Kreta - (vzhodni del) Heraklion
  
  
   Knossos–Gortys–Matala-najmodernejša vinarna na otoku
Kreta, kakršne preprosto ne smete zamuditi! Izlet boste začeli z obiskom največje znamenitosti Krete, ostankov veličastne knossoške palače, ki je bila pred 4000 leti gospodarsko, politično in versko središče minojske civilizacije. Po vodenem ogledu skrivnostnih izkopanin, ki ležijo le 5 km od današnjega glavnega mesta Herakliona in kjer naj bi po legendi nekoč prebival sam kralj Minos s svojo strašno pošastjo Minotavrom, se boste z avtobusom podali v razgibano notranjost otoka, mimo neskončnih nasadov vinske trte in oljk. Vaš naslednji postanek bo ogled ostankov mesta Gortys, ki je bilo središče otoka v času rimske vladavine. ... več
Informativna cena: 52 € (v ceni niso vključene vstopnine, približno 10 €)
  
     
   Kretski večer
Kretski večer ni navaden grški večer! Če želite spoznati pravo kretsko kulturo in postati del otoške tradicije, vas vabimo, da se udeležite kretskega večera v značilni hribovski vasici Anopolis. Do poznih večernih ur boste lahko uživali v vrhunskem folklornem programu: živi grški glasbi, spektakularnem nastopu s prikazom kretske zgodovine od Minojcev dalje, pisanih plesih, okusni hrani in dobrem domačem vinu (self service). Odlični profesionalni plesalci vam bodo predstavili značilne grške in otoške plese ter vas povabili, da se jim pridružite in se tudi vi naučite nekaterih plesov, med drugim tudi korake najbolj znanega grškega plesa sirtaki, ki vas bo zagotovo prevzel in očaral. Kretski večer – večer, ki ga ne boste nikoli pozabili! 
Informativna cena: 48 €
  
     
   Soteska Samaria
Izlet v neokrnjeno naravo Krete po najdaljši soteski v Evropi (18 km) je prava pohodniška avantura! Izlet boste začeli v zgodnjih jutranjih urah, ob okoli 5.30 zjutraj. Po štiriurni razgibani vožnji po severozahodnem in notranjem delu Krete boste prispeli do platoja Omalos, vrha soteske Samaria. Od tam se boste spustili s 1000 m n. v. skozi sotesko in njeno divjo naravo proti jugu, prečkali najbolj spektakularno točko soteske, t. i. samarijska železna vrata, in se spustili vse do izteka soteske, zaliva na južnem delu otoka Agia Roumeli, kjer boste lahko uživali v Libijskem morju. Prevoz z ladjico do kraja Hora Sfakion, kjer vas bo čakal avtobus. Vožnja nazaj, prihod v hotel ob okoli 23.30. Tura, polna naravnih zakladov in presenečenj, traja 5 do 6 ur, potrebna pa je športna obutev. 
Informativna cena: 68 €, doplačilo za vstopnino in ladjico: 17 €.
  
     
   Otok Spinalonga
Podajte se na raziskovanje skrivnostne usode mogočne benečanske utrdbe! Izlet bomo začeli v jutranjih urah. Vožnja do prikupnega mesteca v zalivu Mirabello Agios Nikolaos. Vkrcanje na ladjico in plovba do otoka Spinalonga. Danes neposeljeni otoček je poznan kot nekoč zadnja kolonija gobavcev v Evropi. Ogled otoka, sprehod po benečanskem obzidju in utrdbi, ki je kot zadnja na Kreti padla pod Turke. Vožnja z ladjico do zaliva ob polotoku Kolakito, kjer se boste naravnost zaljubili v barve morja, ki obdajajo Kreto. Po kopanju v tem prelepem zalivu bo sveže pripravljeno kosilo na žaru z grško solato postreženo na ladji, nato pa nas čaka še plovba do mesteca Agios Nikolaos, kjer bomo imeli enourni postanek za sprehod in ogled mesteca, ki je poznano po jezeru Voulismeni, za katerega legenda pravi, da je brez dna. Vrnitev z avtobusom v poznih popoldanskih urah.
Informativna cena: 62 €
  
     
   Jeep toura (vzhodna Kreta)
Doživeti Kreto na edinstven način je prav gotovo jeep toura po neokrnjeni naravni tega največjega grškega otoka. Po razgibani poti mimo tradicionalnih vasi, z razgledi na gore in številne zalive bomo prispeli do največje kretske agrikulturne planote Lasithi. Pot nas bo vodila z nje proti jugu otoka Krete - plaži . Polni vtisov prečudovite kretske narave se bomo ustavili za kopanje. kjer bo čas za plavanje v biserno čistem zeleno- -modrem morju in kosilo ob morju. Z nepozabnimi spomini vrnitev v poznih popoldanskih urah.
Informativna cena: 80 € (cena vključuje: najem jeepa – 4 osebe/ 1 jeep, organizacijo, vodenje in kosilo). Priporočljiva je športna obutev, oprema za kopanje in vozniško dovoljenje.
  
     
   Otok Chrissi - biser Libijskega morja t.i. Kretski Karibi
Odkrijte pravi raj na zemlji, paradiž, ki se skriva južneje od Krete, sredi Libijskega morja. Tam, kjer raste naraven gozd temnozelene libijske cedre, kjer je celoten nenaseljen otok plaža, ki ji daje podlago belo drobno kamenje in bela mivka. Paradiž, kjer je morje kristalno čisto in v daljavi turkizne barve. Odlično mesto za »možgane na off« in uživanje v res prelepem naravnem okolju.
Informativna cena: 65 €, doplačilo za ohranjanje naravne dediščine: 2 €.