Domov | Potovanja | Severna Amerika | ZDA

Kratek opis potovanja

San Francisco, vinorodna dolina Napa, Dolina smrti, Las Vegas, »nemo mesto« v kanjonu Bryce, Grand Canyon, Route 66, Los Angeles.

Destinacija

Severna Amerika / ZDA

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 20.10.

Čas potovanja: 13 dni / 11 noči
Najmanjše št. potnikov: 10


Številka produkta: 7124
Prevoz: letalo
Zaljubite se v valovite ulice »zlatega mesta« San Francisca. Zazrite se v granitne očake Sierra Nevade. Prisluhnite utripu tišine na robu veličastnih kanjonov.
Ogrnite se v paleto barv peščenjaka. Zaplešite v ritmih bleščečega Las Vegasa in se na ulicah Hollywooda prelevite v filmsko zvezdo za en dan. Vabljeni na zmenek v deželo zvenečega imena!


NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

Termini: 24. 4. in 20. 10. 2020
pri udeležbi najmanj 20 oseb - 2.495 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - 2.685 EUR

Termini: 25. 6. in 14. 8. 2020
pri udeležbi najmanj 20 oseb - 2.695 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - 2.885 EUR


Vrhunci potovanja

 • slikoviti San Francisco
 • vinorodna dolina Napa
 • vroča Dolina smrti
 • razsvetljeni Strip v Las Vegasu
 • »nemo mesto« v kanjonu Bryce
 • mogočni Grand Canyon
 • zgodovinski odsek Route 66
 • filmski Los Angeles

Program potovanja

1. dan: EVROPA–SAN FRANCISCO
Zbirališče potnikov na enem izmed bližnjih letališč in polet s prestopanjem proti San Franciscu. Po pristanku prevoz do mesta in prvi orientacijski ogled enega najbolj slikovitih ameriških mest, ki so ga upodobili v številnih filmih.

2. dan: SAN FRANCISCO
Pričeli boste z odkrivanjem mesta. Ustavili se boste na najstarejšem nekdanjem vojaškem predelu Presidio. Od tod je najlepši pogled na simbol mesta: Golden Gate Bridge, most oranžne barve, ki se razteza preko vhoda v zaliv. Mestu daje utrip njegova kulturna mešanica in na ogledu se boste zapeljali in se ustavili v predelih: China Town, Little Italy, hipijevsko sproščeni Haight – Asbury. Postanek za kosilo na živahnem Fisherman's Wharf, kjer boste morda uzrli celo morske leve na koncu pomola. Preden nadaljujete z ogledom mesta, se boste posladkali še s priznano Ghirrardelli čokolado. Najlepši razgled na mesto boste uzrli z vrha Twin Peaks, od tod pa nadaljevali skozi zeleno oazo Golden Gate parka ter nadaljevali na foto safari po znanih filmskih vedutah viktorijanskih stavb ter strmi Lombard street z ostrimi ovinki, ujetimi v cvetje.

3. dan: SAN FRANCISCO–VINORODNA DOLINA NAPA–SAN FRANCISCO
Dan za samostojno odkrivanje mesta, obisk katerega izmed muzejev, prve nakupe… Za doplačilo pa se lahko podate na 8–urni izlet v vinorodni dolini Napa in Sonoma, kjer boste izvedeli več o vinogradništvu v Kaliforniji in vino v vinski kleti tudi poizkusili. Ob tem boste uživali še v zeleni pokrajini in čudovitih razgledih na San Francisco in okolico zaliva.

4. dan: SAN FRANCISCO–NARODNI PARK YOSEMITE–FRESNO/BAKERSFIELD
Jutranja vožnja proti Sierra Nevadi, kjer se nad gosto poraslo gozdno pokrajino dvigajo visoki vrhovi. Dan bo namenjen obisku enega najlepših narodnih parkov v Kaliforniji–Yosemite. Park je znan zaradi svojih granitnih sten, med katerimi je tudi zveneči El Capitan, cilj in izziv mnogih plezalcev. V parku boste občudovali čudovito naravo, polno slapov, rek, jezer ter neokrnjenih gozdov, kjer rastejo najvišja drevesa na svetu–sekvoje. Če bo vreme dopuščalo (v primeru snega je področje zaprto) sprehod skozi urejeno rastišče Mariposa. Pozno popoldan vožnja skozi rodovitno Kalifornijsko dolino do Bakersfielda.

5. dan: BAKERSFIELD–NARODNI PARK DEATH VALLEY–LAS VEGAS
Današnji dan boste vstopili v sončno in sušno pokrajino mogočnih kaktusov in puščave Mojave. Gre za izredno surovo podnebje, katere del je tudi Dolina smrti. Dolina je z obeh strani varovana z gorskima verigama in medtem, ko se boste spuščali proti njenemu dnu, boste začutili, da se dejansko spuščate še precej globje, pod morsko gladino namreč. Postali boste na najnižji točki Amerike–Badwater Basin in se sprehodili po suhem, slanem dnu jezera. Postanek za fotografije (in hladno pijačo) še ob termometru, ki je izmeril najvišjo temperaturo, verjetno celo na svetu, to je 56.7°C. Popoldan vožnja v Las Vegas, ki je zrasel ob izviru vode sredi puščave in se do danes prelevil v mesto, ki nikoli ne zaspi. Hoteli so dejansko igralniški kompleksi in arhitekturno pravi presežki, ki nas popeljejo v znana svetovna mesta, kot so Benetke, Rim, Pariz, New York, Luxor… Za doplačilo možen večerni ogled razsvetljenega mesta in potep po najbolj impresivnih hotelih.

6. dan: LAS VEGAS
Prost dan, katerega boste lahko izkoristili za nakupe v bližnjem Outletu ali za samostojno odkrivanje mesta in njegovih kompleksov, obisk katere izmed poročnih kapelic ali morda celo za poroko? Morda si boste privoščili vožnjo »v slogu« z limuzino po Stripu ali pa kakšno od predstav in koncertov. Lahko pa se boste zgolj sproščali ob bazenu in toplih sončnih žarkih.

7. dan: LAS VEGAS–NARODNI PARK ZION–NARODNI PARK BRYCE CANYON
Polni novih moči (morda tudi bogatejši) se boste ta dan podali na nekaj dnevno odkrivanje in potepanje po Koloradskem platoju in skozi obisk številnih narodnih parkov, odkrivali njegovo zanimivo in unikatno geološko zgodovino, ki je danes vidna v impresivnih naravnih enotah, kot so: kanjoni, doline, soteske, peščene skulpture… Danes vstopite v deželo mormonov, zvezno državo Utah. Dopoldanska vožnja v višje ležeče predele, s postankom skozi narodni park Zion, kjer bomo lahko občudovali prve kreacije narave in uživali v vseh toplih odtenkih peščenjaka. Popoldan prihod v narodni park Bryce Canyon na 2400 m nadmorske višine. Sprehod ob robu 200m globokega amfiteatra, kjer peščeni stebri in strukture vseh možnih oblik in palete vseh toplih barv uprizarjajo pravo igro podob.

8. dan: BRYCE CANYON–JEZERO POWELL– REZERVAT PLEMENA NAVAJO–FLAGSTAFF – WILLIAMS
Dopoldanska vožnja skozi urejena naselja zvezne države Utah vas bo pripeljala na rob Glen kanjona, ki je prav tako kot njegov »veliki brat« Grand Canyon, delo reke Kolorado in znamenitost zvezne države Arizona. Kanjon so zajezili in poplavili in tako je nastalo jezero Powell. Postanek pri jezu, od koder je lep pogled na veliki inženirski dosežek. Naslednji postanek bo ob okljuku reke Kolorado, ki je zaradi svoje oblike poimenovan Horseshoe Bend. Okolica je dom plemena Navajo, ki je danes zaokrožena v rezervat s površino preko 70.000 km². Zapeljali se bomo še skozi Flagstaff in naprej do historičnega Williamsa, ki leži na legendarni Route 66.

9. dan: WILLIAMS–NARODNI PARK GRAND CANYON–LAUGHLIN
Dan bo vsekakor eden vrhuncev potovanja, saj je namenjen ogledu Velikega kanjona, katerega razsežnost, barve, šelestenje vetra in njegova tišina prevzamejo vsakogar. Vsi podatki o dimenziji kanjona, vse sledi zemeljske zgodovine se nekako zdrobijo v prah, ko stojite na njegovem robu in uživate v razgledu. Ustavili se boste na več točkah v parku, od koder se boste lahko podali tudi na krajše sprehode. Proti večeru nastanitev v Laughlinu.

10. dan: LAUGHLIN–LOS ANGELES
Vožnja do pacifiške obale. Pot vas bo vodila vzdolž znamenite Route 66, ki je prvotno povezala Chicago z Los Angelesom in postala ena najpomembnejših povezav ZDA. Povezava je kasneje dobila novo oznako in izginila s cestnih zemljevidov, dokler se ni vrnila kot Historic Route 66. Med poslušanjem glasbenih uspešnic tega obdobja bo vožnja hitro minevala. Popoldan prihod v Los Angeles, katerega boste pričeli odkrivati v predelu Pueblo, kjer se je naselilo prvih 11 družin, ki so izmučene prispele sem po dolgem potovanju iz Mehike. Historične stavbe vas bodo vrnile v čas 18. stoletja, okolica Downtowna pa hitro potisnila v moderno obdobje.

11. dan: LOS ANGELES
Filmsko prestolnico boste spoznavali skozi glavne mestne avenije ter srce filmske industrije Hollywood. Nekaj prostega časa za sprehod po Walk of Fame, kjer se v pločniku svetijo zvezde slavnih. Postanek še na prestižnem Rodeo Drive v predelu Beverly Hills. Popoldan vam za doplačilo priporočamo ogled filmskih studiev Universal, kjer boste na vožnji s posebnim vlakcem vstopili v zakulisje številnih filmov in skrivnosti filmskega ustvarjanja.

12. dan: LOS ANGELES–EVROPA
Prost dopoldan za sprehod po plaži ali zadnje nakupe, popoldan pa prevoz na letališče in polet v Evropo.

13. dan: EVROPA–SLOVENIJA
Polet s prestopanjem v Ljubljano ali na enega bližnjih letališč.

WPID: 30810
Opozorilo

Vsem potnikom, ki so v roku 14 dni pred potovanjem v ZDA obiskali Kitajsko, lahko ameriške oblasti zavrnejo vstop v državo zaradi suma na korona virus.
Velja do preklica.


V ceno je vključeno
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 11 prenočevanj v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*
 • ogled San Francisca
 • vstopnina v narodne parke Yosemite, Death Valley, Zion, Bryce Canyon, jezero Powell, Grand Canyon
 • ogled Los Angelesa
 • prevoz z Minivanom za 10 oseb ali turističnim avtobusom pri udeležbi več oseb
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

 • registracija ESTA za vstop v ZDA
 • dodatna prehrana
 • dodatni ogledi
 • napitnine
Popusti
 • 20 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
 • 20 % do 12 let starega drugega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 190,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 550,00 EUR/osebo
 • registracija ESTA za vstop 36,00 EUR/osebo
 • ogled filmskih studiev Universal 105,00 EUR/osebo
 • izlet v vinorodni dolini Napa in Sonoma 99,00 EUR/osebo
Popusti
 • 80 EUR na osebo v sobi za 3 osebe
 • 120 EUR na osebo v sobi za 4 osebe
 • 3 % popust za mladoporočence

Popust se izključuje z ostalimi popusti in akcijami. Za točen izračun pokličite naš klicni center oz. vam ga posredujemo ob potrditvi rezervacije.

Opomba
 • Sobe so standardno ameriške, z dvema velikima posteljama, na katerih lahko prenočujejo do 4 osebe (po dve na vsaki postelji, ki si delita posteljnino).
 • Program in datum potovanja se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko obrne, pri čemer vsebina ostane nespremenjena.
Pomembno
 • osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo, Sudan, Libijo, Somalijo ali Jemen, ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum.
 • Spremembe so se začele izvajati 21. januarja 2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo naVeleposlaništvo ZDA v Ljubljaniin preverijo ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
23. oktober - 5 dni  
od 1.359,00   EUR
24. oktober - 11 dni  
od 2.490,00   EUR
23. oktober - 11 dni  
od 2.890,00   EUR