Avstrija

Moje pesmi, moje sanje

Avstrija, uradno Republika Avstrija, je celinska država v srednji Evropi. Na zahodu meji na Švico in Lihtenštajn, na jugu na Slovenijo in Italijo, na vzhodu na Madžarsko in Slovaško, na severu pa na Nemčijo in Češko. Je štirikrat večja od Slovenije in ima približno 8,5 milijona prebivalcev. Glavno mesto je Dunaj.

Avstrijska pokrajina je zelo gorata, veliko je zelenih pašnikov, ki dajejo pokrajini idilično zeleno podobo. Zato se ne moremo čuditi, da so Avstrijo, konkretneje okolico Salzburga, izbrali za lokacijo snemanja kultnega filma Moje pesmi, moje sanje, kjer je glavno vlogo imela Julie Andrews. Avstrija pa je znana tudi kot rojstna dežela skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Hitre opombe

Gorski biseri

Kar je za Švico Matterhorn, je za Avstrijo Veliki Klek oz. Grossglockner. Z gondolo se pripeljite na plato Franca Jožefa in opazujte številne svizce, ki se skrivajo med skalovjem. Obvezen postanek pa nareditiše v ljubki vasici Heiligenblut.

Ob lepi modri Donavi

Prestolnica Dunaj vas bo nedvomno navdušila z značilno klasicistično arhitekturo, znamenitim dvorcem Schönbrunns pripadajočim živalskim vrtom, dan pa lahko zaključite v enem izmed najstarejših zabaviščnih parkov, Praterju.

Sprostitev ob vodi

V Avstriji pa lahko najdete tudi več kot 2.000 jezer, ki v vročih poletnih mesecih ponujajo enkratno osvežitev. Eno izmed najlepših je nedvomno Baško jezero (Fakeer See) z največ sončnimi urami, Vrbsko jezeropa bo navdušilo vse romantične duše

Kdaj Potovati

Veliko snega pozimi in obilica sonca poleti, odvisno kakšno potovanje imate v mislih.

Kompas Bucket List

  • Ljubka vasica Helligenblutt
  • Prestolnica Dunaj
  • Več kot 2000 jezer
  • Rojstna dežela Mozarta
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice