Mediteran 2024

GLAVNE MESNOZELENJAVNE JEDI K u l i n a r i k a Grška moussaka je jed iz jajčevcev, pogosto pripravljena z ovčetino, pečeno na žaru, rižem ali bučkami. Kleftiko je v limoni in česnu mariniran kos jagnjetine, stifado enolončnica iz govedine in čebulne osnove, z rdečim vinom in cimetom. Souvlaki so na žaru pečeni jagnječji, piščančji ali svinjski, lahko pa tudi ražnjiči z rakci ali mečarico. Gyros je pečeno meso, ki se vrti ob žaru na pokončni jekleni palici, mesne koščke največkrat postrežejo s tzatziki omako, paradižnikom, čebulo in ocvrtim krompirčkom. Pastizio je mešanica mesa, testenin in bešamelne omake, pečena v pečici. Priljubljene so tudi mesne kroglice kefthedes. S o u v l a k i

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQzMDI5