Domov | Potovanja | Severna Amerika | ZDA

Kratek opis potovanja

Popolno družinsko potovanje, ki združuje živahne podobe Miamija z neverjetnimi dosežki vesoljske tehnologije v Kenney Space centru in sanjskimi zabaviščnimi parki v Orlandu. Potovanje, ki si ga boste skupaj s svojimi otroki zapomnili za vedno!

Destinacija

Severna Amerika / ZDA

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 20.2., 24.6.
Čas potovanja: 10 dni/ 8 noči
Najmanjše št. potnikov: 15
Številka produkta: 8336
Prevoz: letalo
Kopanje v toplem morju na belih peščenih plažah Miamija, obilo zabave v številnih zabaviščnih parkih v Orlandu, obisk vesoljskega izstrelišča Kennedy Space Center, ogled prekrasnega sončnega zahoda ob obali otoka Key West – najjužnejše točke celinskih ZDA in še mnogo več. .. Konec pa lahko začinite s 3 ali večdnevnim križarjenjem po Karibskih otokih!

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 1.599 EUR
 • pri udeležbi najmanj 15 oseb - 1.849 EUR

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–ZDA–MIAMI
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika ali na enem od bližnjih letališč. Polet proti ZDA. Pristanek v Miamiju v večernih urah po krajevnem času. Vožnja do hotela na Miami Beachu. Nastanitev, prenočevanje.

2. dan: MIAMI BEACH
Prost dan. Lahko počivate ob prijetnem bazenu, se sončite in kopate na plaži ali se odpravite na ugodne nakupe. Lahko obiščete Seaquarium v Key Biscayne ter se odločite za nekajurno križarjenje po zalivu in med otoki kot so Star Island, na katerem imajo milijonske domove razne filmske in glasbene zvezde. Zvečer številne možnosti za zabavo, saj je južni del Miami Beacha poln restavracij in klubov, ki so odprti pozno v noč.

3. dan: MIAMI BEACH–KEY LARGO–KEY WEST
Zjutraj se boste odpravili proti jugu do naj–južnejše točke celinskih ZDA – do otočka Key West. Prečkali boste 42 mostov, ki povezujejo celinsko Florido s številnimi otočki. Najdaljši je 7 mile bridge. Key West je živahen karibski otoček s številnimi trgovinicami in lokali, ki vabijo turiste , pomoli pa so vsak večer polni občudovalcev sončnega zahoda. Tu je bil doma tudi Ernest Hemingway in njegov dom je danes mogoče obiskati, saj je preurejen v muzej. Obvezno priporočamo obisk Mallory Squarea, večernega zbirališča uličnih umetnikov in obiskovalcev z vsega sveta. Ne prezrita tudi glavne ulice Duvall, kjer boste zagotovo našli lokal po svojem okusu z glasbo, ki vam ustreza, ter prijetne trgovinice, ki ponujajo vse mogoče. Prenočevanje.

4. dan: KEY WEST–KEY LARGO–EVERGLADES–NAPLES
Vožnja nazaj proti severu preko Key Larga, najdaljšega med otočki in nato po Tamiami Trail – cesti, ki pelje od vzhodne proti zahodni obali Floride in je polna zanimivosti. Med njimi so tudi indijanske vasi, Everglades – narodni park, največja subtropska divjina v ZDA. Postanek in za doplačilo vožnja s posebnimi čolni na zračni pogon po močvirnatih predelih, kjer rastejo mangrove, v vodah pa prebivajo kače, krokodili, kuščarji,… Nadaljevanje poti do zahodne obale – do Mehiškega zaliva in nastanitev v mestu Naples.

5. dan: NAPLES–TAMPA–ORLANDO
Dopoldne vožnja proti Orlandu, mimo naselij številnih premožnih prebivalcev ZDA ob zahodni obali Floride. Priporočamo postanek v Tampi v zabaviščnem parku Busch Gardens,ki slovi po svojih atraktivnih vožnjah z adrenalinskimi vlakci, prav tako pa je tu zelo bogato rastlinje in živalstvo, Mesto ima svoj živalski vrt s številnimi afriškimi živalmi, ki jih je mogoče doživeti med safari božnsjo skozi park. Vožnja naprej v Orlando, kjer se bomo prepustili zabavi za odrasle in otroke. Na voljo nam bodo različni zabaviščni parki: Universal Resort (Universal Studios & Islands of Adventure), Sea World, Wet’n Wild, Walt Disney World (Magic Kingdom, Epcot, MGM Studios, Animal Kingdom, Pleasure Island).

6.–7. dan: ORLANDO
Prosta dneva za uživanje v zabaviščnih parkih.

8. dan: ORLANDO–KENNEDY SPACE CENTER–MIAMI BEACH
Zjutraj vožnja v Cape Canaveral, ogled vesoljske izstreliščne baze, nato pa vožnja po vzhodni obali Floride, mimo raznih mondenih obmorskih letovišč vse do Miamija. Nastanitev in prenočevanje. Možnost še zadnjega nočnega izhoda v živahni South Beach.

9. dan: MIAMI–ZDA–EVROPA
Dopoldan še nekaj prostega časa za zadnje nakupe ali oglede, popoldan vožnja na letališče, kjer se prijavite za let preko enega od letališč v ZDA v Evropo v popoldanskih urah.

10. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in let v Ljubljano.

WPID: 18205
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 8 prenočevanj v hotelih 3*
 • avtobusni prevozi po programu
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja

Cena ne vključuje

 • ureditve dovolilnice ESTA za vstop v ZDA
 • prehrane
 • vstopnin
 • napitnin
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 250,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 550,00 EUR/osebo
 • registracija ESTA za vstop v ZDA 36,00 EUR/osebo
Popust
 • za 3. ali 4. osebo v sobi do 12. leta: 100 EUR
 • za 3. ali 4. osebo v sobi od 12. leta: 50 EUR

Za točen izračun pokličite naš klicni center oz. vam ga posredujemo ob potrditvi rezervacije.

Opomba
 • program potovanja se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni
Pomembno
 • osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo, Sudan, Libijo, Somalijo ali Jemen, ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum.
 • Spremembe so se začele izvajati 21. januarja 2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
17. januar - 5 dni  
od 999,00   EUR
21. februar - 5 dni  
od 999,00   EUR
27. februar - 6 dni  
od 1.290,00   EUR