Domov | Potovanja | Južna Evropa | Španija

Kratek opis potovanja

VRHUNCI POTOVANJA: Marakeš, Casablanca, Rabat mogočna mesta Maroka, obisk žepne države Gibraltar, sprehod čez tipične andaluzijske vasice Nerja in Antequera, raziskovanje sveta olja - obisk oljarne,...

Destinacija

Južna Evropa / Španija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 15.2., 22.3.

Čas potovanj: 8 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 20


Številka produkta: 87710
Prevoz: letalo

Iz Maroka v Španijo

Med Atlantikom in Saharo,pod zasneženimi vrhovi Atlasa, najdemo čarobno in slikovito deželo številnih obrazov. Kljub dejstvu, da Maroko od Evrope loči le 14 km, se zdi dežela zavita v tančico skrivnostnosti, ki nas dela radovedne in nas navdihuje. Morda je ves čar dežele prav v njenih tisočerih kontrastih, ki jih lahko na pravem mestu ujamemo z enim samim ogledom. Na jugu Evrope pa nas vabi silna in vznemirljiva južna Španija, temperamentna in strastna, domovina flamenka, bikoborb in čudovitih mest. Obe deželi boste povezali z nepozabno vožnjo čez Atlantski ocean in Sredozemsko morje. Ogled edinstvene države na Mediteranu– britanske kolonije Gibraltar, kjer imajo rdeče telefonske govorilnice in je najpogostejša jed angleški »fish&chips«.


POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

 • prihranite do 40 EUR/osebo z zgodnjo prijavo do 60 dni pred odhodom.

Popust vam obračunamo ob potrditvi rezervacije in se izključuje z drugimi popusti in akcijami.


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–BENETKE–MARAKEŠ / večerja
V jutranjih urah zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani in avtobusni prevoz do letališča Treviso pri Benetkah (za doplačilo). Direkten polet letala v Marakeš. Po pristanku in opravljenih obmejnih obveznostih sledi krožni ogled mesta in nekaj prostega časa za kosilo. Prevoz do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2.dan: MARAKEŠ / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled južnega bisera – Marakeš, ki v Berberskem jeziku pomeni Zemlja od boga oz. božja zemlja. V Marakešu vam ne more biti nikoli dolgčas, prebijali se boste čez labirinte ulic stare medine in obiskali berbersko lekarno, kjer je tradicija in zaupanje v čudežne moči zelišč, trav in olj še kako prisotna. Definitivno lahko trdimo, da je mesto Marakeš bolj berbersko in bolj afriško od katerega koli drugega mesta v Maroku. Ogledali si boste še minaret Koutoubia iz 12. st, razkošno palačo Si Said in privlačni vrvež znamenitega trga Jemaa el Fna, kjer boste srečali akrobate, glasbenike, pripovedovalce zgodb, vedeževalke, krotilce kač ... Tu je še Medina, ki stoji na 600 ha površine, kjer so stare vile z božanskimi vrtovi, vodnjaki, umetniške četrti, vse to pa je ograjeno s kar 19 km dolgim obzidjem. Odhod v hotel, večerja in prenočevanje

3.dan: MARAKEŠ–CASABLANCA / zajtrk, večerja
Zajtrk in vožnja do pristaniškega mesta Casablance, ki meji na Atlantski ocean. Avtobusni ogled mesta, kjer bo moč videti trg Združenih narodov, avenijo Mohammeda V., luksuzno četrt Anfa in eno največjih mošej na svetu (zunanji ogled). Mošeja Hasssana II sprejme do 25.000 oseb, dve tretjini zgradbe pa sta zgrajeni tik nad morjem. Veličastna marmorna mošeja z ornamenti in vodnjaki ustvarja prav posebno vzdušje. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

4.dan: CASABLANCA–RABAT–TANGER/ zajtrk, večerja
Zajtrk in vožnja do glavnega mesta Maroka, Rabat – imenovano tudi »Belo kraljevo mesto«. Ogledali si boste mavzolej kralja Mohameda V., Hasanov stolp in doživeli dramatičen vstop v kasbo skozi vrata Oudaia, zgrajena v 12. st. Sprehodili se boste skozi belo–modro mesto, znano tudi kot nekdanje gusarsko gnezdo angleškega pirata, Ahmed el Inglisi. Pot vas bo vodila proti obrobju gorovja Rif v mesto Tanger. Strateška točka, ki ločuje afriški in evropski kontinent je unikatno mesto, ki ne odseva tipične maroške kulture, saj so tukaj svoj pečat pustili stari Rimljani, Arabci, Španci, Portugalci, ... Krožni ogled mesta in odhod v hotel, večerja in prenočevanje.

5.dan: TANGER–GIBRALTAR–NERJA / zajtrk
ZgodnjI zajtrk v hotelu in vožnja do pristanišča, kjer se boste vkrcali na trajekt in se popeljali po gibraltarski ožini do Španije. Z avtobusom nadaljevanje poti do žepne države Gibraltar, kjer se boste z mini avtobusi popeljali do razgledne ploščadi točka Europe, od koder je v jasnih dnevih lep razgled na Afriko. Nadaljevanje do za Gibraltar pomembne kraške Michaelove jame in “opičje skale”, kjer se boste srečali z najbolj znanimi prebivalci države–berberskimi opicami. Po ogledu sledi vožnja do hotela v Nerji s krajšim postankom za ogled budističnega templja v Benalmádeni. Stupa je največja v Evropi in predstavlja mir, blagostanje in harmonijo. Za doplačilo možnost ogleda predstave pristnega flamenka–tradicionalnega andaluzijskega plesa. Prenočevanje v hotelu.

6.dan: NERJA–GRANADA–JAEN/ zajtrk
Zajtrk v hotelu in ogled tipične andaluzijske bele vasice Nerja, kjer je stara mestna četrt ostala nespremenjena s svojimi ozkimi uličicami, belo pobeljenimi hišami s kovanimi železnimi terasami, cvetočimi geranijami in bugenvilijami. Sprehod do spektakularnega “Balcon de Europa”, kjer se nahaja čudovita sprehajalna pot ob robu pečine s prekrasnim pogledom na Sredozemsko morje. Sledi vožnja do slikovite Granade, kjer si boste lahko ogledali, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije–mavrsko trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife (doplačilo). Lahko pa si privoščite kavo in se prepustite utripu mesta, se odpravite po nakupih ali na ogled kraljeve kapele–grobnica »kataloških vladarjev«. Nadaljevanje poti, ki vas bo vodila po notranjosti Anadaluzije med žitnimi polji in oljčnimi nasadi vse do Jaena. Prenočevanje v hotelu.

7.dan: JAEN–CORDOBA–ANTEQUERE / zajtrk
Po zajtrku ogled gradu Santa Catalina, ki je bil prvotno
postavljen kot mavrska utrdba v 8. st., z leti pa je bila celotna struktura gradu večkrat spremenjena. Sledi obisk oljarne, kjer boste stopili v svet olja in izvedeli vse o oljkah, oljčnem olju, nasadih in pridobivanju olja. Po ogledu tovarne sledi pokušina oljčnih izdelkov. Še kratek postanek v mestu Jaen in sprehod po mestnem jedru mimo katedrale in arabskih kopeli. Vožnja do vroče Cordobe. Ogledali si boste biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita (doplačilo). Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería (judovske četrti), poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih − “patiih”. V popoldanskih urah nadaljevanje poti do Antequere, srca Andaluzije zaradi središčne lege med Malago, Granado, Córdobo in Sevillo. Prav tako mestece leži na najbolj plodnem območju Andaluzije in je trenutno vodilni proizvajelec belušev, žit in oljk. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

8.dan: ANTEQUERA–MALAGA–BENETKE– LJUBLJANA/ zajtrk
Po zajtrku ogled 5000 letne grobnice Menga Dolmen, ki je pod zaščito Unesca od leta 2016 in je najdaljša megalitska grobnica v Evropi. Dolmene so zgradili kmetje, ki so živeli v rodovitni dolini Guadalhorce v času neolitika. Sledi ogled tipičnega srednjeveškega mesta Antequera, kjer se lahko kaj hitro vrnete v bronasto in mavrsko obdobje. Sprehod mimo rimskih kopelih, mavrskega gradu, gotskih cerkva, renesančnih fontan in baročnih zvonikov. Vožnja na obalo Costa del Sol v Malago, ki je moderno mesto, pomembno pristanišče na Costa del Sol in rojstno mesto slikarja Picassa. Z avtobusom se boste zapeljali do centra mesta, kjer se lahko od Španije poslovite v družbi Picassa (obisk njegove rojstne hiše ali muzeja) ali tipično po špansko–s tapasi in z osvežujočim džin s tonikom. Prevoz na letališče v popoldanskih urah in polet v Benetke, letališče Treviso. Za doplačilo prevoz v Ljubljano.

WPID: 22979
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke – Marakeš/Malaga – Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40cm x 20cm x 25cm) in 1 kos oddane prtljage največ 20 kg na osebo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 polpenzioni z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* (lokalne kategorije) v Maroku in 3 nočitve z zajtrkom z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* v Španiji
 • ogledi po programu v Maroku
 • Gibraltar – ogled kolonije z mini avtobusi
 • obisk oljarne in vstopnina v grad Catalina ter grobnico Menga Dolmen v Španiji
 • ves čas odlično slovensko vodenje in lokalno po potrebi
 • organizacija potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • napitnine 30 EUR (v Maroku so običajne in jih pričakujejo lokalni vodniki, nosači prtljage, vozniki, receptorji in vsak, ki ima »opravka« z vami) – te poravna vodnik za celotno skupino
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • vstopnina Córdoba (mošeja Mezqiuta) 25,00 EUR/osebo
 • povratni prevoz na letališče 55,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 169,00 EUR/osebo
 • vstopnina v Granadi (Alhambra. Generalife) 35,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnina za mošejo Hasana II. pribl. 18 EUR
 • obisk lokala s programom flamenka pribl. 30 EUR
Opozorilo
 • Možnost prijave za ogled Alhambre (Granada) in Mezquite (Cordoba) je do 3 tedne odhodom. Po tem datumu vam ne moremo zagotoviti nakupa vstopnic. Cena za ogled Alhambre in Mezquite velja ob prijavi vsaj 10 potnikov.
Obvestilo glede Alhambre
 • Zaradi velikega povpraševanja in omejenega števila obiskovalcev v Alhambro je Svet Alhambre (Council of Alhambra) sprejel novo politiko izdaje vstopnic za vodene oglede. Vsak mesec bodo določili točno število izdanih vstopnic za mesec naprej. Tako obstaja možnost, da ne bo mogoče zagotovit dovolj vstopnic za ogled Alhambre. V primeru, da ne dobimo potrjenih vstopnic za Alhambro, boste namesto tega obiskali katedralo in kraljevo kapelo v Granadi.
Pomembno
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljaven potni list). Prav tako avio prevoznik zahteva številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.
*Opomba
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
21. april - 4 dni  
od 599,00   EUR
22. december - 1 dan  
od 25,00   EUR
21. december - 1 dan  
od 33,00   EUR