Java

Srce Indonezije

Java je otok v Jugovzhodni Aziji in je upravna provinca Indonezije. Je ognjeniškega izvora in leži v Indijskem oceanu, med Sumatro na zahodu, Balijem na vzhodu, Borneom na severu in Božičnim otokom na jugu. Na Javi živi približno 145 milijonov ljudi, s čimer je Java eno najpogosteje poseljenih območij sveta. Na otoku se nahajata indonezijska prestolnica Džakartain največje mesto Surabaja.

Java je tudi kulturno in versko središče Indonezije s kulturno prestolnico Jogykarto. Večina javanskega prebivalstva je muslimanske veroizpovedi, kljub temu pa je Java mešanica različnih verskih prepričanj, etničnosti in kultur. Ker je otok vulkanskega izvora, se je ustvaril gorski greben, ki ga tvori 83 vrhov,od katerih so vsi aktivni oz. so bili aktivni ognjeniki. Najvišji vrh je Semeru.

Hitre opombe

Dežela ognjenikov

Ognjeniki zasedajo pomembno mesto na otoku. Obiščete lahko najaktivnejši krater Bromo, ki vam postreže z neverjetnimi razgledi. Na vrhu kraterja vulkana Kawah Ijen pa si v temi lahko ogledate moderogenj, ki nastane, ko se goreči plin zmeša z žveplovimi parami.

Med templji in čajem

V Jogykarti obiščite hinduistični tempelj Prambanan, ki je bil večkrat podrt v potresih. Obiščite tudinajvečji budistični tempelj na svetu, Borobodur. Sprehodite pa se tudi po  plantaži čaja.

Koristne informacije

Ker je Java del Indonezije, za bivanje do 30 dni vizum ni potreben. Svetuje se splošna previdnost. Priporočljiva so cepljenja proti tifusu, tetanusu in hepatitisu B.

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Najboljši čas za obisk Jave je od maja do oktobra.

  • Plantaža čaja
  • Hinduistični tempelj Prambanan
  • Krater Bromo – najaktivnejši
  • Kulturna prestolnica Jogykarto
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice