Kalabrija
  
  
   Taormina – Sicilija
Odpravili se boste do zahodnega dela Kalabrije vzdolž obale Costa Viola do Messinske ožine od koder je le straljaj do Sicilije. Ob panoramski obalni cesti vas bo pot vodila do svetovno znanega mesta Taormina, ki leži ob vznožju gore Monte Tauro. Iz rimskega obdobja je odlično ohranjeno grško gledališče, ki je naslonjeno na pobočje. Mesto je ohranilo obzidje, ozke vijugaste uličice s številnimi srednjeveškimi stavbami in stopnišči. Od vsepovsod je moč opazovati Etno in živahen živ-žav po ulicah, predvsem v nakupovalni peš coni, prepolni domačih izdelkov in dobrot: vino di mandorla, limoncello, mandorlati …
Informativna cena: 56 €
  
     
   Eolski otoki
Prijetna vožnja z ladjico vas bo popeljala na dva od sedmih Eolskih otokov – Lipari in VUlcano. Peljali se boste mimo otoka Stromboli, ki je edini nepretrgoma delujoči vulkan v Evropi in lahko opazovali vulkansko aktivnost, ki se kaže na različne načine. Lipari je največji izmed otokov in ponuja sprehod po glavnem mestecu z zanimivo trdnjavo in katedralo normanskega izvora. Na otoku Vulcano pa boste lahko občutili vulkansko delovanje in se okopali v zdravilnih vulkanskih vrelcih.
Informativna cena: 57 €
  
     
   Nočni Stromboli
V poznih popoldanskih urah se boste odpravili proti najbolj zanimivem otoku v Eolskega otočja, kjer je še vedno prisotna vulkanska aktivnost. Ob prihodu na otok se boste sprehodili in spoznali otok ter imeli možnost večerjati v tipični restavraciji ob vznožju vulkana. Ob večeru nas narava kdaj preseneti z veličastno predstavo ognja in eksplozije vulkana.
Informativna cena: 52 €
  
     
   Serra San Bruno in Pizzo
Vožnja skozi eno izmed najlepših pokrajin Kalabrije: planota Serra, na 800 m višine boste v gorski vasici odkrili mir in spokojnost. Serra San Bruno je čudo narave s svojimi gozdovi ‘’Laghetto dei Miracoli’’, majhnimi jezeri, za katere pravijo, da imajo čudežne lastnosti. Prav posebna izkušnja bo zagotovo ogled kartuzijanskega samostana. V popoldanskih urah boste odkrili Pizzo, ki je eno izmed najlepših malih mest v Kalabriji. Najprej si ogledate nenavadno jamo cerkve Piedigrotta, nato sprehodite skozi stari del mesta in njegovih romantičnih ulic, do gradu Murat. Za konec pa Dolce Vita dobesedno, saj boste okusili znameniti sladoled ‘’Tartufo’’!
Informativna cena: 41 €