Otok Kos
  
  
   Bodrum (Turčija)
Izlet z ladjo v Bodrum, eden najbolj mondenih turških mest, ki slovi kot Saint Tropez Egejskega morja. Po kratki enourni plovbi iz Kosa se boste odpravili do starodavnih mlinov, si ogledali nekoč mogočna mestna vrata in sprehodili po amfiteatru. Vsekakor bo potrebno poizkusiti kulinarične dobrote, jabolčni čaj, edinstveno turško kavo in tako okrepčani se boste podali na sprehod po tem lepem mestu s številnimi zlatarnami, trgovinami in bazarji. Opomba: za izlet v Bodrum potrebujete potni list.
  
     
   Odkrivanje otoka
Otoško bogato zgodovino, lepoto, znamenitosti, običaje in kulinariko boste lahko najbolje spoznali ob odkrivanju otoka. Ko pomislimo na Kos nikakor ne moremo brez ogleda Asklepiona, najbolj znanega terapevtskega templja helenističnega časa z izjemno zgodovino, ki je trajala vse do pozne antike, in posvečenega bogu medicine. Razgled iz najvišje ležeče vasice Zie od koder se ponuja čudovit pogled na rodovitna polja v dolini in okoliške otoke vas ne bo pustil ravnodušne. Tukaj boste imeli edinstveno priložnost nakupa lokalnih specialitet; kanelad – cimetov sirup in sladkih paradižnikov. Osvežitev z izvirsko vodo ob 400 let starem vodnjaku vas bo pričakala v vasici Pyli, osvežitev v morju pa v enem izmed najlepših zalivov otoka - Kefaloški zaliv. Zdravilno moč medu so poznali že v antičnih časih in vi se boste lahko posladkali ob obisku največje otoške medarne, ki je poznana po medu iz timijana, tradicionalnih sladicah lokumades ter grško različico medenega žganja. V vasi Antimachia se boste lahko pobližje spoznali z nekdanjim načinom življenja ob ogledu tradicionalne hiše in mlina na veter, starih 250 let.
  
     
   Izlet na 3 otoke
Z leseno galejo boste zapluli do otoka Pserimos z idilično otoško vasico, kjer boste zaplavali v kristalno čistem morju. Otok Kalymnos vas bo presenetil, ko boste odkrili po čem si je prislužil svetovni sloves in to je predelava spužev. Kako se predelujejo si boste ogledali v spužvarni in hkrati imeli možnost nakupa izvirnega in priročnega spominka. Najmanjši izmed treh je neposeljen otoček Plati, s prelepimi odtenki morja, ki kar vabijo, da zaplavate.
  
     
   Skriti grški biser - otok Nisyros
Spokojnost in tradicionalnost otoka z belo-modrimi hišami, tesno stisnjenimi ob skalnato obalo, in mogočne vulkanske kamnine. Odpravili se boste na krater še aktivnega vulkana, kjer se boste lahko sprehodili med vulkanskimi vodnimi in žveplenimi vrelci in zaplavali v kristalno čistem morju. V pristaniškem mestecu Mandraki se boste sprehodili med ozkimi mestnimi ulicami in povzpeli do edinstvenega, v skalo vklesanega pravoslavnega samostana Panagia Spiliani. Izvirno darilo bo zagotovo otoška specialiteta mandljev sirup, Sumade.