Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Srednja Evropa | Nemčija | Berlin

Kratek opis potovanja

Berlin je po padcu berlinskega zidu postal za nekaj let eno največjih svetovnih gradbišč, tako počasi spreminjal svojo podobo in se preobrazil v moderno metropolo s številnimi zelenimi površinami, urejenimi terasami na rečnim bregovih, širokimi bulevarji kjer se bohoti bogata kulturna stavbena dediščina ter nenazadnje mesto z bogato muzejsko ponudbo.

Destinacija

Nemčija / Berlin

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 29.4.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20


Številka produkta: 19816
Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–BERLIN
Zgodaj zjutraj zbor na letališču v Benetkah (prevoz iz Ljubljane za doplačilo). Jutranji polet proti Berlinu. Avtobusni krožni ogled: Brandenburška vrata, promenada Unter den Linden, na kateri so našli svoj prostor slavni hotel Adlon, ambasade, Humboltova univerza, Opera, nekdanja orožarna in danes Zgodovinski muzej, rimokatoliška katedrala, Aleksanderplatz, ostanki zidu na predelu, imenovanem East Side Gallery. Prevoz do hotela in nastanitev. S podzemno železnico se boste podali na raziskovanje. Tako se boste zapeljati skozi novo, moderno železniško postajo do znamenitega Reichstaga. Sprehodili se boste do zgodovinskih Brandenburških vrat – ponosnega simbola prestolnice, slavoloka zmage, in se ustavili ob največjem evropskem spomeniku židovskega holokavsta. Ogledali si boste vse največje znamenitosti: muzejski otok s številnimi muzeji (novi in stari muzej, Pergamonov muzej, stara nacionalna galerija …), najstarejši predel Nikolaviertel, največji park v mestu Tiergarten ter elegantno nakupovalno avenijo Kurfüstendamm. Prenočevanje.

2. dan: BERLIN/ zajtrk
Zajtrk. Nenavaden obisk berlinskega podzemlja (doplačilo), ki prikaže zgodovino mesta iz čisto druge perspektive: bunkerji hladne iz 2. svetovne vojne, zapuščene postaje podzemne železnice…). Na prehodu Checkpoint Charlie, ki je bil nekdaj najbolj znani prehod med razdeljenim Berlinom, si boste za doplačilo lahko ogledali muzej, ki prikazuje zgodovino berlinskega zidu. Zvečer za doplačilo možnost ogleda ene izmed trenutnih predstav v Friedrichstadt Palast – največjem evropskem zabaviščnem teatru, ki se lahko pohvali s številnimi glasbenimi predstavami. V letu 2018 si lahko ogledate (priporočamo rezervacijo) neverjetno glasbeno, plesno in gimnastično predstavo “VIVID” . Prenočevanje.

3. dan: BERLIN–POTSDAM–BERLIN /zajtrk
Zajtrk. Prosto za samostojno raziskovanje po ulicah Berlina ali za doplačilo izlet v Potsdam, kjer je živel Friderik I., kralj Prusije, ki je imel najbolj urejeno vojsko v tedanji Evropi, njegov sin pa je v palačo in njene lepo urejene vrtove vabil pisatelje, glasbenike in politike, prijateljeval z Bachom in Voltairom. Nekdanja prestolnica države Brandenburg je doživljala bleščeče življenje pruskega dvora v palači Saussouci, ko pa so se po sedemletni vojni Prusi dokazovali svetu, da so zmagoviti, so zgradili še razkošno Novo palačo. V Potsdamu je bila leta 1945 znamenita konferenca, ko so v Cecilienhofu srečali Churchill, Truman in Stalin. Vrnitev v Berlin. Popoldan se boste s Kompasovim vodnikom lahko podali do trga Potsdammer, ki je bil nekdaj ujet med vzhodnim in zahodnim delom mesta, v 90. letih prejšnjega stoletja največje gradbišče Evrope. Danes pa je novo moderno središče Berlina. Zvečer se boste lahko s Kompasovim vodnikom odpravili do dvorišč Berlina – Hackensche Höfe. Prenočevanje.

4. dan: BERLIN–LJUBLJANA/ zajtrk
Zajtrk. S Kompasovim vodnikom se boste podati na 368 m visoki Fernsehturm na Aleksanderplatzu in si ogledali 360° panoramo Berlina. Sprehod mimo ˝rdeče˝ mestne hiše do najstarejšega mestnega predela Nikolaiviertel. Kasneje vam priporočamo vožnjo z ladjo po reki Spree, ki je pravo doživetje. Popoldan priporočamo obisk katerega izmed zanimivih muzejev; izbirate lahko med številnimi umetnostnimi muzeji ali muzeji, ki pripovedujejo zgodovino razdeljenega Berlina, zanimiv Židovski muzej, morda Tehnični muzej ali vedno živahen Živalski vrt. V prostem času si boste lahko izbrali svojega »berlinskega medveda«, ki je simbol mesta in si ga v obliki spominka lahko odnesli domov ali se sprehodili po najbolj znani elegantni nakupovalni hiši KaDeWe. Pozno popoldan prevoz na letališče in ob 20:55 odhod letala proti Benetkam. Vožnja z avtobusom do Ljubljane (doplačilo).

WPID: 26105
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke–Berlin–Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • prevoz letališče–hotel–letališče v Berlinu
 • 1 kos ročne prtljage s težo največ 10 kg in dimenzijami 56 cm x 45 cm x 25 cm. (Doplačilo za oddano prtljago do 20 kg 60 EUR)
 • vodenje v slovenščini in organizacija potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • predstava v Friedrichstadt Palast od 24,90 EUR do 90 EUR 24,90 EUR/osebo
 • odddana prtljaga (20 kg) 60,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 80,00 EUR/osebo
 • izlet v Potsdamm 40,00 EUR/osebo
 • Fernsehturm 15,50 EUR/osebo
 • prevoz Ljubljana-letališče Benetke-Ljubljana 55,00 EUR/osebo
 • Berlinsko podzemlje 12,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • podzemna železnica – enodnevna vozovnica pribl. 7 EUR
 • muzej Checkpoint Charlie 14,50 EUR
 • vožnja po reki Spree 15,50 EURUgodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
30. april - 6 dni  
od 139,00   EUR
25. maj - 1 dan  
od 36,00   EUR
1. maj - 1 dan  
od 71,00   EUR