Argentina

V ritmih tanga

Argentina je južnoameriška država, ki jo objemajo Andi in Atlantski ocean. Na vzhodu meji na Urugvaj in Brazilijo, na severu na Paragvaj in Bolivijo ter na Čile na zahodu. Glavno mesto je Buenos Aires.

S svojo razgibano naravo in mnogimi naravnimi znamenitostmi je Argentina pravi raj za popotnike. Na svoj račun boste prišli prav vsi ljubitelji mest, občudovalci narave ter ljubitelji živali–Argentina je namreč dom številnim ljubkim živalskim vrstam.

Hitre opombe

Raziskovanje narave

Argentina ima zelo razgibano pokrajino, kjer lahko najdete tako visoke gore kot pokrajino, ki je prepletena z ranči in barvitimi vasicami. Obvezno morate obiskati rajsko Patagonijo, kjer na vas čakajo kapibare, lame in prikupni čopasti pingvini, ki imajo tudi svoj otok, Isla Pingüinos.

Mestni utrip v ritmih tanga

Med raziskovanjem Buenos Airesa si obvezno vzemite nekaj časa za obisk njegovega južnega predela s številnimi plesalci tanga, najbolj znanega argentinskega plesa. Izkoristite priložnost in se naučite osnovnih osmih korakov in se pridružite številnim plesalcem, ki jih lahko srečate na vsakem koraku.

Koristne informacije

Za vstop v državo in bivanje do 90 dni vizum ni potreben, bodite pa pozorni, da vam oblasti ob vstopu vdržavo ožigosajo potni list z vstopnimi žigi. Po državi se večinoma potuje brez težav, v večjih mestih bodite pozorni na kraje. Priporoča se cepljenje proti tetanusu, hepatitisu A in rumeni mrzlici ter primerna zaščita pred komarji.

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Priporočamo, da se v Argentino odpravite pomladi ali jeseni (sploh jesen je lepa), bo pa v gorah verjetnost za kakšen deževni dan več, v Ushuaii (Ognjena zemlja) pa lahko v začetku aprila že sneži.

  • Mesto na “koncu sveta” – Ushuaia
  • Mestni utrip Buenos Airesa
  • Obala Argentine
  • Ledenik Perito Moreno – El Calafate
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice