Domov | Potovanja | Azija - Daljni Vzhod | Maldivi

Kratek opis potovanja

VRHUNCI POTOVANJA: podobe Bude v idilični vasici Dambula, nekdanja prestolnica sredi džungle v Polonaruvi, pokušina čaja v Nuvara Eliji, obiska templja Budinega zoba v Kandyju, obisk sirotišnice slonov v Pinaveli, vzpon na levjo skalo Sigirija, vrt začimb – Matale, počitek v objemu rajskih Maldivov...

Destinacija

Azija - Daljni Vzhod / Maldivi

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 23.6.
Čas potovanja: 11 dni / 8 noči
Najmanjše št. potnikov: 10

Številka produkta: 13532
Prevoz: letalo

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

 • 30 EUR / osebo za prijave do 60 dni pred odhodom

Popust vam obračunamo ob potrditvi rezervacije.


Privoščite si potovanje kjer boste spoznali drugačne, neznane razsežnosti, ki nihajo med starodavno kulturo in živahnim utripom sedanjosti. Šrilanko krasijo budistični templji, prostrane plantaže čaja, čudovite peščene plaže, pristne vasice, mesta z bogatim kulturnim sporočilom in neokrnjena narava. Popotnike navduši stik z domačini, ki ostajajo zvesti svoji tradiciji. Mimogrede se boste navzeli njihovega nepogrešljivega nasmeha in neverjetne topline. Blizu Šrilanke so v Indijskem oceanu nanizani Maldivi kot biserna ogrlica, kjer se barve prelivajo od zelene do modre, podvodni svet pa vam ponuja poglede, ki jemljejo dih.

Posebno doživetje

 • spektakularna vožnja z vlakom med tropskim rastjem in cejlonskimi plantažami čaja
 • možnost srečanja z domačini na podeželju, obisk njihovega doma in vožnja s značilnimi čolni po slikovitem močvirju s pogledom na Sigiriyo
 • ogled znamenitega narodnega parka Udawalawe

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

Za odhod: 23. 4., 23. 6. 2019

pri udeležbi najmanj 25 oseb - 1.990 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - 2.150 EUR

Za odhod: 18. 2. 2019

pri udeležbi najmanj 25 oseb - 2.185 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - 2.345 EUR


SUPER PONUDBA ZA PRVOMAJSKI ODDIH

 • odhod 23. 4. 2019 - ALL INCLUSIVE NA MALDIVIH vključen v ceno

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA ali bližnje letališče – KOLOMBO / obroki na letalu
Polet z ljubljanskega ali katerega izmed bližnjih letališč (prevoz do letališča za doplačilo) z vmesnim postankom proti Kolombu. Nočni let.

2. dan: KOLOMBO – NEGOMBO – DAMBULA/SIGIRIJA / večerja
Po pristanku bo vaš prvi cilj simpatična ribiška vasica Negombo. Sledila bo vožnja v osrčje južnega dela otoka, kjer se razprostira tropski gozd in v njem idilično mesto Dambula. V skalnem templju so na ogled številne podobe Bude. Stenske poslikave, stare več kot 2000 let, pa postavijo dodatne koščke v mozaik zgodovine dežele. Prihod v hotel, čas za počitek in oddih. Večerja in prenočevanje.

3. dan: DAMBULA/SIGIRIJA – POLONARUVA – SIGIRIJA/DAMBULA / zajtrk, kosilo, večerja
Vaše prvo doživetje bo vzpon na skalo Sigiriya, kjer je princ Kasijapa v 5. st. zgradil palačo na višini 200 m in s tem kronal eno najbolj fotogeničnih znamenitosti Šrilanke. Na vzponu na vrh monolita si boste ogledali freske »Deklice v oblakih« – edine posvetne freske na Šrilanki. Sledila bo vožnja v Polonaruvo, drugo prestolnico Šrilanke, kjer je v objemu tropskega gozda mir za molitev našel tudi Buda.

4. dan: SIGIRIJA/DAMBULA – MATALE – KANDY / zajtrk, večerja
Po zajtrku se boste odpravili proti jugu do vasi Matale, si ogledali pisan vrt začimb in se prvič srečali z ajurvedsko medicino. Možnost nakupa začimb, dišav in izdelkov. Pozno popoldne boste prispeli v Kandy, ki je bila prestolnica Šrilanke v času Angležev. Osrednja znamenitost mesta je veliki tempelj Budovega zoba. Mesto velja za kulturno in akademsko prestolnico Šrilanke, prebivalci pa za zadnje šrilanške aristokrate. Izvedeli boste številne zgodbe, tudi zakaj je eden od kraljev sredi mesta potreboval jezero. Nastanitev hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan: KANDY – PARADENIJA – PINAVELA – NUVARA ELIJA / zajtrk, večerja
Po zajtrku si boste ogledali Pinavelo – sirotišnice za slone. Lahko jih boste opazovali med kopanjem v reki ali v vrtu, kjer skrbijo zanje in mladičke tudi hranijo. Nato boste videli tudi botanične vrtove v bližnji Paradeniji. Po ogledu se boste podali na spektakularno vožnjo z vlakom do Nanu Oye, ki velja za eno izmed najlepših voženj z vlakom na svetu in predstavlja vsekakor enega izmed vrhuncev Šrilanke. Vozili se boste po slikoviti hriboviti pokrajini, kjer boste med valovitimi grički, ki se povzpnejo do skoraj 2000 metrov, občudovali cejlonske plantaže čaja. Nato prevoz do Nuvara Elije (1800 m), ki velja za prestolnico šrilanškega čaja in je tudi po odhodu Angležev v marsičem ohranilo angleški pečat. Večerja in prenočevanje v »Mali Angliji« – Nuvari Eliji.

