejemo tudi prvo gledališče v Evropi (starejše kot Shakespearovo gledališče v Veliki Britaniji), Frančiškanski samostan in še mnogo drugih zgodovinskih znamenitosti. Nadaljevanje plovbe proti Visu, nekoč strateško pomorsko jugoslovansko oporišče in zaprto za javnost. Zaradi izolacije v preteklosti ima Vis poseben čar “Mediteran, kot je bil nekoč”, zaradi česar je obisk otoka zelo zanimiv. Po prihodu sledi voden ogled mesta, kjer boste obiskali ostanke Rimskih term in uživali v razgledu čudovitih tipičnih »konob«, ki se nahajajo ob morju. Zvečer boste na ladji uživali v kapitanovi večerji.

Dan 7, Vis – Biševo – Split, petek
Zgodaj zjutraj zapustimo Vis in plujemo proti majhnemu otoku Biševo, kjer bomo obiskali Modro jamo, čudovit naravni pojav. Obisk jame je odvisen od vremenskih razmer, ki pa so včasih nepredvidljive, zato boste o zagotovitvi obiska pravočasno obveščeni. Plovba do Splita in prihod popoldan, kjer imate voden ogled starega dela mesta. Naj vas očara Dioklecijanova palača, ki je pod zaščito Unesca, oglejte si ostanke rimske dediščine Splita, to so renesančne in gotske strukture, Jupitrov tempelj, Peristil…. Nočitev v Splitu.

Dan 8, odhod iz Splita, sobota
Po zajtrku je čas za izkrcanje.

Hitre informacije

 

ODHODI: maj 2023
ČAS POTOVANJA: 8 dni/ 7 noči
ČAS ZA PRIJAVO: do zasedbe prostih mest
LADJAR: Adriatic Cruise
MESTO ODHODA: Split, Hrvaška

 

Prenesi PDF programa

Cena vključuje:

 • 8-dnevno križarjenje iz Splita
 • Nastanitev na ladji najvišje kategorije v kabini z lastno kopalnico (klima in LCD TV)
 • Samopostrežni zajtrk (dnevno)
 • 6 kosil (s 4 hodi)
 • Spoznavni večer in Kapitanova večerja
 • Voda iz avtomata
 • Sveže sadje na voljo vsak dan
 • Dnevno čiščenje kabine, sveža posteljnina in brisače 1x tedensko
 • Cruise Manager/Predstavnik (hrvaško/angleško govoreči) v času vašega križarjenja
 • Možnost vkrcanja in izkrcanja prtljage
 • Brezplačen WI-FI na ladji
 • Vodeni ogledi mest Šibenik, Zadar, Vis, Hvar in Split
 • Vodeni ogled in vstop v narodni park Krka
 • Degustacija vin na Visu

 

Cena ne vključuje:

 • Pijače na ladji
 • Dodatnih obrokov na ladji
 • Vstopnin
 • Pristaniške takse in turistične takse 35 EUR/os.

 

Možna doplačila:

 • Vstopnina za Modre jame, plačilo na licu mesta – 13 EUR/na osebo (odvisno od sezone)
 • Doplačilo za enoposteljno kabino znaša 70%
Odhod Cena spodnja paluba* Cena glavna paluba*
    6. 5. 2023 od 780€/os od 1.020 €/os
20. 5. 2023 od 960 €/os od 1.200 €/os
27. 5. 2023 od 1.120 €/os od 1.400 €/os

 

*cena je na osebo

Popusti

 • odrasla oseba na dodatnem ležišču: 30% popust
 • otrok od 3-7,99 let na dodatnem ležišču: 70% popust
 • otrok od 8-11,99 let na dodatnem ležišču: 50% popust
 • otrok od 3-11,99 let na osnovnem ležišču z 1 odraslo osebo: 20% popust
Pošljite povpraševanje

  Z oddajo povpraševanja soglašate, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti ter se z njimi strinjate.

  GDPR soglasje*
  [Soglašam, da Kompas d.o.o. Moje osebne podatke iz tega obrazca uporablja za pripravo želene ponudbe, izvajanje neposrednega trženja (obveščanja o novostih in posebnih ponudbah podjetij skupine Kompas d.o.o.) z uporabo e-pošte. Od obvestil se lahko kadarkoli odjavite.]

  Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
  Svet potovalnih ugodnosti

  Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

  Včlanite se

  MyWay

  Počitnice po meri

  Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

  Sestavite si počitnice