Japonska

Dežela vzhajajočega sonca

Japonska je otoška država na Daljnem vzhodu. Leži v Tihem oceanu, vzhodno od azijske celine. Na zahodu jo obliva Japonsko morje, ki jo s Korejsko ožino ločuje od Korejskega polotoka, na severu Ohotsko morje, na jugozahodu pa jo zamejujeta Vzhodno kitajsko morje in Kitajska. Glavno mesto je Tokio.

Ime države v japonščini pomeni »vzpon sonca«, od tu tudi izhaja sinonim »dežela vzhajajočega sonca«.Japonska slovi po tehnološki razvitosti in visoko izobraženi delovni sili, prebivalstvo Japonske pa dosega eno najvišjih pričakovanih življenjskih dob in visok indeks človekovega razvoja. Znana je tudi po zgodovinski in sodobni kinematografiji in bogati kulinariki.

Hitre opombe

Spomenik Budi

V zgodovinski prestolniciNarasev templjuTodaj–jipoklonite največjemu bronastemu kipu Bude nasvetu in se nato sprehodite pojelenjem parkuz več kot 200 jeleni, ki na Japonskem uživajo posebenstatus zaščitenih odposlancev boga.

Splet tradicionalnega in sodobnega

V kulturni prestolnici Kjotosi lahko ogledate najlepše sakralne in posvetne spomenike, stare lesene mestne četrti in bambusov gozd.Mesto miru, Hirošima, pa vas bo opomnilo na grozote 2. svetovne vojne. Obisk Tokia pa lahko združite z vzponom na goro Fuji.

Koristne informacije

Za vstop na Japonsko vizum ni potreben, ob prestopu meje pa se izvaja biometrični pregled. Na Japonskem obstaja nenehna nevarnost potresov in cunamijev ter nevarnost izbruha vulkanov.Priporoča se cepljenje proti hepatitisu B.

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Pomlad in jesen sta najboljši čas za obisk Japonske.

  • Zgodovinska prestolnica Nara
  • Jelenji park
  • Mesto miru
  • Najlepši sakralni in posvetni spomeniki
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice