Domov | Potovanja | Afrika | Maroko

Kratek opis potovanja

Lahkoten program za družine in uživanje ob obalnih vaseh (El Jadida, Safi), v letovišču Agadir in občudovanje Essaouira z ribiškimi ladjami...

Destinacija

Afrika / Maroko

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 26.1., 8.3., 26.4., 31.5.
Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 15
Številka produkta: 41883A
Prevoz: letalo

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

 • prihranite do 30 EUR/osebo z zgodnjo prijavo do 60 dni pred odhodom

Popust vam obračunamo ob potrditvi rezervacije in se izključuje z drugimi popusti in akcijami.


Vrhunci potovanja

 • hoteli 4*
 • lahkoten program za družine
 • obisk brezčasnih obalnih vasi kot so El Jadida in Safi
 • Marakeš – rdeči biser juga
 • spektakularna in neresnična Essaouira z ribiškimi ladjami in modro obarvanimi ulicami
 • priljubljeno letovišče Agadir, ki je znano po neskončnih peščenih plažah

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–MARAKEŠ / večerja
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani in avtobusni prevoz do letališča pri Benetkah (za doplačilo) ali zbirališče potnikov na letališču. Polet letala v Marakeš. Po pristanku in po opravljenih obmejnih obveznostih sledi sprehod po znamenitem trgu Jaam–el–Fna, priljubljenem zbirališču prebivalcev Marakeša, kjer boste lahko poslušali pripovedovalce pravljic, opazovali krotilce kač, akrobate... Na stojnicah boste lahko okušali lokalno hrano ali pa si privoščili kozarec pomarančnega soka. Prevoz v hotel, večerja in nočitev.

2. dan: MARAKEŠ–(BIO AROMATIČNI VRT IN OURIKA DOLINA) / zajtrk, večerja
Po zajtrku prosto za raziskovanje mesta. Za doplačilo možnost celodnevnega izleta po dolini reke Ourika, kjer boste uživali v osupljivi lepoti pokrajine, ki jo obkroža gorovje Atlas. Prvi postanek bo namenjen Bio Aromatičnemu Vrtu, edinstvenemu v Maroku, kjer se bomo seznanili z Nectaromo, ki združuje modrost starodavne maroške tradicije z znanjem moderne aromaterapije in zeliščne medicine. Spoznali boste uporabo rastlin, njihovih eteričnih olj, se razvajali v kopeli za noge z Nectaroma izdelki ali pa se odločili za učenje peke tradicionalnega berberskega kruha. Nadaljevanje poti vse do slikovite vasice Setti–Fatma, kjer živijo berberi in od koder se začne pot sedmih slapov ( primerna obutev). Po želji vzpon do enega izmed slapov, kjer vsaka raven ponuja drugačen pogled. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: MARAKEŠ–AGADIR / zajtrk, večerja
Po zajtrku sledi vožnja čez zahodni del Visokega Atlasa, vse do regije Souss–Massa, kjer domuje Agadir, glavno mesto province Anti Atlas. Letovišče je priljubljeno med turisti, ki si želijo počitka in uživanja v neskončnih peščenih plažah. Ogled mesta in vzpon do Oufelle( Kazba) iz 16 st., od koder je prekrasen panoramski pogled na zaliv Agadir, zahodni visokogorski atlas in ravnino Souss. Spustili se boste do starega okrožja Falborjt, ki je bil uničen med potresom 1960 in odkrivali modernistično arhitekturo Jean–François Zevaco vse do centralnega trga. Prihod v hotel, večerja, nočitev.

4. dan: AGADIR–(RAJSKA DOLINA) / zajtrk, večerja
Zajtrk in prosto za lastno raziskovanje ali uživanje na plaži. Za doplačilo možnost izleta v Rajsko dolino. Vožnja čez gore Atlasa, kjer je narava še vedno nedotaknjena, v osrčje palmovega gozda, arganovih dreves, cedre in majhnih slikovitih berberskih vasi, vse do kanjona Rajske doline. To je prostor za sprostitev, navdih za vse fotografe in idealen kraj za plavanje, saj je dolina znana po izobilju skalnih bazenov in majhnih slapov – resnično rajsko doživetje. Večerja, nočitev.

