Zakaj izbrati to potovanje?
Top doživetja ob gurmanskih skrivnostih severa Italije
- nauči se, kako polento pripravljajo v Bergamu
- uživaj v okusu vina ob graščini Castello D'uviglie
- poskusi, kako dober je turški med na severu Italije
- posladkaj se z okusom čokolade in lešnika lokalnega »gianduiotta«
- odkrij skrivnost priprave prave italijanske rižote
- srkni kozarček »grappe«, počasi in z užitkom
Gurmanske skrivnosti severa Italije
Čas potovanja: 3 dni
Cena na osebo že od: 449€
Vabljeni na kulinarično raziskovanje dobrot severne Italije.
Čas potovanja: 3 dni | 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Produkt: 80686KUL
1. dan: (MARIBOR, CELJE)-LJUBLJANA-BERGAMO-CASTELL D'UVIGLIE-CASALE MONFERRATO I kosilo, pokušnja, večerja
Odhod avtobusa ob 5. uri z obračališča mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani. Vožnja po avtocesti do Bergama, ki je svoj vrhunec doživel med beneško nadvlado ter je deljen na spodnje in zgornje mesto. Ogled zgornjega mesta »Citta Alta«, do katerega nas bo popeljala zobata železnica. Sprehod od čevljarskega trga, mimo stolpa Gambito, vse do trga »Piazza Vecchia in stolničnega trga. Bergamo je znano po polenti. Po tradicionalni recepturi v polento vmešajo sir ali druge sestavine in jo imenujejo »taragna«. Po ogledu kosilo s pokušino značilnega krožnika ter nadaljevanje vožnje proti hotelu v kraju Casale Monferrato. Nastanitev. Zgodaj popoldne vožnja do graščine Castello D'uviglie, kjer si bomo ogledali grad in starodavne vinske kleti. V vinski kleti bo sledila degustacija štirih vrst vina s prigrizkom. V večernih urah vožnja do bližnje turistične kmetije in večerja z lokalnimi specialitetami. Povratek v hotel in nočitev.
2. dan: CASALE MONFERRATO-ALBA-GRINZANE CAVOUR-SERRALUNGA D'ALBA-CHERASCO-CASALE MONFERRATO I zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku vožnja proti srednjeveškemu mestecu Alba. Ogled slikovitega mesteca od trga Savona, preko glavne ulice, do »Corso Vittorio Emanuele« z nekaterimi srednjeveškimi hišami z dekorativnim okrasjem iz gline. Cerkev Sv. Dominika, ki hrani zanimive freske iz 4. st., in zanimiv kip »Križ« Leonarda Bistolfija. Nadaljevanje do glavnega trga »Dell Risorgimento«, na katerega se opira stolnica Sv. Lovrenca iz 4. st. in zvonik. Današnja podoba zvonika sega v 18. st., vendar sloni na temeljih romanskega predhodnika. Po ogledu mesta vožnja do kraja Grinzane Cavour, kjer bomo lahko poskusili tradicionalni turški med in izvedeli posebnosti njegove proizvodnje od enega najbolj znanih proizvajalcev v regiji. Vožnja do Serralunge D'Alba in postanek v prestižni posesti Fontanafredda, kjer bomo imeli odlično kosilo in poskusili tri vrste vina. Dan bomo zaključili v kraju Cherascho, kjer si bomo ogledali tradicionalno čokoladnico, ki prideluje čokolado vrste »gianduja«. Poskusili bomo tipične čokoladice, »gianduiotte«. Večerja v lokalni restavraciji. Povratek v hotel in nočitev.
3. dan: CASALE MONFERRATO-ROVASENDA-ALTAVILLA MONFERRATO-LJUBLJANA-(MARIBOR, CELJE)- I zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja proti področju Vercelli, s postankom za ogled srednjeveške graščine Rovasenda. Pot bo naprej vodila do principata Luceda, ki so ga ustanovili minoriti leta 1123 in je zaslovel v 14. st. kot prva struktura, ki je gojila riž v Italiji. Med ogledom bomo izvedeli več o rižu, načinu pridelave in priprave ter seveda o bogati zgodovini meniškega principata. Ogled bomo strnili s kosilom, pri katerem ne bo manjkala prava italijanska rižota. Odpravili se bomo še v Altavilla Monferrato, kjer bomo v destilarni poskusili nekaj vrst lokalnega žganja, med drugim tropinovca, ki ga Italijani imenujejo »grappa«. Sledila bo le še vožnja proti Ljubljani, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.
V ceno je vključeno
- prevoz s turističnim avtobusom po programu
- vse cestnine in parkirnine
- 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3-4*
- vožnja z zobato železnico v Bergamu
- kosilo v Bergamu (brez pijače)
- ogled graščine in vinske kleti Castello D 'Uvigilie z degustacijo vin in prigrizkom
- večerja na turistični kmetiji (brez pijače)
- ogled proizvodnje in pokušina turškega medu
- ogled, kosilo in degustacija vina na posesti Fontanafredda
- ogled čokoladnice z degustacijo
- večerja v lokalni restavraciji
- obisk rižarne Lucedskega principata in kosilo
- obisk destilarne in pokušina tropinovca
- zunanji ogledi po programu
- najem sistema avdioguide
- slovensko spremstvo/vodenje
- organizacija potovanja in DDV.
Možna doplačila (ob prijavi):
- doplačilo pri udeležbi manjšega števila potnikov - od 30 do 20: 50 EUR/osebo
- enoposteljna soba 60 EUR/osebo.
Pomembno:
- Možnost doplačila za prevoz iz Maribora in Celja 15 EUR/osebo (ob prijavljenih najmanj 15 potnikih).
Možna doplačila (na potovanju):
- vstopnine pribl. 20 EUR/osebo,
- ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje.
Obvezno doplačilo (na recepciji hotela):
- lokalno predpisana turistična mestna pristojbina.
Otroški popust:
- 10% za otroka do 12 let v spremstvu odrasle osebe.
Opomba: Glede na proste kapacitete je možnost nastanitve skupine na turistični kmetiji ali v podeželskem hotelu. Vrstni red ogledov se lahko, glede na rezervacije terminov degustacij, lokacije hotelov oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen.