Zakaj izbrati to potovanje?

Biseri Makedonije, Albanije in Črne gore

Čas potovanja: 8 dni

Cena na osebo že od: 509€

Vabimo vas na lepo in zanimivo potovanje skozi Hrvaško in Srbijo v Makedonijo, Albanijo in Črno goro. Povratek skozi BIH in Hrvaško. 

 

map

Čas potovanja: 7 dni z nočno vožnjo/6 noči
Najmanjše št. potnikov: 24

Produkt: 18391

 

Vabimo vas na lepo in zanimivo potovanje skozi Hrvaško in Srbijo v Makedonijo, Albanijio in Črno goro. Povratek skozi BIH in Hrvaško.

1. dan: LJUBLJANA-OBREŽJE-HRVAŠKA
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu, v Ljubljani ob 20.uri. Vožnja do mejnega prehoda Obrežje in po avtocesti mimo Zagreba proti Beogradu.

2. dan: BEOGRAD-NIŠ-SKOPJE | večerja
Po nočni vožnji skozi Srbijo v dopoldanskih urah prihod v Makedonijo. Vožnja do Skopja in ogled mestnih zanimivosti: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa, Mustafa Pašina džamija, stari most, reka Vardar, trg Makedonija. Po ogledu nekaj prostega časa za kosilo ali osvežitev. Prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne prosto v Skopju ali za doplačilo izlet z avtobusom in gondolo na vrh Vodno nad mestom, z lepim razgledom na Skopje, dolino Vardar in okoliške vrhove. Večerja in prenočevanje.

3. dan: SKOPJE-KAVADARCI -BITOLA-OHRID-STRUGA | zajtrk, ogled kleti z degustacijo, večerja
Po zajtrku vožnja po dolini Vardar proti jugu do Kavadarcev. Postanek za ogled vinogradov in ene od vinskih kleti ter degustacijo njihovih vin. Nato vožnja čez Prilepsko polje, kjer so nasadi tobaka, do Bitole. Postanek za ogled mesta in ostankov antične Herakleje. Popoldne vožnja do Ohridskega jezera in naprej v Strugo. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: STRUGA-OHRID-OHRIDSKO JEZERO-SVETI NAUM- STRUGA | zajtrk, večerja
Po zajtrku prevoz v Ohrid in ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti Ohrida: pristanišče, stara čaršija, cerkev Sv. Sofije, Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Plaošnik, Samuelova trdnjava, galerija ikon, idr. Nato nekaj prostega časa za oddih, sprehode po mestu in ob jezeru ali osvežitev. Popoldne izlet z avtobusom pod planino Galičico ob Ohridskem jezeru, do Sv. Nauma in ogled. Za doplačilo panoramski izlet z ladjo po Ohridskem jezeru, do samostana Sv. Naum, postanek za ogled cerkve, samostanskega kompleksa in izvirov reke Drim. Povratek v hotel z avtobusom. Zvečer večerja v hotelu, prenočevanje.

5. dan: STRUGA-TIRANA-DRAČ I zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja v Albanijo. Skozi Elbasan boste v opoldanskih urah prispeli v glavno mesto Tirana, ki vas bo presenetilo s svojimi pisanimi pročelji, spomeniki iz komunističnega obdobja, tržnicami, mošejami, palačami, restavracijami ... Ogled Skenderbegovega trga, s katerega vodijo vse glavne ulice. Sprehodili se boste mimo Skenderbegovega spomenika, mošeje Et'hem Bey, stolpa z uro, kulturnega doma, vladne palače, parlamenta, različnih rezidenc, kongresne palače ... Po ogledu vožnja do Drača, pristanišča in letovišča ob Jadranski obali. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6. dan: DRAČ-KRUJA-SKADAR-SKADARSKO JEZERO-SVETI ŠTEFAN-BUDVANSKA RIVIERA |zajtrk degustacija vin, večerja
Po zajtrku odhod v Krujo, mesto, ki ga obdajajo veličastne gore in nasadi oljk, najbolj znano je po svoji nepremagljivosti pred Turki v času Skenderbega. Ogledali si boste svojevrstne albanske hiše in bogat bazar, Skenderbegov spomenik, grad s Skenderbegovim muzejem, etnografski muzej ... Pot boste nadaljevali proti Skadru. Postanek za ogled mestnega središča, katedrale in džamije. Nato vožnja v Črno goro. Postanek za ogled vinogradov in kleti Šipčanik ter degustacijo njihovih izvrstnih vin. Nato vožnja do Skadarskega jezera in črnogorske obale. Mimo Petrovca in Sv. Štefana boste prispeli na Budvansko riviero. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

7. dan: CETINJE-(LOVĆEN)-KOTOR-BOKA KOTORSKA-BUDVA-NEUM I zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja na Cetinje. Postanek za sprehod po mestu in ogled: dvor kralja Nikole, cetinski manastir, biljarda, center mesta (zunanji ogledi). Če bo vreme primerno, vožnja v nacionalni park Lovćen in ogled Njegoševega mavzoleja (doplačilo vstopnine). Vožnja do Njegušev. Postanek za pokušino pršuta in vina. Nato vožnja po kotorskih serpentinah proti Kotorju. Postanek za ogled lepega utrjenega mesta ob Kotorskem zalivu. Po ogledu vožnja do Budve, sprehod po mestu, ogled in nekaj prostega časa. Povratek v hotel, večerja, prenočevanje.

8. dan: BUDVANSKA RIVIERA-BOKA KOTORSKA-DUBROVNIK-STON-NEUM-LJUBLJANA I zajtrk
Po zajtrku vožnja v Tivat in ob zalivu Boke Kotorske skozi Hercegnovi in Igalo proti Hrvaški. Mimo Dubrovnika vožnja do Stona. Postanek za ogled mesta in solin. Nato vožnja v Neum in v dolino Neretve, od tam pa po avtocesti skozi Dalmacijo in Liko proti Sloveniji. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoze z udobnim turističnim avtobusom po programu
 • 6 polpenzionov v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*/4* (1x v Skopju, 2x ob Ohridskem jezeru, 1x v Draču in 2x na Budvanski rivieri)
 • ogled vinskih kleti z degustacijo v Makedoniji in Črni gori
 • degustacijo pršuta in vina v Črni gori
 • ogled solin v Stonu
 • vstopnine po programu
 • stroški lokalnega vodenja (kjer potrebno)
 • slovensko spremstvo in stroški organizacije potovanja

 

Možna doplačila (ob prijavi):

 • Doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb: 40 €
 • doplačilo pri udeležbi manj kot 32 oseb: 80 €
 • enoposteljna soba 160 €
 • izlet z ladjo po ohridskem jezeru 18 €

 

Možna doplačila (druga doplačila):

 • ostale možne vstopnine pribl. 10 €
 • ostalo kar ni navedeno v postavki cena vključuje

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČE STARINE pri Otočcu: Petrol, približno 35 minut po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČE ZALOKE: Petrol, približno 45 minut po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČE ČATEŽ: Petrol, 60 minut po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČE OBREŽJE: OMV, 65 minut po odhodu iz Ljubljane

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 2
 • 18391    18391/30      Po programu
  22.10.-29.10.2022 / sobota - sobota
  8 dni
  katalog
  Potovanja Albanija
 • 18391    18391/30      Po programu
  26.10.-02.11.2022 / sreda - sreda
  8 dni
  katalog
  Potovanja Albanija
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice