Domov | Potovanja | Srednja Evropa | Švica

Kratek opis potovanja

Z gorsko železnico vas bomo popeljali na 3454 m nadmorske višine, da se naužijete svežega zraka in uživate v čudovitem razgledu.

Destinacija

Srednja Evropa / Švica

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 5.9.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanše št. potnikov: 30


Številka produkta: 9067
Prevoz: avtobus

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 45 oseb - 368 EUR
 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 433 EUR

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

 • prihranite do 30 EUR/osebo z zgodnjo prijavo do 60 dni pred odhodom.

Popust vam obračunamo ob potrditvi rezervacije in se izključuje z drugimi popusti in akcijami.


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–LUGANO–INTERLAKEN / večerja
Odhod avtobusa z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani ob 3.00. Vožnja mimo Sežane, Benetk in Milana do Lugana s krajšimi postanki na poti. Prihod v Lugano, švicarski ˝Monte Carlo˝, ki s svojim toplimi poletji privablja številne znane osebnosti. Sprehod ob jezeru ter zgodovinskem delu mesta z mnogimi parki in mediteranskimi trgi, arkadami in vilami. Prosto za samostojno odkrivanje mesta. Naslednji postanek boste imeli v čokoladnici, kjer si boste ogledali muzej prave švicarske čokolade. Vožnja skozi Gotthardski predor proti Interlaknu, mestu pod vznožjem mogočnih gora: Eiger, Mönch and Jungfrau. Krajši sprehod po mestu. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

2. dan: INTERLAKEN–JUNGFRAUJOCH–BERN / zajtrk, večerja
Zajtrk in nato prosto za odkrivanje Interlakna ali izlet v čudoviti svet Alp. Vožnja v zavetju čudovitih vrhov Alp do vznožja Jungfraujocha (doplačilo). Vzpon z gorsko železnico na najvišje ležečo gorsko železniško postajo (3454 m), obdano s snegom in ledom. V jasnem vremenu je s terase Sphinx prečudovit razgled na čarobne tri in štiri tisočake. Ogled starega ledenika, ledene palače in multivizije. V višavah je Lindt postavil svoja čokoladna nebesa, okusite jih. Vožnja proti Bernu, glavnemu mestu Švice. Mestu, skozi katerega naredi reka Aare okljuk, znotraj katerega se je oblikovalo staro mestno središče, ki je od leta 1983 uvrščena v seznam Unesca. Ogled mestnih znamenitosti: mestna hiša, katedrala Sv. Vincenta, urni stolp, Bärenpark, kjer domujejo medvedi, po katerih ima mesto tudi ime, hiša Alberta Einsteina. Prosto za samostojno raziskovanje starega mesta z stolpi, trgi, ozkimi ulicami in ˝cvetočimi˝ vodnjaki. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

3. dan: BERN–LOZANA–ŽENEVA / zajtrk, večerja
Po zajtrku se boste zapeljali v dolino (Tal) reke Emme, in od koder prihaja znameniti švicarski sir Emmentaler. Na prijetni domačiji se boste sprehodili skozi skrivnosti izdelave švicarskega sira in izvedeli, kako pridejo luknje v sir (doplačilo). Vožnja do francosko govoreče Lozane, mesta obdanega z vinskimi trtami, ob Ženevskem jezeru. Sprehodili se boste po mestu, katerega stari del krasi impresivna gotska katedrala in kjer ima sedež mednarodni olimpijski komite. Vožnja ob Ženevskem jezeru do Ženeve. Ena najbolj znanih ženevskih znamenitosti je najvišji evropski vodomet Jet d'Eau, ki se dviga z gladine jezera. Sprehod mimo katedrale svetega Petra, zidu reformacije, ˝mediteranskega predela˝ Carouge in znamenite cvetlične ure v angleškem vrtu. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

4. dan: ŽENEVA–CHAMONIX–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk v hotelu in vožnja do Chamonixa, smučarskega središča, ki je leta 1924 gostilo zimske olimpijska igre, sprehod po mestu. Možnost vzpona na Aiguille du Midi–3.842 metrov, nepozabna dogodivščina. Vožnja pod predorom Mont Blanc. Nadaljevanje vožnje proti Ljubljani. Predviden prihod v Ljubljano v nočnih urah.

Odhodi


Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČE LOM: približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČE RAVBARKOMANDA: približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA: pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane


WPID: 30550
V ceno je vključeno
 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • 3 polpenzioni v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • muzej čokolade
 • stroški organizacije in vodenja potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 65,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • sirarna 12,00 EUR/osebo
 • Aiguille du Mid 63,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 75,00 EUR/osebo
 • gorska železnica na Jungfraujoch 135,00 EUR/osebo

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
13. september - 3 dni  
od 328,00   EUR
5. oktober - 1 dan  
od 34,00   EUR
7. september - 1 dan  
od 36,00   EUR