Otok Santorini
  
  
   Tradicionalne vasi in sončni zahod v vasici Oia
Podajte se odkrivat otok, njegovo kulinariko, zgodovino, vulkansko delovanje, arhitekturo in lepoto narave! Sprehodite se med ostanki vasice Mesa Gonia, ter po prepletenih labirintnih ulicah vasi Pyrgos, kjer se povzpnete na vrh srednjeveške opazovalnice, ki je hkrati tudi najvišja poseljena točka otoka in ponuja čudovit razgled. Opevana otoška vina boste degustirali v vinarni Santo Wines in s kozarcem v roki uživali v pogledu na kaldero. Pot vas bo vodila skozi glavno mesto Fira na skrajni severni konec otoka, kjer je znamenita vasica Oia, ki navdihuje s svojo podobo in je po vsem svetu znana po svojih barvitih sončnih zahodih in ko sonce pade v morje boste tudi vi zaploskali tej veličastni predstavi narave.
Informativna cena: 39 €
  
     
   Križarjenje po Kalderi
Preživite dan na križarjenju po kalderi, povzpnite se na vulkan, okopajte se v vrelcih in obiščite sosednji otok Thirassia! V pristanišču Athinios, se vkrcate na tradicionalno leseno ladjo King Thiras, ki vas bo popeljala do spečega vulkanskega otočka Nea Kameni. Povzpeli se boste po lunarni pokrajini med kraterji do vrha in oprezali za znaki, ki še vedno pričajo o vulkanski aktivnosti. Po ogledu vulkana plovba med otočkoma Nea in Palea Kameni, kjer se morska voda meša z vulkanskimi termalnimi vrelci in ustvarja izjemen barvni kontrast, sledi kopel v vročih zdravilnih vrelcih. Čas za kosilo in kopanje bo prav tako na otoku Thirassia, ki je svojo tradicijo ohranil do današnjih dni. Na poti nazaj boste križarili pod strmimi klifi, v katerih se izmenjujejo rdeče-črne plasti lave s sivo-belimi plastmi plovca in na pečinah občudovali belo-modre hiše.
Informativna cena: 47 €
  
     
   Sončni zahod in nočno križarjenje
Ladja, morje, zahajajoče sonce, prijetna glasba in prelivajoče se barve klifov ob spreminjajoči se svetlobi lahko ustvarijo nepozaben romantičen večer! Na poti do pristanišča Athinios od koder odpluje ladja lahko uživate ob pogledih na visoke barvne klife in vasice z belimi hišami, mesto Fira, vasice Imerovigli, Firostefani in čarobno Oio na skrajnem severnem koncu otoka. In ko se dan počasi prevesi v večer ob večerji na ladji križarite pod klifi in ob zvokih glasbe občudujete zahajajoče sonce in prve migatajoče lučke, ki se prižigajo v vasicah na kalderi.
Informativna cena: 42 €
  
     
   Raziskovanje plaž
Oglejte si Belo in Rdečo plažo in s potapljanjem na dah raziskujte podvodni svet! Plovba do južnega dela otoka do svetilnika, kjer obljemo rt in boste občudovali čudovite skalne formacije in stene iz vulkanskega peščenjaka, ki jih je izoblikoval veter. Kaj kmalu se bo prikazala znamenita Rdeča plaža in težko pričakovani skok v morje. Čas za kopanje in počitek sledi še na Beli plaži. Prav posebno doživetje vas pričakuje na otočku Aspronisi, kjer boste uživali na plaži in se potopili pod morsko gladino, ter občudovali kako se morsko dno prelomi v skrivnostne globine kaldere.
Informativna cena: 25 €