Turčija
  
  
   Trdnjava Alaadin Keykubat - Dimcay
Izlet bomo pričeli z ogledom impresivne otomanske trdnjave in obzidja z 13. Stoletja s čudovito panoramo za nepozabne fotografije Kleopatrine plaže. Znotraj citadele so ohranjene slikovite hiše, mošeja ter bizantinska cerkev, okrašene s freskami. Pod obzidjem na vzhodni strani si bomo ogledali tudi znameniti osmerokotni rdeči stolp Kizil Kule. Obiskali bomo tudi veliko trgovino z usnjem ter se nato zapeljali proti gorovju Taurus kjer se ustavimo na reki Dimcay. Tam imamo kosilo ter prosti čas, ki ga lahko izkoristite za kopanje v reki. Po kosilu se bomo odpravili do prečudovite promenade ob morju s slikovito marino, kjer si bomo privoščili počitek v eni izmed tavern. Nikakor pa ne sme manjkati nakup spominkov na prečudovitem bazarju kjer spretni trgovci mamijo mimoidoče turiste z izdelki iz keramike, tekstila, usnja ter zlata in srebra.
Informativna cena: 49 €
  
     
   Manavgat, Aspendos
Izlet bomo začeli z ogledom najbolj ohranjenega rimskkega teatra na Mediteranu – Aspendosa. Nato se bomo zapeljali do mesteca Manavgat, kjer bomo obiskali eno izmed največjih usnjaren. Manavgat je mestece, ki je znano predvsem po nasadih sadja in zelenjave. To si bomo iz avtobusa tudi lahko ogledali na poti do vasice Daphne, ki se nahaja na Taurusu. Tam si bomo privoščili tradicionalno kosilo. Po kosilu se bomo zapeljali do Zelenega jezera kjer se bomo vkrcali na katamaran in z njim zapluli po jezeru. Zadnji postanek tega prelepega izleta pa je v centru Manavgata kjer se v ponedeljekih odvija lokalni bazar. Na njem se lahko preizkusite v baratanju s spretnimi prodajalci sadja, zelenjave, oreščkov ter začimb ali pa prodajalci tekstila ter spominkov.
Informativna cena: 44 €
  
     
   Pamukkale
Odhod iz hotela zgodaj zjutraj, sledi vožnja prek gorovja Taurus proti »bombažnemu gradu« Pamukkalam, ki je ena največjih turških in svetovnih znamenitosti in je tudi pod Unescovo zaščito. Na poti v Pamukkale se bomo ustavili tudi v mestu Denizli, ki slovi po najkvalitetnejšem bombažu v Turčiji. V Pamukkalah bo najprej kosilo, nato pa sledi obisk antičnega mesta Hierapolis z največjim pokopališčem – nekropolo, ki se ponaša z več kot dva tisoč grobnicami in sarkofagi, rimskim teatrom in agoro.
Možnost kopanja bo v Kleopatrinem naravnem bazenu, ki naj bi bil »vrelec večne mladosti« (doplačilo 15 €). Potem se bomo sprehodili po znamenitih belih apnenčastih terasah z visečimi kapniki, kotanjami in koriti, v katerih se svetlika belo-modra barva – idealno ozadje za pravljične počitniške fotografije. Prosti čas za namakanje v bazenih, ki so na apnenčastih terasah. Na poti bo še večerja; vrnitev v hotel v pozno večernih urah.
Informativna cena: 74 €
  
     
   Ogled Alanye
Izlet bomo pričeli z ogledom znamenitih teras nad mestom Alanyo, kjer si bomo ogledali tudi nasade banan. Obiskali bomo veliko trgovino z usnjem, nato pa se zapeljali proti gorovju Taurus, kjer se ustavimo ob reki Dimcay. Tu imamo kosilo, lahko pa se tudi okopate v reki. Po kosilu si bomo ogledali impresivno otomansko trdnjavo in obzidje iz 13. stoletja s čudovito panoramo za nepozabne počitniške fotografije. Znotraj citadele so ohranjene slikovite hiše, mošeje ter bizantinska cerkev, okrašena s freskami. Pod obzidjem na vzhodni strani si bomo ogledali znameniti osmerokotni rdeči stolp Kizil Kule, visok 45 m. Sledi sprehod po čudoviti promenadi ob morju s slikovito marino, kjer si bomo privoščili počitek v eni izmed številnih tavern. Nato sledi še ogled mošeje v centru Alanye. Nikakor ne sme manjkati nakup spominkov na bazarju z barvitimi trgovinami, kjer spretni trgovci mamijo mimoidoče z izdelki iz keramike, tekstila, usnja in zlatim ter srebrnim nakitom.
Informativna cena: 39 €
  
     
   Zeleni kanjon
Z odprtim avtobusom se bomo zapeljali proti gorovju Taurus. Obiskali bomo tipično vas, kjer si bomo ogledali tipično turško hišo “konak” in mošejo. Ogledali si bomo ostanke najdaljšega rimskega akvadukta zgrajenega v Mali Aziji. Sprehodili se bomo po ostankih antičnega mesta Lyrbe. Nato se bomo zapeljali do nacionalnega parka Oymapinar, kjer se bomo z ladjico zapeljali po čudovitem Zelenem jezeru. Postanek za kopanje v jezeru. Kosilo bomo imeli v krasni restavraciji ob jezeru. Sledi še vožnja z ladjico po Zelenem kanjonu.
Informativna cena: 69 €
  
     
   Jeep safari
Z jeepi se v dopoldanskih urah odpravimo proti gorovju Taurus. Očarala nas bo neokrnjena narava s številnimi potoki in rekami. Dvakrat se bomo ob reki tudi ustavili, možnost kopanja. Obiskali bomo dve tipične vasice, kjer prebivalci še vedno živijo tradicionalno življenje, ki so ga poznali nekoč. V eni izmed vasi si bomo ogledali mošejo. Kosilo je vključeno v ceno izleta. Za vse tiste, ki imate radi tudi malo adrenalina.
Informativna cena: 45 €