Dubaj

Arhitekturna “pravljica” Arabskega polotoka

Dubaj je ena izmed sedmih držav, ki sestavljajo Združene arabske emirate. Leži v Arabski puščavi, na obali Perzijskega zaliva. Leta 2021 Združeni Arabski Emirati praznujejo “Abrahama” – 50 letnico ustanovitve emiratov: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras Al Khaimah, Umm Al-Quwain in Fujairah. Prestolnica Emiratov je najbolj zeleno mesto, Abu Dhabi, Emirat Dubaj pa mesto arhitekturnih presežnikov in nedvomno turistična meka Bližnjega Vzhoda.

Hitre opombe

Luksuz, ki sega v neslutene višave

Obiščite najvišjo stavbo na svetu, Burj Khalifa, in si oglejte predstavo z vodo v fontani pod stavbo. Ogledati si morate tudi akvarij, ki se nahaja sredi največjega nakupovalnega središča na svetu Dubai Malla. Obiskati morate tudi botanični vrt Miracle Garden, ki je prava paša za oči.

Nakupovalni raj

Ne samo najdražja nakupovalna središča, posebno pozornost si zaslužijo tradicionalne arabske tržnice oziroma souki. Tukaj lahko dobite vse, kar vam srce poželi, od začimb pa do tradicionalnih oblačil.

Koristne informacije

Za vstop v državo vizum ni potreben. Med obiskom se držite lokalnih navad in običajev. Pazite na spodobna oblačila, zlasti v mošejah, javno pitje alkohola je prepovedano. Priporočljivo je cepljenje proti tetanusu ter hepatitisu B in A.

Skok v prihodnost

Verjetno si opazil, dragi dnevnik, da sem si za svoj današnji zapis del naslova izposodil kar pri svojem najljubšem stripovskem mojstru, Mikiju Mustru. Priznati ti moram, da sem se ob svojem prvem obisku Dubaja zares počutil tako, kot predvidevam, da so se počutili Zvitorepec, Trdonja in Lakotnik, ko so zavrteli časovni stroj in odpotovali v prihodnost.

ZAE Dubaj Kompasov Janez

Iz Kompasove dnevne sobe - ZAE - Dubaj

Oddaja Iz Kompasove dnevne sobe je primerna za vse generacije.

Tokrat se bomo v družbi Edota – strokovnjaka in ljubitelja arabskega sveta, odpravili v Dubaj. Vabljeni k poslušanju.

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Najboljši čas za potovanje je od začetka novembra do konca decembra, takrat so najboljše temperature. Dnevne temperature so do 32 °C in najnižje temperature do 13 °C. V kolikor potujete, ko je poletje pri nas v Dubaj, pričakujte manj turistov vendar zelo visoke povprečne temperature tudi to 42 °C.

  • Obisk Burj Khalifa in znamenite fontane
  • Vožnja z jeepi po puščavi in večerja v puščavi
  • Razvajajte se v Atlantisu
  • Za neustrašne: Zip line Dubaj Marina
  • Obisk nakupovalnih centrov 🙂
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice