Otok Karpatos
  
  
   Olympos
Olympos z belo modrimi in sivkasto rjavimi hišami, ki jih krasijo balkoni, so nanizane v terasah, prepletene z ulicami in stopnicami. Na vrhu grebena idilični pogled dopolnijo mlini na veter. Na eni strani vam pogled zastane na mestecu ob morju, na drugi strani pa preko obdelanih teras na rodovitno dolino. Prebivalci v svoji kulturi ohranjajo tradicionalne elemente, običaje in gojijo ljudsko umetnost, ki je ostala nespremenjena od 15. stoletja. Njihovo poreklo izhaja iz Dorcev, ki so živeli v teh krajih pred tri tisoč leti in besede, ki jih uporabljajo lahko zasledimo v besedilih Homerja. Lepoto žensk dopolnjujejo tradicionalne noše ter starinski nakit iz zlatnikov za neporočena dekleta, ki prehaja iz roda v rod. Presenečeni boste odkrili, da kljub svoji tradicionalnosti v vasi vlada matriarhat, to je še ena posebnost vasice, ki ji na svetu ni enake.
Informativna cena: 44 € (kosilo ni vključeno)
  
     
   Najlepše plaže (Achata, Kira Panagia, Kato Lakos, Apella)
Pričakuje vas kapetan z leseno ladjico, da vas popelje na vzhodno stran otoka, kjer se v divji pokrajini skrivajo osamljene plaže, katere obdaja strmo skalovje, kar jim daje še dodatni čar. Občudujte lepote in spokojnost narave, svežino morskega zraka, razgibano obalo, ko boste pluli do rajske plaže Kyre Panagie in prvič zaplavali v kristalno čistem morju in se nato spočili na obali v divji pokrajini, skritem zalivu osamljene plaže Kato Lakos. Pričakuje vas še Apella, ki je bila pred leti upravičeno razglašena za najlepšo plažo Mediterana, kjer vam bo kapetan pripravil okusno grško kosilo z nepogrešljivim suvlakijem in grško solato. V ritmu valov in grške glasbe, boste dan zaključili na prelepi Achati in se v spremstvu bogov Heliosa - boga sonca, Poseidona - boga morja in Eola - boga vetra vrnili nazaj v Pigadio.
Informativna cena: 36 € 
  
     
   Izlet po južnem delu otoka
Obisk pristnih gorskih vasic, kjer si boste v nekdanji metropoli, ter enem najbogatejših krajev v Grčiji, Aperi, ogledali tradicionalno karpaško hišo in v vasi Piles muzej poljedelstva. Čarobne bele peščene plaže vas pričakujejo v Lefkosu, kjer si boste privoščili čas za počitek ali kopanje. Čas za uživanje v okusih Karpatosa bo v tipični taverni. Prijetno okrepčani se boste odpravili v vasico Finiki z znamenitim spomenikom padlim ribičem. Očarani boste nad staro cerkvico sv. Sofije v Arkasi in neoklasicistično arhitekturo vasice Menetesa.
Informativna cena: 44 € 
  
     
   Saria
Si želite stika z naravo in zgodovino? Severno od otoka Karpatos leži nekdaj poseljen, zgodovinsko in z naravo bogat otok Saria, kjer boste uživali v nepopisni lepoti najlepše plaže otoka – Palatia. Prevzeli vas bodo zgodovinski ostanki piratskih naselij in na vrhu, cerkvica Ayios Zacharias od koder se vam ponuja prečudovit razgled na otok in modrino Egejskega morja.
Informativna cena: 44 €