Etiopija

Najstarejša Afriška država

Etiopija je celinska država v severovzhodni Afriki. Na severu meji na Eritrejo, na severovzhodu na Džibuti, na vzhodu na Somalijo, na jugu na Kenijo in na zahodu na Sudan. Glavno mesto je Adis Abeba.

Etiopija velja za zibelko človeštva. O tem pričajo najdena okostja anatomsko modernega človeka. Bila naj bi izhodišče za pot modernega človeka na Bližnji vzhod. Ustno izročilo pravi, da izvira kraljevina Etiopija iz Solomunove dinastije biblične kraljice iz Sabe. Etiopija je skoraj skozi celotno afriško kolonialno zgodovino ohranila svojo neodvisnost, razen v času italijanske zasedbe države med letoma 1936 in 1941.

Hitre opombe

Kjer se konča civilizacija

Na jugu Etiopije na vas čaka presenečenje–območje brez elektrike, telefonov, tekoče vode, skratka konec civilizacije. Lahko pa tam spoznate številna starodavna barvita plemena, ki še vedno ohranjajo prvotni način življenja.

Cerkve in gradovi

Na severu Etiopije na vas čaka z gradovi posejano mesto Gondar, ki je tudi odlično izhodišče za trekinge. V Lalibeli, centru etiopskega krščanstva, pa si lahko ogledate cerkve, vklesane v živo skalo.

Koristne informacije

Za vstop v državo je potreben vizum, za katerega zaprosite na Veleposlaništvu Etiopije v Rimu, potni list pa mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev na dan vstopa v državo. V državo ne smete vstopiti ali iz nje izstopiti z več kot 200 biri (lokalna denarna enota). Priporočljivo je cepljenje proti tifusu, tetanusu, hepatitisu B in A ter rumeni mrzlici in antimalariki

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Najprimernejši čas za potovanje v Etiopijo je od oktobra do marca, vendar zaradi njene raznolikosti to ne velja za vsa območja.

  • Glavno mesto Abeba
  • Jezero Chamo
  • ArbaMinch: mesto 40ih vodnih izvirov
  • Narodni park Mago
Triglav
Zavarovanje potovanj v tujino
Za varnejši korak v tujini

Zavarovanje za turistična in poslovna potovanja oziroma za bivanje v tujini z namenom študija ali dela v tujini.

Več o zavarovanju
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice