Zakaj izbrati to potovanje?

 • Direktni čarter iz Ljubljane
 • Polni dnevi: jutarnji odhod in večerni povratek
 • Bivanje v odličnih hotelih 3-4*
 • Kombinacija urbanega doživetja in neokrnjene narave

Mini križarjenje Talin - Helsinki - Stockholm - Riga

Čas potovanja: 5 dni

Cena na osebo že od: 699€

Poletite z nami in odkrijte najlepše zaklade Baltika. Mesta, ki jih v poletnih mesecih sonce obsije še bolj svetlo. Baročni zvoniki, Art Nouveau fasade in urejeni vrtovi, ki zažarijo v nešteto barvah. Parki, kjer se prepletajo vonjave cvetja in podobe sproščenih domačinov, ki posedajo v senci dreves. Burna, večstoletna zgodovina, ki je ustvarila raznolike in napredne držav, ki se kljub svoji butični velikosti lahko v določenih segmentih kosajo z največjimi na svetu. Vse to in še več ponujajo baltske dežele, ki jih bomo na našem 5-dnevnem potovanju dodobra spoznali.

map

Termin: 22.6.2022
Trajanje: 5 dni / 4 noči
Produkt: 8706

1.DAN: LJUBLJANA - RIGA – TALIN
Zjutraj izbor na ljubljanskem letališču in polet posebnega letalna proti Rigi. Po pristanku sledi vožnja v Estonijo. Estonsko prestolnico Talin bomo spoznavali peš. Talin je izvrstno ohranjeno srednjeveško mesto in spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Skozi mestno obzidje se bomo sprehodili po idiličnih tlakovanih ozkih uličicah mimo nekdanjih zaporov KGB do osrednjega trga Raekoja, ki z gotsko mestno hišo, staro mestno lekarno, številnimi lokali in ohranjenimi cehovskimi hišami predstavlja živahno srce Talina. Nato se bomo povzpeli na grajski grič Toompea, od koder se ponuja lep pogled na mesto in Finski zaliv. Sprehodili se bomo do državnega parlamenta in katedrale Aleksandra Nevskega, ki je najpomembnejši primer pravoslavne sakralne arhitekture v Talinu in spominja na rusko vladavino. Po vodenem ogledu, prosti čas za nakup avtentičnih estonskih spominkov oz. obisk katere izmed srednjeveških pivnica. Namestitev v hotelu ni prenočevanje.

2.DAN: TALIN – HELSINKI

Po zajtrku vkrcanje na trajekt in plovba proti Helsinkom. Helsinki, imenovani tudi »Belo mesto severa« je finska prestolnica ob Finskem zalivu, ki je znano po številnih otokih. Je ena najmlajših, a v zadnjem času najhitreje rastočih evropskih prestolnic. Sredi 19. stoletja so Helsinke močno razširili oziroma prenovili v neoklasicističnem slogu po zgledu Sankt Peterburga. Po prihodu v pristanišče sledi avtobusni ogled mestnih znamenitosti: središče mesta z glavnim Senatnim trgom in stolnico, vladno palačo in univerzitetnim poslopjem, v skalo vklesane cerkve Temppeliaukio, Sibeliusovega parka z njegovim nenavadnim spomenikom, kongresne dvorane Finlandia, olimpijskega parka in ruske katedrale nad pristaniščem. Sledi nekaj prostega časa na slikoviti tržnici v mestnem pristanišču, kjer si boste lahko privoščili povsem sveže baltske ribje specialitete, hkrati pa je pravi raj za nakup »živopisanih« laponskih in finskih spominkov. Nato se bomo vkrcali na ladjo in odpluli proti Stockholmu. Ladja je pravi plavajoči hotel z restavracijami in trgovinicami ter možnostmi zabave. Nočna plovba.

3.DAN: STOCKHOLM – TALIN
V jutranjih urah bomo pluli skozi čudovit arhipelag švedskih otokov do švedske prestolnice Stockholm. Stockholm velja za enega najlepših svetovnih mest, ki se je razvilo na stičišču jezera Mälaren in Baltika ter se do danes razraslo na številne otoke v arhipelagu. Najstarejši otok - Gamla Stan je srce mesta, kjer med tlakovanimi srednjeveškimi ulicami stoji kraljeva palača, uradna rezidenca kraljeve družine francoskih korenin. Gamla stan očara s svojo specifično atmosfero ozkih tlakovanih ulic, polnih trgovinic  s spominki, prijetnih srednjeveško opremljenih kavarn in izjemno ohranjenih slikovitih srednjeveških hiš.. Sprehodili se boste skozi staro mestno jedro Gamla Stan in si ogledali kraljevo palačo, parlament Riksdag, trg Riddarhustorget, otok vitezov Riddarholmen s stolnico (zunanji ogledi). Sledila bo vožnja do polotoka Djurgarden, kjer se nahaja eden najbolj zanimivih muzejev na svetu - Vasa muzej. Vasa je edina ohranjena švedska vojna ladja iz 17. stoletja., ki se je polno opremljena in natovorjena potopila na svoji prvi plovbi leta 1628. Ladjo so pred dobrimi petdesetimi leti dvignili iz morskih globin in je danes ena glavnih atrakcij v Skandinaviji. Po ogledu vkrcanje na ladjo in nočna plovba do Talina.

4. DAN: TALIN - RIGA
Po izkrcanju v Talinu se bomo z avtobusom podali v latvijsko prestolnico Rigo. Sledi namestitev v hotelu v Rigi. Mesto je mešanica različnih arhitekturnih stilov, ki zajemajo obdobja romanike, gotike, renesanse, baroka in neoklasicizma. Od načičkane, srednjeveške “hiše črnoglavcev”, do resnobne katedrale iz časa romanike, do popolnoma komunističnih/stalinističnih stavb.  Za konec dneva sprehod po starem delu mesta z možnostjo večerje. Prenočevanje.
 
5. DAN: RIGA – LJUBLJANA
Po zajtrku sledi ogled Rige. Stari del mesta se ponaša z več kot 800 leti zgodovine in je uvrščen na UNESCOV seznam Svetovne kulturne dediščine. Centralna mestna tržnica, urejena v nekdanjih skladiščih zeppelinov, je ena največjih v Evropi. Tu bomo lahko uživali v prepletu vonjav in okusov lokalnega pridelka, sušenega mesa, svežih rib ter sadja in zelenjave. Prosto za kosilo in nakupe. V popoldanskih urah si bomo ogledali sloviti latvijski etnografski muzej na prostem, kjer je prikazano življenje na latvijskem podeželju pred stoletji. V več kot 100 na novo postavljenih tradicionalnih hiškah nam bo prikazano vsakdanje življenje takratnih dni s plesom, glasbo in predstavitvijo raznih obrti. Po ogledu vožnja na letališče v Rigi in polet proti Ljubljani.

V ceno je vključeno

 • povraten let Ljubljana – Riga – Ljubljana
 • vključena oddana prtljaga 20kg in ročna prtljaga 5 kg
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 2 nočitvi z zajtrki v hotelih 3-4* po programu
 • 2 nočitvi na ladji po programu
 • avtobusni prevoie po programu
 • organizirani ogled Rige, Tallina in Stockholma
 • slovensko vodenje in
 • organizacija potovanja

Možna doplačila ob prijavi:

 • doplačilo v primeru skupine manjše od 25 oseb: 100 €
 • enoposteljna soba/kabina: 155 €
 • polpenzion (2 x večerja): 50 €

Cena ne vključuje:

 • navedenih doplačil
 • pijače pri obrokih
 • storitev po osebnih naročilih

Popusti ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %

Pomembno:

 • Občasno posamezne lete tudi povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko program ostaja nespremenjen. Program lahko poteka tudi v obratnem zaporedju.

Seznam ponudb

št. ponudb: 0
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice