Zakaj izbrati to potovanje?

 • v Dubaju poglejte z najvišje stolpnice na svetu
 • začutite mističnost slikovitih tržnic naselja Madinat Jumeirah
 • doživite arhitekturno ekstravaganco modernega Dubaja na vožnji z ladjico po Dubaj Marini
 • preživite večer sredi puščave, z nogami v toplem pesku
 • obiščite sejem EXPO Dubaj

ODHOD 8.12. ZAGOTOVLJEN

Dubaj in Expo

Čas potovanja: 5 dni

Cena na osebo že od: 899€

Dubaj predstavlja dva svetova popotniških užitkov. Izjemen futuristični svet arhitekturnih presežkov (Dubaj marina, najvišji stolp na svetu Burj Khalifa, nova arhitekturna ikona Dubai Frame, Museum of Future, Dubai Eye ter številna nakupovalna središča Dubaja) ter tradicionalni svet starega Dubaja v predelu Deira, ki ga zaznamujejo mošeje in tradicionalne tržnice. Na potovanju v družbi izkušenega vodnika bomo spoznali oba svetova te bleščeče metropole, kjer je meja le nebo.

map

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Čas za prijavo: 14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 25
Vizum: ni potreben
Odhod: 8.12.2021
Produkt: 28785EXPO

 


1. dan: LJUBLJANA - DUBAJ
Direktni let z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana proti Dubaju. Predviden prihod v Dubaj v poznih večernih urah. Po pristanku bo sledil prevoz do izbranega hotela in nočitev.

2. dan: DUBAJ / zajtrk
Po zajtrku se bomo odpravili na panoramski ogled prestolnice emirata Dubaj. Sprehodili se bomo skozi pisano pokrito tržnico Madinata Jumeirah in se ustavili nedaleč od dubajske arhitekturne ikone, Burj Al Arab. Vzdolž obalne ceste predela Jumeirah se bomo pomaknili v starejši del Dubaja, Bur Deira. Sledil bo sprehod skozi tržnico zlata, gold Souq in tržnico začimb. Z vodnimi taksiji - abrami se bomo nato popeljali vzdolž Creeka, po morskem prelivu. Občudovali bomo šejkovo palačo Zabeel in se po aveniji Sheik Zayed odpeljali proti hotelu. Nočitev.

3. dan: DUBAJ / zajtrk
Dan za počitek. Po zajtrku se bomo lahko z metrojem odpeljali do plaže Jumeirah Beach Residences in se sprehodili do predela BlueWaters ter Dubai Eye. Popoldan priporočamo doživetje puščave na izletu s terenskimi vozili (doplačilo). Po adrenalinski vožnji po peščenih sipinah si bomo oddahnili v kampu, postavljenem po vzoru pravih beduinskih taborov. Pod zvezdnatim nebom, z nogami v toplem pesku, si bomo privoščili okusno večerjo ob beduinski glasbi in čarobnih gibih trebušne plesalke. Povratek v hotel. Nočitev.

4. dan: DUBAJ / zajtrk
Dan bo namenjen počitku na plaži oziroma raziskovanju mesta z našim odličnim vodnikom (doplačilo). Z mestnim prevozom, metrojem, se bomo odpeljali do trenutno največjega nakupovalnega središča na svetu, Dubai Mall, kjer bomo čas lahko izkoristili za nakupe ali za obisk izvrstnega akvarija. Še pred tem pa se bomo imeli možnost povzpeti na trenutno najvišjo stolpnico na svetu (doplačilo), osupljiv in mogočen stolp Burj Khalifa, ki se dviguje kar 828 m nad mesto. Zgodaj popoldne nas bodo na dvoriščih navdušile »plesoče fontane« - predstave vodnih curkov in glasbe. Povratek v hotel z metrojem. Zvečer priporočamo romantično plovbo na tradicionalni leseni ladji z vključeno večerjo (doplačilo), ki ponuja čudovit razgled na arhitekturne presežke dubajske Marine. Nočitev.

5. dan: DUBAJ - LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja na letališče in po opravljenih formalnostih na letališču Dubaj direktni polet proti Ljubljani. Predviden prihod na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v popoldanskih urah.

 

Beseda vodnika:

Moje prvo srečanje z islamom in deželami Magreba je bilo dokaj nenavadno. Namreč, zgodilo se je tistega usodnega septembra 2001. Na popotovanju po Tuniziji in kasneje na potepanju po sosednji Libiji. In nekako zaznamovalo tudi mojo kasnejšo pot odkrivanj novih življenjskih modrosti. Odpeljalo me je na skrivnostni Bližnji Vzhod, ki me je preprosto očaral z mozaikom različnih kultur. Pogosto slišimo, da je ključ dobrega potovanja v pravšnji kombinaciji zgodovine in sedanjosti, pustolovščine in varnosti, kulture in sprostitve. In prav slednje sem našel na mojih potepanjih po tem delu Arabije. Prepletanje barv in bogastvo vonjav na živahnih tržnicah, soukih, poležavanje na peščenih plažah otoka Sadiyat, nova prestolnica arabske kulture v emiratu Abu Dhabi z imenitnim muzejem Louvre. Arabski arhitekturni mojstrovini Emiratov , Predsedniška palača Qasr Al Watan in mošeja šejk Zayeda me vedno znova očarata, ob vsakem obisku. Lepote islamske umetnosti je po poteh Arabije odkrival že popotnik Marco Polo, ko se je v 13.stoletju ustavil tudi v laguni pristanišča Julfar. Ta predel ob obali Perzijskega zaliva, nekoč znanega po zloglasnih piratih, danes zaznamujejo mondeni hotelski kompleksi priljubljene počitniške destinacije emirata Ras Al Khaimah. Seveda ne smemo med obiskom Združenih arabskih Emiratov spregledati arhitekturnih presežnikov sodobne turistične meke, Dubaja. Prav nenavadno je »vstopiti« v dubajski Frame , se sprehoditi skozi futurističen Museum of Future. Nepozaben je vzpon na najvišjo stolpnico na svetu, Burj Khalifa. Nikakor ne pozabite na adrenalinsko doživetje vožnje z džipi po peščenih sipinah, proti večeru se sprehodite ob plaži JBR do predela Blue Waters..
V Emiratih »se dogaja«.Edvard Jaber Krišjak, vodnik

V ceno je vključeno

 • direktni letalski prevoz iz Ljubljane
 • letališke pristojbine in varnostne pristojbine
 • transfer letališče - hotel - letališče
 • 4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 4*
 • poldnevni ogled Dubaja
 • enodnevna vstopnina na sejem EXPO
 • slovensko vodenje in
 • organizacijo potovanja

 

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 190 EUR
 • vstopnina Burj Khalifa 47 EUR
 • safari s terenskimi vozili in večerjo 79 EUR
 • večerja z glasbo na ladjici Dhow 59 EUR

 

Obvezna doplačila (vodniku na poti):

 • napitnine ca. 30 EUR
 • metro prevozi v Dubaju ca. 25 EUR

 

Doplačilo na recepciji hotela: 

 • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina pribl. 5 EUR na sobo/noč.

 

Popusti (ob prijavi):

 • otrok od 2 - 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
 • odrasli od 12 let dalje na dodatnem ležišču 6 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in osebe starejše od 12 let)

ODKRITA BESEDA - EXPO:

Udeleženci obiska razstave EXPO na dan obiska razstave ne bodo udeleženi na opcijskih izletih, predvidenih za ta dan.

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 1
 • 28785EXPO    28785EXPO/29      Po programu
  08.12.-12.12.2021 / sreda - nedelja
  5 dni
  katalog
  POTOVANJA DUBAJ
  Zagotovljen odhod
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.