Zakaj izbrati to križarjenje?

 • skupinsko križarjenje
 • zagotovljen odhod
 • zabavne prireditve ter animacija

RAZPRODANO

Skupinsko križarjenje - Škotska in Islandija z ladjo MSC Preziosa

Čas potovanja: 12 dni

Cena na osebo že od: 2230€

Vabimo vas, da z nami odkrijete razkošje narave, ki jo deželi, Škotska in Islandija ponujata na vsakem koraku, gre za odkrivanje novega sveta in najlepših razgledov. Islandija slovi po svoji neverjetno čudoviti pokrajini, ki jo je težko opisati in ki ponuja številne priložnosti za neverjetne fotografije na vsakem koraku. Škotska, mistična dežela hribovitih pobočij, ledeniških sotesk, viskija, kiltov, dud in mogočnih, na videz včasih celo malce temačnih pravljičnih gradov z zanimivimi zgodbami. Pridružite se nam na našem skupinskem križarjenju z ladjo MSC Preziosa.

map

Produkt: 99990                                                                             
Odhod:
1.7.2024
Čas potovanja: 12 dni/ 11 noči
Čas za prijavo: do 14 dni pred odhodom
Ladjar: MSC
Mesto odhoda: Hamburg, Nemčija
Vizum: ni potreben

 

PROGRAM KRIŽARJENJA:

1.7.2024: LJUBLJANA - HAMBURG;

Zbor na letališču v Ljubljani 2 uri pred predvidenim poletom.  Let proti Hamburgu. Po opravljenih formalnostih na letališču sledi prevoz do pristanišča, kjer sledi vkrcanje na ladjo MSC Preziosa.

 

2.7.2024: DAN NA MORJU;

Dan na morju vam bo prišel še kako prav za odkrivanje vse ponudbe na ladji ter za počitek in zabavo. Ob vključenem polnem penzionu in številnih aktivnostih na ladji MSC Preziosa bo vaš dan poln doživetij.

 

3.7.2024: INVERGORDON, VELIKA BRITANIJA;

Invergordon je majhno mesto, ki se nahaja v škotski visokogorski regiji Highland. Kraj na Škotskem je poznan po fascinantni pomorski zgodovini in pisanih poslikavah le te, zaradi česar je odličen kraj za raziskovanje. Preteklost Invergordona je tesno povezana s kraljevo mornarico, prvo svetovno vojno in razvojem industrije. Mesto je odlična izhodiščna točka za ogled Invernessa, prestolnice severne Škotske, vsekakor pa ste vsi že kdaj slišali zgodbo o znamenitem jezeru Loch Ness, kjer naj bi živela pošast Nessie, ki že stoletja buri domišljijo okoliških prebivalcev.

 

4.7.2024: DAN NA MORJU;

Dan na morju vam bo prišel še kako prav za odkrivanje vse ponudbe na ladji ter za počitek in zabavo. Ob vključenem polnem penzionu in številnih aktivnostih na ladji MSC Preziosa bo vaš dan poln doživetij. 

 

5.7 - 6.7.2024: REYKJAVIK, ISLANDIJA;

Islandija slovi po svoji neverjetno čudoviti pokrajini, ki jo je težko opisati in ki ponuja številne priložnosti za neverjetne fotografije na vsakem koraku. Reykjavik je najsevernejša prestolnica na svetu, mesto z vikinško dušo in velikim srcem, ki vas bo enostavno očaral. Mesto slovi po številnih znamenitostih, ki si jih lahko ogledate kot npr. ogled starega in novega dela mesta, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), skulptur Asmundur Svensson in Narodnega muzeja. Reykjavik je odlično izhodišče za številne izlete, kot npr izlet v Modro laguno, slikovito kopališče z geotermalno vodo, ki predstavlja prav posebno doživetje, polotok Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno-ameriška tektonska plošča, slap Skogafoss,…

 

7.7.2024: ISAFJORDUR, ISLANDIJA

Isafjordur je mesto na severozahodu Islandije in največje naselje v regiji Westfjords, ki ga obkrožajo gore in morje, kar ustvarja osupljivo pokrajino, ki privablja obiskovalce po vsem svetu. Mesto ima okoli 2600 prebivalcev in je znano po čudoviti okolici, bogati kulturni dediščini in možnostih za aktivnosti v naravi. Mesto je v 16. stoletju zaradi obalne lege in naravnega pristanišča postalo pomembno trgovsko in ribiško središče. Morski sadeži še vedno predstavljajo velik del lokalne prehrane in tukaj se nahaja ena najboljših restavracij z morsko hrano na Islandiji.

 

8.7.2024: AKUREYRI, ISLANDIJA;

Akureyri, drugo največje Islandsko mesto ali prestolnica severa, kot jo nekateri poimenujejo ponuja številne atrakcije za potnike. Zaradi slikovite lokacije na koncu 60 km dolgega Eyjafjordur fjorda, ki je odlično izhodišče za izlete v bližnjo okolico, se mesto uvršča v sam vrh najbolj obiskanih točk na Islandiji. Ugodna mikroklima tu omogoča zelenje in bujno vegetacijo za tako severno geografsko širino. Posebna znamenitost mesta je tudi botanični vrt, kjer skoraj že v arktičnem krogu uspevajo sredozemske in celo afriške rastline.

 

9.7.2024: DAN NA MORJU;

Dan na morju vam bo prišel še kako prav za odkrivanje vse ponudbe na ladji ter za počitek in zabavo. Ob vključenem polnem penzionu in številnih aktivnostih na ladji MSC Preziosa bo vaš dan poln doživetij.

 

10.7.2024: KIRKWALL (ORKNEY ISLAND), VELIKA BRITANIJA;

Orkneyevi otoki so skupina 70 otočkov, ki ležijo severovzhodno od Škotske. Kirkwall je glavno mesto in administrativno središče otokov. V mestu si lahko ogledate katedralo St. Magnusa iz leta 1137, The Earl's Palace, ki je čudovit primer francoske renesanse (vendar v ruševinah), se pomerite v partiji golfa in obiščete trgovine z obrtniškimi izdelki. Lahko se odpravite tudi na izlet iz mesta in si pogledate na primer plažo Dingieshowe, Point of Ayre, Brough of Deerness, kjer je samostan iz časa Keltov, obiščete otoček s svetilnikom Copinsay, zanimivo 'morsko jamo' Gloup in Mull Head Nature Reserve, kjer si lahko ogledate zanimive klife.

 

11.7.2024: DAN NA MORJU;

Dan na morju vam bo prišel še kako prav za odkrivanje vse ponudbe na ladji ter za počitek in zabavo. Ob vključenem polnem penzionu in številnih aktivnostih na ladji MSC Preziosa bo vaš dan poln doživetij.

 

12.7.2024: HAMBURG - LJUBLJANA;

Prihod ladje MSC Preziosa v pristanišče Hamburg. Po zajtrku sledi izkrcanje z ladje in panoramski ogled mesta, nato pa transfer na letališče in polet proti Ljubljani.

 

 

itinerar MSC Preziosa Križarjenje Škotska in Islandija

 

Cenik:

Tip kabine     First minute cena
(velja do 10. 4. 2024 za omejeno število kabin)
       
Notranja kabina Fantastica,
kat. IM1
    od 2.230 €/os
Notranja kabina Fantastica,
kat. IR1
    od 2.290 €/os
Notranja kabina Fantastica,
kat. IR2
    od 2.320 €/os

Zunanja kabina z oknom Bella,
kat. OB

    od 2.400 €/os
Zunanja kabina z balkonom Bella*,
kat. BB 
   

od 2.620 €/os

Zunanja kabina z balkonom
Fantastica, kat. BM1

    od 2.700 €/os

*Kabine v kat. Bella so garantirane, kar pomeni, da ni možno izbirati pozicije kabine. Sistem ladjarja avtomatsko določi številko kabine nekaj dni pred odhodom. Želje glede lokacije kabine niso možne. 

Popusti:

 • Cena za 3. ali 4. odraslo osebo v kabini, na dodatnem ležišču: od 1.640 € na osebo (Bella), 1.740 € na osebo (Fantastica)
 • Otroci do 17,99 leta kot 3. ali 4. oseba v kabini: od 890 € na osebo
V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz iz Ljubljane
 • transfer letališče – pristanišče – letališče
 • voden ogled Hamburga
 • izbrana kabina
 • dopolnjen polni penzion v času križarjenja
 • vse zabavne prireditve ter animacija v organizaciji ladjarja MSC
 • kopanje v bazenih in uporabo fitnes centra
 • pristaniške pristojbine
 • izkušen Kompasov vodnik in
 • organizacija potovanja


V ceno ni vključeno:

 • alkoholne in brezalkoholne pijače, ki jih naročite pri natakarjih ali v barih
 • fakultativni izleti (shore excursions)
 • osebna poraba na ladji
 • storitve v frizerskem salonu in SPA centru
 • igre na srečo v ladijskih casinojih
 • storitve pri ladijskem zdravniku
 • napitnine
 • transfer do letališča
 • zavarovanja (riziko odpovedi, dodatno zavarovanje za tujino, Covid zavarovanje)


Obvezno doplačilo (ob rezervaciji):

 • Napitnine za osebje (Hotel Service Charge - HSC) so tudi pri ladjarju MSC postale obvezno doplačilo. Znesek napitnin za odraslo osebo znaša 132 EUR, za otroka od 2-11,99 let pa 66 EUR. Napitnine je po novem potrebno doplačati že ob rezervaciji.
 • Na ladji vam bodo avtomatično zaračunali prispevek 1 EUR na osebo za UNICEF, ki ga po želji lahko odstranite z računa na ladijski recepciji.


Možna doplačila ob prijavi: 

 • All inclusive paket pijač EASY - odrasli: 429 EUR/osebo
 • All inclusive paket pijač EASY PLUS - odrasli: 594 EUR/osebo
 • All inclusive paket pijač PREMIUM – odrasli: 814 EUR/osebo
 • Paket brezalkoholnih pijač – odrasli: 264 EUR/osebo
 • Paket brezalkoholnih pijač – otroci: 187 EUR/osebo
 • Enoposteljna kabina: 80 -100 % doplačilo; rezervacija je na vprašanje
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
 • Zavarovanje rizika odpovedi

Potovalni dokumenti

Osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

 

Organizirani izleti

Ob dovolj velikem številu potnikov in v kolikor bodo takrat veljavni ladjarjevi pogoji to omogočali, bo vodenje izletov na kopnem potekalo v slovenskem jeziku. Natančne informacije o izletih vam bo podal vodnik na informativnem sestanku prvi dan na ladji. Najmanjše število prijavljenih potnikov na posamezni izlet voden v slovenskem jeziku je 25 (odraslih potnikov). V kolikor bodo ladjarjevi pogoji onemogočali izvedbo katere od predvidenih storitev si pridržujemo pravico do spremembe oz. prilagoditve pri izvedbi potovanja.

 

Opomba

Navedene cene so informativne. Končna cena bo znana ob rezervaciji.

Pošlji povpraševanje

Z oddajo povpraševanja soglašate, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti ter se z njimi strinjate.

GDPR soglasje* [Soglašam, da Kompas d.o.o. Moje osebne podatke iz tega obrazca uporablja za pripravo želene ponudbe, izvajanje neposrednega trženja (obveščanja o novostih in posebnih ponudbah podjetij skupine Kompas d.o.o.) z uporabo e-pošte. Od obvestil se lahko kadarkoli odjavite.]

Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice