Zakaj izbrati to potovanje?

 • Ogled kaotične a čudovite prestolnice juga – Neapelja
 • Ogled zapeljivega pristaniškega mesta Bari (cerkev sv. Nikolaja, srednjeveške ulice in katedrala sv. Sabina, trdnjava, Muratov predel…)
 • Voden ogled enigmatičnega gradu Castell Dell Monte
 • Ogled Matere
 • Ogled Alberobella – prestolnice trulijev
 • Ogled renesančnega mesta Lecce
 • Sprehod po mestu Brindisi
 • Obisk svetišča v Loretu
 • Ogled prikupnega Urbina.

APULIJA IN BAZILIKATA - gostoljubno srce juga Italije (z avtobusom)

Čas potovanja: 6 dni

Cena na osebo že od: 435€

Potovanje, ki razkrije prisrčnost in simpatičnost juga Italije, njegove zanimivosti in zgodbe. Pot kjer boste spoznali urejen kaos Kampanije in se pustili presenetiti lepoti mest, pokrajine in kulinarike Apulije in Bazilikate. Pridružite se nam pri odkrivanju gostoljubnega srca juga Italije.

Ali ste vedeli: Da so truliji antične zgradbe iz kamna, narejene brez veziva? Značilni so izključno za deželo Apulijo. Narejeni so bili v taki obliki zato, da bi se izognili plačevanju davka za uporabo zemljišča. Ob prihodu kontrole naj bi se med seboj opozorili z dimnimi signali in hitro razgradili stavbo, ki naj bi nato izgledala kot ruševina. Nekatere trulije naj bi se lahko podrlo že samo z odmikom posameznega kamna.

map

Čas potovanja: 6 dni | 5 noči
Najmanjše št. potnikov: 24

Produkt: 85961

Vrhunci potovanja: Neapelj, Bari, Castel Del Monte, Matera, Alberobello in Trulli, Lecce, Ostuni, Brindisi, San Giovanni Rotondo.

1. dan: NEAPELJ | večerja
Odhod avtobusa ob 01.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani in vožnja do temperamentne "prestolnice" južne Italije. Najprej sprehod po kraljevem delu, kjer je Neapelj odet v blišč dvorov, ki so tam bili. Ogled boste začeli pri Anžovinskem dečku ali Castelu Nuovo, si nato ogledali najstarejše gledališče na Apeninskem polotoku-Teatro San Carlo, galerijo kralja Umberta I. ter Plebiscitni trg s cerkvijo Sv. Frančiška iz Paole in kraljevo palačo. Čas za kapučino in nadaljevanje raziskovanja še drugega dela mesta, kjer se boste sprehodili in spoznali srednjeveški del. Tam se prepletajo manjše ulice, ki so čisto pravo srce mesta. Ulica Spaccanapoli, ki še danes deli mesto na sever in jug, z najslavnejšo obrtno četrtjo San Gregorio Armeno, kjer boste lahko spoznali pristnost in čar neapeljskega življenja. Še sprehod do stolnice Marijinega vnebovzetja, bolje znane kot stolnice Sv. Gennara, najbolj priljubljenega mestnega svetnika, ki slovi po čudežu utekočinjene krvi. Nekaj časa prosto za samostojno raziskovanje oziroma za okušanje neapeljske pice ali tipične sladice "baba". Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: NEAPELJ-BARI-CASTELL DELL MONTE- HOTEL | zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti Bariju. Po prihodu ogled glavnega mesta Apulije: od največjega sejmišča v Evropi in Sredozemlju (Fiere di Levante) in pristanišča na 285 ha, do promenade Lungomare Nazario Sauro, ki kar vabi k sprehodu. Ogled starega mestnega središča, ki vas bo presenetilo z labirintom ozkih ulic in izjemno baziliko Sv. Nikolaja iz 11. st., ki je ena najlepših romanskih cerkva v Italiji. S svojo lepoto navdušuje obiskovalce že stoletja. Ogledali si boste tudi katedralo San Sabino in veličastni mestni normansko-nemški grad Friderika II. Po ogledih nekaj prostega čas. Vožnja do dvorca Castel Del monte. Grad je tudi nastal po zamislih Friderika II domnevno kot lovski dvorec. danes je uvrščen v unescov seznam svetovne kulturne dediščine in je eden najbolj razpoznavnih znamenitosti dežele Apulije. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

3. dan: HOTEL-ALTAMURA-MATERA-HOTEL I zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do mesteca Altamura, ki se je zapisalo v zgodovino in še danes slovi po odličnem kruhu in zelo lepem mestnem središču, ki ga brani srednjeveško obzidje, ki je dalo mestu tudi ime. Največja znamenitost je romanska katedrala iz 13. st., zgrajena po naročilu Friderika II. Nekaj prostega časa in vožnja do Matere-mesteca pod zaščito Unesca, ki ponuja obiskovalcem nenavaden kompleks v skalo izkopanih in belo obarvanih hišk svojih nekdanjih prebivalcev. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: HOTEL-ALBEROBELLO-LECCE I zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled najbolj obiskane znamenitosti dežele Apulije-kraja Alberobello. Tam si boste ogledali v tančico skrivnosti zavite stavbe, imenovane ‘truliji'. Ti so primer svojevrstne ljudske arhitekture z okroglimi tlorisi in stožčastimi strehami. Prav te nenavadne stavbe dajejo mestu edinstveno pravljično podobo. Nadaljevanje poti proti mestecu Lecce. Pogosto ga imenujejo »južne Firence« zaradi bahavosti visokega baroka, ki se zrcali na večini stavb v središču mesta. Posebno barvo daje mestu lehnjak iz domačih kamnolomov, s katerim so pozidali vse cerkve, palače in okrasne fontane ter se kamnoseško poigravali z vrhunskimi detajli. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan: LECCE-BRINDISI-OSTUNI-PESCARA I zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do mesta Brindisi, kjer se boste sprehodili po mestu in si ogledali nekatere znamenitosti-najlepša je cerkev Santa Maria del Casale iz 14. st. Nadaljevanje do »belega mesta« Ostuni. Zaznamujejo ga bele fasade mestnih hiš. Ogledali si boste mestni trg, katedralo, Karmeličanski samostan ter cerkev Sv. Marije Magdalene z barvano kupolo. Sledi vožnja do bližine Pescare, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

6. dan: LORETO-URBINO-LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku obisk Loreta, ki je znan po svojem samostanu Santa Casa in čudovitem mestnem središču, katerega zgodovina sega v čas antike. V dopoldanskih urah še vožnja do srednjeveškega Urbina, ki je rojstni kraj slikarja Rafaela, avtorja Rafaelovih sob v Vatikanskih muzejih. Ogled stolnice, po želji tudi pinakoteke v Knežji palači in Rafaelove rojstne hiše. Popoldan odhod proti Ljubljani s predvidenim prihodom pozno zvečer.

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • 5 polpenzionov (večerje, zajtrki) v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • stroški lokalnega vodenja, kjer je potrebno
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • najem sistema avdioguide
 • DDV
 • slovensko spremstvo in organizacija potovanja

 

Obvezno doplačilo (na recepciji hotela):

 • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina.

 

Možna doplačila (ob prijavi):

 • Doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb: 60€
 • doplačilo pri udeležbi manj kot 32 oseb: 85€
 • enoposteljna soba 100 €

 

Možna doplačila (druga doplačila):

 • vstopnine pribl. 40 €
 • ostalo kar ni navedeno v postavki cena vključuje.

Odhodi:

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČU LOM - približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČU RAVBARKOMANDA - približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA - pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane

 

COVID informacije - Italija

Pogoji vstopa v Italijo ter pogoji vstopa v Slovenijo ob povratku iz Italije

 

Seznam ponudb

Izberi datum odhoda
št. ponudb: 2
 • 85961    85961/30      Po programu
  26.10.-31.10.2021 / torek - nedelja
  6 dni
  katalog
  POTOVANJA ITALIJA
 • 85961    85961/30      Po programu
  16.11.-21.11.2021 / torek - nedelja
  6 dni
  katalog
  POTOVANJA ITALIJA
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

Zakaj Kompas?

Vaše mnenje šteje!

Z namenom, da bomo pri načinu svetovanja in pripravi nepozabnih počitnic in potovanj še boljši, vas prosimo za pomoč.