Domov | Potovanja | Južna Evropa | Italija

Kratek opis potovanja

Obiskali in spoznali bomo italijanska mesta, katerim so pustili umetniški pečat različni pisatelji, umetniki in izumitelji.

Destinacija

Južna Evropa / Italija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 11.9., 25.9., 9.10., 24.10., 30.10., 6.11., 20.11., 6.2., 19.2., 12.3., 26.3., 9.4.
Čas potovanja: 3 dni / 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Številka produkta: MAESIT
Prevoz: avtobus

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - od 235 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - od 280 EUR

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−RAVENA−RIMINI / večerja
Odhod ob 5.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani. Vožnja po avtocesti do Ferrare in naprej po jadranski magistrali do Ravene. Nekdanja prestolnica vzhodnega rimskega imperija je bila tudi zadnji dom največjega italijanskega pesnika Danteja Alighierija, ki je v mestu našel zaščito pri grofih Da Polenta pred sovražniki iz Firenc in kjer še danes počiva. Ravena vam bo razkrila svoje zanimivo in bogato mestno središče z Dantejevo grobnico, arijansko krstilnico in osrednjim trgom. Sprehod na obrobje mesta in ogled biserov, zaradi katerih si je prislužila naziv mesto mozaikov – cerkev Sv. Vitala in mavzolej Galle Placidie. Nekaj prostega časa in vožnja do Riminija. Mesto je poznano kot letoviški kraj, a zgodovina je tu pisala mnoge zgodbe. V mestu je Gaj Julij Cezar nagovoril vojake pred prestopom Rubikona (alea iacta est) in je rojstni kraj največjega italijanskega režiserja Federica Fellinija. Sprehodili se boste čez čudovito mestno središče, kjer kraljujejo: tempelj družine Malatesta, Avgustov slavolok in Tiberijev most. Vožnja do hotela, v enem od bližnjih letovišč, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: RIMINI−CAPRESE−AREZZO−VINCI−MONTECETINI TERME / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do malega kraja Caprese, kjer se je rodil mojster Michelangielo Buonarotti. Obisk rojstne hiše, ki je urejena kot muzej njemu v čast. Naprej do bližnjega Arezza – rojstnega kraja slovitega pesnika Francesca Petrarce. Sprehod in ogled mesta, ki se predstavi s svojo srednjeveško osnovo. Kot znamenitosti izstopata cerkev Santa Maria della Pieve in čudovit veliki trg (Piazza Grande), ki je zaradi trapezne oblike in čudovitih palač okoli njega služil kot kulisa filma La vita e bella (Življenje je lepo). V Arezzu se je rodil tudi znani menih »Guido Da Arezzo«, ki velja za izumitelja notnega zapisa. Nadaljevanje poti po Toskani do kraja Vinci, kjer stoji tudi rojstna hiša mojstra Leonarda da Vincija. Ogled lepo urejenega muzeja, kjer boste izvedeli vse o tem ekscentričnem umetniku in njegovem življenju. Vožnja do letoviškega kraja Montecatini terme. Nastanitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: MONTECATINI TERME–FIRENZE–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Firenc. Ogled mesta, ki nežno prečka reka Arno v elegantnem objemu toskanskih gričev. Firence so nudile dom Danteju Alighieriju, Leonardu da Vinciju, Michelangelu Buonarottiju in veliko drugim zgodovinskim pomembnežem, ki so mestu pustili pečat renesančnega bisera. Med ogledom mesta si boste ogledali: stolnico, kjer prevladuje mestno ostrešje s svojo ogromno kupolo, krstilnico, Giottov zvonik, odet v marmor rožnate, zelene in bele barve, Dantejevo rojstno hišo, Stari most z znanimi zlatarnami, cerkev Sv. Lovrenca, trg Signoria, ki je bil srce firenškega socialnega in političnega življenja v 19. stoletju ter cerkev Sv. Križa. Popoldne nekaj časa za samostojne oglede ali sprehod do razgledne ploščadi Piazzale Michelangelo. Popoldan povratek v Ljubljano s predvidenim prihodom v poznih večernih urah.

WPID: 17773
V ceno je vključeno
 • avtobusni prevoz po programu
 • 2 polpenziona (večerja, zajtrk) v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4* po programu
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • najem sistema audioguide
 • vstopnina v muzej Leonarda da Vincija
 • vstopnina v muzej rojstne hiša Michelangela
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 45,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 60,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnine pribl. 25 EUR
 • ostalo, kar ni navedeno v postavki V ceno vključeno
Namig
 • Z nakupom vstopnic prek spleta na naslovu www.uffizi.firenze.it se izognete dolgemu čakanju za vstop v galerije Uffizzi, Medičejsko kapelo in druge firenške galerije.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
12. september - 1 dan  
od 38,00   EUR
5. september - 1 dan  
od 42,00   EUR