Italija

Dežela testenin in pice

Italija, uradno Republika Italija, je obmorska država v Južni Evropi in zaseda celoten Apeninski polotok,del države pa sta tudi otoka Sicilija in Sardinija. Na severu meji na Francijo, Švico, Avstrijo in Slovenijo,obsega pa tudi enklavi Vatikan in San Marino. Glavno mesto je Rim.

Italija je med popotniki izredno priljubljena, tako zaradi svetovno znane kulinarike kot tudi pestre zgodovine in razgibane pokrajine. Ker je Italija zelo velika država,ni strahu, da ne bi vsak našel nekaj zase. Tako se lahko odpravite na daljši »road trip« in prekrižarite celo državo ali pa na kakšen vikend potep v katero nam bližjih mest.

Hitre opombe

Zakladnica zgodovine

Ustavite se v Raveni in si oglejte svetovno znane mozaike, nato pa prehodite pot med fotogeničnimi vasicami, ki sestavljajo Cinque Terre. Obvezno pa morate narediti postanek v Firencah in Sieni ter se postaviti ob poševni stolp v Pisi. V Rimu ne boste mogli uiti številnim ostankom Rimskega imperija, obvezno pa morate narediti fotografijo ob svetovno znani fontani Trevi.

Adrenalinsko doživetje

Vsi ljubitelji adrenalina morate obiskati katerega od zabaviščnih parkov Gardaland ali pa Mirabilandio, ki sodita med najbolj priljubljene zabaviščne parke v Evropi.

Med morjem in gorami

Ljubitelji gora prav tako ne boste prikrajšani, saj Dolomiti ponujajo smučanje med zimo in osvajanje vrhov v pohodniških čevljih v toplejših mesecih leta. Za vse, ki imate raje morje, pa je obvezen obisk Sicilije ali Sardinije

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Italijo lahko obiščemo skozi vse leto, odvisno kaj želimo videti in početi.

  • Fotogenične vasice Cinque Terre
  • Poševni stolp v Pisi
  • Gardaland in Mirabilandia
  • Morje ali gore
Kompas plus - Svet potovalnih ugodnosti
Svet potovalnih ugodnosti

Včlanite se v KompasPlus program zvestobe in zbirajte točke zvestobe, da dobite dodatne ugodnosti pri vaših potovanjih!

Včlanite se

MyWay

Počitnice po meri

Izkušeni tim svetovalcev vam v 24 urah pripravi individualno ponudbo po meri. Naročniku zagotavljamo osebni pristop in celovit strokovni servis.

Sestavite si počitnice