5. dan: AGADIR–ESSAOUIRA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vas čaka vožnja ob Atlantskem oceanu, kjer je pokrajina večinoma dvobarvna: na levi vam bo delala družbo modrina oceanske meglice z valovi in vetrom, na desni pa vas bo spremljal rumeni puščavski pesek vse do mesta Essaouira. Mesto je poznano tudi kot mesto Astapor iz planetarno priljubljene serije »Igra Prestolov«. Pisane ribiške ladje, ki se borijo na vodi in videz veličastnega obzidja na obali je vsekakor spektakularen in neresničen. V mestu boste odkrivali zavite poti starega mestnega jedra, ki so pod UNESCOVO zaščito in obujali spomine na pozna šestdeseta leta, saj je bil tu center zbirališča hipijev. Oboževalci Jimija Hendrixa pa se boste morda želeli sprehoditi do konca plaže Essauira, vse do vasice Diabate, kjer je nekaj časa preživel legendarni rock glasbenik. Večerja in nočitev.

6. dan: ESSAOUIRA–SAFI–EL JADIDA / zajtrk, večerja
Zajtrk in vožnja proti mestu Safi, ki ima »dva srca«, stari in novi industrijski del. Sledi ogled morske utrdbe Dar el Bahr in sprehod po Medini vse do katedrale Portugaise. Izpustili pa ne bomo niti pisane četrti, kajti to mesto nosi titulo glavnega proizvajalca keramike. Pot nadaljujete proti El Jadida. Sprehod po promenadi obdani s palmami in kavarnami. Nastanitev, večerja in nočitev

7. dan: EL JADIDA–MARAKEŠ / zajtrk, večerja
Zajtrk. Ogled mesta, ki je poznano po starem utrjenem mestnem jedru, ki so ga zgradili portugalci v 16. st. in je uvrščeno na seznam svetovne dediščine UNESCO. Prikaz portugalske renesančne vojaške arhitekture je vidna na vsakem koraku, od trdnjave Mazagan, bastionov, mistične cisterne do cerkve Marijinega vnebovzetja, ki je bila zgrajena v stilu Manueline. Popoldan vožnja proti Marakešu. Večerja in nočitev.

8. dan: MARAKEŠ–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Prevoz na letališče in po opravljenih obmejnih obveznostih let v Benetke. Po pristanku sledi avtobusni prevoz v Ljubljano (za doplačilo).

WPID: 25953
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu Benetke–Marakeš–Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 1 kos ročne prtljage dimenzije 40x20x25 cm (manjša torba ali nahrbtnik)
 • prevozi in ogledi po programu
 • 7 polpenzionov z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelu 4* (lokalne kategorije)
 • slovenski in lokalni vodnik
 • organizacija potovanja
Popusti
 • 100,00 EUR do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 60,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 149,00 EUR/osebo
 • povratni prevoz do Benetk 55,00 EUR/osebo
 • en kos oddane prtljage do 20 kg 60,00 EUR/osebo
 • en kos oddane prtljage do 10 kg 30,00 EUR/osebo
 • izlet Ouriko dolina (vključena vstopnina v aromatični vrt) ob prijavi najmanj 15 oseb 45,00 EUR/osebo
 • izlet Rajska dolina (vključeno kosilo) ob prijavi najmanj 15 potnikov 38,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti):

 • napitnine 45 EUR – v Maroku so običajne in jih pričakujejo lokalni vodniki, nosači prtljage, vozniki, receptorji in vsak, ki ima »opravka« z vami – te poravna vodnik za celotno skupino
Opozorilo
 • Na letu je dovoljeno 1 kos ročne prtljage dimenzije 40x20x25 cm (manjša torba ali nahrbtnik).
 • Ob prijavi na potovanje lahko doplačate za prtljago največ 10 kg oz 20 kg na osebo, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja. Morda se odločite za doplačilo samo enega kosa oddane prtljage za 2 osebi; dimenzije se ne spremenijo.
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v veljavnem potnem listu. Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost potnega lista, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke.
 • Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
 • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.
Odkrita beseda
 • Poleti so z nizkocenovnim letalskim prevoznikom, zato na letalu ni obroka.
 • Zaradi spremenljivega poletnega in zimskega voznega reda je možno, da bodo ogledi prvega in zadnjega dne zamenjani.
Opomba
 • Če ne bo možnosti realizacije leta iz Benetk, bo let s katerega izmed drugih okoliških letališč. V tem primeru bo mogoče potrebno doplačilo za prevoz z drugega letališča. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja prihoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Program bo prilagojen letalskemu prevozu.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
16. februar - 8 dni  
od 969,00   EUR
14. december - 8 dni  
od 905,00   EUR
11. januar - 8 dni  
od 945,00   EUR