Domov | Potovanja | Afrika | Maroko | Marakeš

Kratek opis potovanja

Začutite utrip Marakeša ali rdečega mesta, kakor ga najpogosteje imenujejo. Posebno letalo iz Zagreba.

Destinacija

Maroko / Marakeš

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 24.2.
Številka produkta: 86046
Prevoz: letalo

Nastanitev

Lega: hotel se nahaja 20 min peš hoje od trga Jamaâ El Fina, obkrožen z velikim vrtom

Hotelska ponudba: notranji in zunanji bazen, savna, SPA center, 3 restavracije (italijanska, maroška in internacionalna), bar, fitnes, frizer, kozmetični salon

Sobe: preprosto opremljene, klima, SAT tv, kopalnica, brezplačen wi fi

Storitev: nočitev z zajtrkom

Spletna stran: www.kenzi-hotels.com


Program potovanja

1.dan, 24.02.2017: ZAGREB – MARAKEŠ
Zbirališče potnikov na letališču Pleso pri Zagrebu v jutranjih urah ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani in prevoz na letališče (doplačilo). Polet letala je predviden ob 08:00 uri, pristanek v Marakešu ob 10:45. Takoj po pristanku sledi poldnevni avtobusni ogled Marakeša – »rdečega mesta«, kakor ga najpogosteje imenujejo zaradi rožnato rdečkaste arhitekture. To mistično mesto je prestolnica vladarskih rodbin Almoravidov in Almohadov, ki so konec 11 stoletja zgradili velike bleščeče palače in parke. Ogledali si boste stari del mesta Medina, ki je zaradi svoje tradicionalnosti in 16 km dolgega obzidja del svetovne dediščine Unesca. Ogled mošeje Koutoubia s 77 m visokim minaretom in slikovitega mestnega jedra se začne pri vratih Bab Agnaou in se nadaljuje do grobnice Saadian iz 16 stoletja, mimo vrtov Menara in palače Bahia. Sledi sprehod mimo ozkih uličic do živo pisanih soukov (berberskih tržnic), kjer se lahko preizkusite v barantanju. Prihod do palače El Badi, ki je bila zgrajena v 16 stoletju in od koder se razprostira neverjeten pogled na Medino in mošejo Koutoubia. Ogled se zaključi s obiskom židovske četrti in ogledom sinagoge iz 1492 leta. Prevoz do hotela, kjer sledi namestitev in prosto popoldne za počitek, sprehod ali nakupovanje. Zvečer vam priporočamo, da se sprehodite do vedno živahnega trga Djemaâ el – Fna, kjer lahko poskusite maroške tradicionalne jedi.

2.dan, 25.02.2017: MARAKEŠ – za doplačilo celodnevni ali poldnevni izlet
Po zajtrku možnost odhoda na celodnevni izlet v Easaouira – mesto vetrov ali na celodnevni izlet v tradicionalno mesto Ait Ben Haddou zgrajeno iz blata in mesto Ouarzazate znano po vzdevku Vrata puščave, kjer so med drugim snemali dele scen svetovno znane nadaljevanke Igra prestolov. Lahko pa se odločite za poldnevni izlet v dolino reke Ouriko. Tisti, ki ostanete v Marakešu imate prost dan. Nočitev.

3.dan, 26.02.2017: MARAKEŠ- za doplačilo poldnevni izlet – ZAGREB
Zajtrk. Po zajtrku možnost jahanja kamel (za doplačilo) ali vožnja s štirikolesniki (za doplačilo) ali prost dan za lastne oglede. Popoldan transfer na letališče in polet letala ob 19:00 uri. Predviden prihod v Zagreb ob 23:40 uri.

Informativne ure letov:
24.02.2017: Zagreb – Marakeš 08:00 – 10:45
26.02.2017: Marakeš – Zagreb 19:00 – 23:40

Izleti za doplačilo (cena velja ob minimalno 30 prijavljenih potnikih):

CELODNEVNI IZLET V ESSAOUIRA
Mesto Essaouira se imenuje tudi »Mesto vetrov« in se nahaja na Atlantski obali, 2 uri vožnje od Marakeša. V zgodovini Maroka je imelo pomembno vlogo s svojim pristaniščem. Mesto se nahaja na seznamu Unescove svetovne dediščine zaradi obzidja iz 18 stoletja. Ulice medine je Orson Welles ovekovečil v filmu Othello, po istih ulicah so hodili Jimi Hendrix in Cat Stevens. Mesto je kljub razvoju turizma ohranilo boemski stil, majhne umetniške galerije, delavnice, muzeje, tradicionalne ulice pisanih barv,.. Sledi vožnja do arganovih plantaž, kjer si boste ogledali, kako se pridobi arganovo olje, en prepoznavnejših maroških izdelkov. Arganovo drevo je endemična vrsta, ki raste samo v Maroku, seme plodov se uporablja pri kuhanju in v kozmetiki. Povratek v Marakeš.

CELODNEVNI IZLET V AIT BEN HADDOU IN OURZAZATE
Odhod proti gorovju Atlas, ki ločuje Sredozemsko in Atlantsko obalo od Sahare. Vožnja čez mogočno gorovje Atlas je ena izmed lepših kulis v Maroku. Po prečkanju Ticha, ki leži točno na 2.260 m nadmorske višine se spustite proti mestu Ait Ben Haddou, ki se nahaja približno 4 ure vožnje od Marakeša, na robu Sahare in na pobočju mogočnega Atlasa. Nekoč mesto bogatih trgovcev in mesto, kjer so počivale karavane je danes speče mesto, skoraj mesto duhov, kjer je naseljeno le nekaj berberskih družin. Mesto zgrajeno iz blata in opečnatih zidakov spominja na starodavna, izgubljena mesta; prav zaradi posebne arhitekture je Ait Ben Haddou na seznamu Unescove svetovne dediščine. Hkrati je mesto postalo meka za filmarje, tukaj so bili posneti Lawrence arabski, Mumija, Princ iz Perzije in Gladiator. Sledi ogled bližnjega mesta Ouarzazatea, ki se z razlogom imenuje »Vrata puščave«- celotna južna stran mesta se razprostira v Saharo. V mestu živijo Berberi, ki so ustvarili svojo edinstveno arhitekturo, katera privablja mnogo turistov vsako leto. Obiskali boste Taouirt Kasbah, nekdanjo palačo Paše Glaouia, znanega kot »zadnji vladar Atlasa«, ki je vladal tudi Marakešu. Sledi ogled CLA filmskega studija, ki velja za največji filmski studijo na svetu po površini, sestavljajo ga gore in puščava. Tukaj so tudi snemali Gladiatorja in Igro prestolov. Možnost doplačila za kosilo v lokalni restavraciji. Opomba: avtobus vozi približno 8 ur.

POLDNEVNI IZLET V DOLINO REKE OURIKA
60 kilometrov iz Marekeša se nahaja dolina reke Ourika ob vznožju Atlasa. Na vsakem koraku je moč zaslediti Berberske vasi in zelene površine. Obiskali boste delavnico arganovega olja v kateri tradicionalno delajo samo ženske in uživali v slapovih reke Ourika. Med tem, ko boste nakupovali spominke iz alabastra in različni nakit boste imeli priložnost poskusit edinstveni sok iz mete.

VOŽNJA S ŠTIRIKOLESNIKI
Vožnja do palmeraja, kraj kjer bo najprej potekal 20 minutni trening vožnje s štirikolesniki in nato 2 urna razburljiva avanturistična vožnja po Maroku. S strokovnim spremstvom boste s štirikolesniki prevozili puščavsko pokrajino, struge rek, oaze in hribe v razdalji 50 km.

JAHANJE KAMEL
Edinstven način za odkrivanje skritih čarov Maroka. Jahanje kamel v eni od največjih oaz Maroka, polni Beduinskih vasi, kot tudi luksuznih rezidenc bogatih Maročanov. Uživanje v jahanju kamel traja uro in pol in vam ponuja spoznavanje raznolikost rastlinstva in živalstva v oazi. Med vožnjo postanek v kasbah – utrdbah, kjer se boste osvežili z metinim čajom in lokalno specialiteto palačinke z medom.

WPID: 30485
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Zagreb – Marakeš – Zagreb
 • Atlasovega predstavnika, namestitev v izbranem hotelu 4* v dvoposteljnih sobah, 2 nočitve z zajtrkom, prevoz letališče – hotel – letališče, poldnevni ogled Marakeša, vodenje in organizacija potovanje

Cena ne vključuje

 • dodatno zdravstveno zavarovanje
 • dodatnih izletov za doplačilo
 • osebne porabe
Popusti
 • 20 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • izlet - Essaouira 54,00 EUR/osebo
 • izlet - Vožnja s štirikolesniki 70,50 EUR/osebo
 • izlet - Ait Ben Haddou in Ouarzazate 85,00 EUR/osebo
 • izlet - Dolina reke Ourika 34,00 EUR/osebo
 • izlet - Jahanje kamel 53,00 EUR/osebo
 • doplačilo za kosilo na izletu Essaouira v lokalni ribji restavraciji 29,00 EUR/osebo
 • doplačilo za kosilo v lokalni restavraciji na izletu Ait Ben Haddou in Ouarzazate 20,00 EUR/osebo
Opomba
 • vozni red za izredne (čarterske) lete se lahko spremeni v zelo kratkem času pred odhodom in med samim potovanjem. Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe vrstnega reda potovanja, odvisno od sprememb urnikov letov, vremenskih razmer,.. Letališke pristojbine se lahko spremenijo, končni znesek pristojbin se potrdi na dan izdaje vozovnice. Atlas si pridržuje pravico do spremembe cen v primeru tečajnih razlik višjih od 1,5%.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
24. februar - 3 dni  
od 588,00   EUR
23. februar - 6 dni  
od 659,00   EUR
24. februar - 3 dni  
od 627,00   EUR