6. dan: NUVARA ELIJA – NARODNI PARK UDAWALAWE / zajtrk, večerja
Po zajtrku v hotelu se boste ustavili še v eni od tovarn pri Nuvari Eliji in se seznanili s proizvodnjo čaja. Tudi možnost nakupa. Nato vožnja proti edinstvenem narodnem parku Udawalawe, ki je bil ustanovljen z namenom, da se zagotovi zatočišče za šrilanške divje živali. Tam boste videli šrilanške slone v svojem naravnem okolju, ki so jih pripeljali iz sirotišnice v Pinnawali. Udawalawe je tudi dom številnim vrstam vodnih in drugih ptic. Podali se boste na safari s terenskimi vozili po parku, kjer z malo sreče lahko vidite vodne bivole, krokodile, legvane, jelenjad ... Po safariju vrnitev v hotel in prenočevanje.

7. dan: NARODNI PARK UDAWALAWE – KOLOMBO – MALDIVI / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Kolomba. Cesta je speljana skozi bujen tropski gozd, del poti pa vas bodo spremljali nasadi kavčuka in reka, ki se v divjih brzicah spušča proti morju. Popoldanski prihod v Kolombo in ogled glavnih znamenitosti šrilanške prestolnice. Prevoz na letališče in večerni let proti Maleju, glavnemu mestu Maldivov. Po prihodu na letališče prevoz do otoka in prenočevanje.

8. in 9. dan: MALDIVI / all inclusive
Polpenzion na otoku. Prosto. Dnevi namenjeni razvajanju na rajskih Maldivih. Uživali boste ob ogledu živo pisanega podmorskega sveta Maldivov, sončenju, lenarjenju …

10. dan: MALDIVI – MEDNARODNO LETALIŠČE / zajtrk, obroki na letalu
Zajtrk in nato prosto za sončenje in kopanje. Prevoz na letališče Male in odhod letala proti enemu izmed mednarodnih letališč.

11. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE – LJUBLJANA ali bližnje letališče / obroki na letalu
Nadaljevanje leta proti Ljubljani ali kateremu izmed bližnjih letališč. V primeru leta v Benetke ali Zagreb prevoz do Ljubljane za doplačilo.

WPID: 30816
V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu na Šrilanki
 • ogledi in vstopnine po programu na Šrilanki
 • nastanitve v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*– 5*, obroke kot navedeno v programu
 • prevoz s hitrim čolnom ali letalom letališče Male – otok – letališče Male
 • državne pristojbine
 • vodenje v slovenščini
 • organizacija potovanja

Cena ne vključuje

 • navedenih doplačil
 • napitnin
 • pijač pri obrokih
 • izletov in drugih storitev po osebnih naročilih
Popusti
 • 30 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 190,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • avtobusni prevoz Ljubljana - Zagreb in Benetke - Ljubljana 65,00 EUR/osebo
 • avtobusni prevoz Ljubljana - Zagreb - Ljubljana 55,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 490,00 EUR/osebo
 • vizum ETA pribl. 40,00 EUR/osebo
 • avtobusni prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana 75,00 EUR/osebo
 • 3 x all inclusive na Maldivih 195,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • napitnine vodnikom in voznikom pribl. 50 EUR
Popusti
 • 105 EUR za tretjo osebo v 1/3 ali 1/2+1 sobi
Opombe
 • ob prijavi obvezno dostavite fotokopijo potnega lista; od 1. januarja 2012 je za vstop na Šrilanko potreben vizum ETA (Electronic Travel Authorization) http://www.eta.gov.lk. To elektronsko registracijo (ETA) vam bomo uredili mi. Prosimo, da ob prijavi oddate kopijo potnega lista. Cena se lahko spremeni in je dokončna ob registraciji. Trenutna cena (doplačilo) je 40 EUR. To registracijo si na navedeni spletni strani lahko uredite tudi sami. V tem primeru potrebujete še kopijo letalske vozovnice in naslov na Šrilanki, kar pa dobite pri nas.
 • zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
28. oktober - 10 dni  
od 1.209,00   EUR
29. december - 10 dni  
od 1.449,00   EUR