Otok Lefkas
  
  
   Križarjenje med pozabljenimi otoki
Sonce, prijeten veter in kristalno čisto morje bodo vaši spremljevalci na krovu jadrnice Christina, s katero boste križarili ob obali Lefkasa vse do pozabljenih otokov. Otoka Meganissi z jamo Papanikoli, otočka Formekula, kjer bo čas za kopanje in ogled podvodnega sveta in otoka Kastos, kjer se okoli pristanišča dvigajo tradicionalne kamnite hiše in vrtovi s starimi oljkami. Med plovbo do čudovite plaže Limni boste pozabili tegobe in se predali božanju toplih sončnih žarkov. Čas za okusno grško kosilo in odkrivanje otoka Kalamos, kjer boste zaplavali v turkiznem morju na eni izmed najlepših plaž otoka, Asprogyali. Za piko na i ob koncu križarjenja še otok Scorpios, nekdanji dom legendarnega grškega milijonarja Onassisa in skok v morje preden ladja zapluje nazaj v pristanišče Nidri.
Informativna cena: 45 €
  
     
   Križarjenje z ladjo Odysseia na Meganissi in Skorpios
Križarjenje na „gusarski“ladji Odysseia obljublja skok v pristno grško življenje tradicionalne vasice Spartochori, prijeten vzpon pa vznemirljiv razgled na celinsko Grčijo, otok Skorpios, Lefkas in njegov arhipelag. Po postanku ob morski jami Papanikoli, kjer je bila med II. svetovno vojno skrita podmornica, ki je oskrbovala Lefkas, se Odysseia zasidra na eni od sanjskih plaž, uživanje v kristalno čisti vodi ter okusna grška pojedina pa je za številne vrhunec izleta, za ljubitelje svetovne smetane šele začetek. Vas zanima, kje so ujeli fotografi nekdanjo prvo damo ZDA Jacqueline Kennedy Onassis? Potem z odličnim kapitanom, prvovrstnim kuharjem, nadarjenim pevcem in plesalcem, predvsem pa človekom z veliko začetnico, ki se že od rane mladosti dotika zvezd in skromno ostaja pri tleh, dvignete sidro in zaplujete do otoka Scorpios.
Informativna cena: 40 €
  
     
   Grški večer
Doživite grški večer v družinski taverni “Mamma Mia” v letoviškem kraju Nidri. Ponudili vam bodo pester izbor tradicionalnih grških jedi, po okusni večerji pa vas skušali naučiti nekaj osnovnih korakov različnih plesov. Ne skrbite, tudi vi se boste lahko neizmerno zabavali na tuj račun, tudi to je čar sproščenega grškega večera ob zvokih sirtakija.
Informativna cena: 18 €
  
     
   Kefalonija in Odisejeva Itaka
Prihod na Kefalonijo in sprehod po slikovitem in živahnem letovišču Fiskardo, v eni od številnih ličnih restavracij pa čas tudi za okušanje grških specialitet. Naslednji postanek ladje bo v kraju Frikies na imenitni Odisejevi Itaki, prosti čas za oglede, nakupovanje. Ob povratku križarjenje ob vzhodni obali Lefkasa mimo otoka Meganissi, Scorpios in povratek v Nidri.
Informativna cena: 20 €