Domov | Potovanja | Afrika | Uganda

Kratek opis potovanja

Narodni parki, planina goril v Bwindi Impenetrable nacionalnem parku, vulkani Virunga, narodni park Mburo, postanek na ekvatorski črti.

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 24.4.

Čas potovanja: 7 dni / 5 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizumi: ugandski (pridobite ga ob vstopu v državo)


Številka produkta: 81493
Prevoz: letalo

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 15 oseb - 3.299 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - 3.459 EUR

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE–ENTEBBE / obroki na letalu
Polet z ljubljanskega ali katerega izmed bližnjih letališč (prevoz do letališča za doplačilo) z vmesnim postankom proti Ugandi. Nočni let.

2. dan: ENTEBBE – NARODNI PARK QUEEN ELIZABETH / zajtrk, kosilo, večerja
Po pristanku v zgodnjih jutranji urah vožnja proti zahodni Ugandi v smeri Queen Elizabeth nacionalnega parka, s postankom za zajtrk. Po zajtrku panoramska vožnja z ladjico po kanalu Kazinga od koder se vam bo odprl pogled na številne živali v parku: sloni, bivoli, svinje, povodni konji, levi, leopardi, hijene in antilope.…V tem narodnem parku je mogoče najti tudi več kot 500 vrst ptic, med katerimi so legati, alcedines, orli, kanje in štorklje. Kanal Kazinga povezuje jezero George z jezerom Edward in slovi po največjem številu povodnih konjev v celotni regiji. Vulkanski kraterji pa s svojo slano vodo sezonsko privabljajo flaminge iz sosednje Kenije in ustvarjajo barvite podobe narave. Nastanitev v lodgu, večerja in prenočevanje.

3. dan: NARODNI PARK QUEEN ELIZABETH – NARODNI PARK BWINDI IMPENETRABLE / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku vožnja proti planini goril v Bwindi Impenetrable nacionalnem parku. Pot v vas bo vodila skozi hribe Kigezi regije, ki so jo zaradi očarljive pokrajine poimenovali “Afriška Švica”. Na poti do vašega lodža boste lahko uživali v pogledu na vulkane Virunga, ki se dvigajo na nadmorsko višino do 4500 metrov. Nastanitev v lodgu, večerja in prenočevanje. Zvečer priprava na naslednji dan, ko vas čaka edinstveno doživetje – srečanje z gorskimi gorilami.

4. dan: TREKING MED GORILAMI V NARODNEM PARKU BWINDI IMPENETRABLE / zajtrk, večerja
Po zgodnjem zajtrku se boste podali na teking s ciljem opazovanja goril v svojem naravnem okolju. Gorske gorile so uvrščene med ogrožene vrste, saj jih na planetu živi manj kot 1000. V centru za obiskovalce boste najprej izvedeli vse najpomembnejše napotke za sledenje. Nato pa vas čaka pričetek nepozabne izkušnje – sprehod v gozd, da boste obiskali te mogočne prebivalce džungle. Med opazovanjem bodo z vami izkušeni vodniki, ki vas bodo usmerjali ter vodili po poteh, kjer se gorile običajno pojavijo. Po ogledu boste preostanek dneva preživeli v lodgu, se sprostilili ali se podali na sprehod v gozd oz. po vasi. Dodatne aktivnosti so odvisne od časa vrnitve z trekinga. Večerja in prenočevanje.

5. dan: NARODNI PARK BWINDI IMPENETRABLE – NARODNI PARK JEZERO MBURO / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku vožnja proti narodnemu parku Mburo. Narodni park Jezero Mburo je najmanjši narodni park v savani Ugande. Kljub svoji velikosti je park eden izmed najbolj zanimivih, saj je dom zeber, antilop, impal, bivolov, svinj bradavičkark in opic. V parku je bilo zabeleženih več kot 300 vrst ptic, med drugim zlatovranke, legati, orli, kanje in ostali. Proti večeru boste imeli možnost večernega safarija (doplačilo). Nastanitev v lodgu, večerja in prenočevanje.

6. dan: JEZERO MBURO NATIONAL PARK – KAMPALA – ENTEBBE / zajtrk, kosilo, večerja
Z lokalnim vodnikom boste dan pričeli z jutranjim opazovanjem živali, saj so takrat živali najbolj aktivne. Po poznem zajtrku se boste odpeljali v Kampalo. Na poti bo še postanek na ekvatorski črti za kosilo in odlične priložnosti za fotografiranje. Večerja v Kampali.

7. dan: ENTEBBE – LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE
Prevoz na letališče predvidoma v zgodnjih jutranjih urah in odhod letala s prestopanjem proti Ljubljani ali bližnjemu letališču. V primeru prihoda na bližnje letališče prevoz do Ljubljane za doplačilo.

WPID: 27770
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu z vključenimi letališkimi pristojbinami
 • vsi avtobusni in drugi prevozi po programu
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v lodžih
 • obroki kot navedeno v programu
 • vse vstopnine po programu
 • slovensko vodenje ves čas potovanja
 • organizacija potovanja

Cena ne vključuje

 • navedenih doplačil
 • napitnin
 • pijač pri obrokih
 • izletov in drugih storitev po osebnih naročilih
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 15 oseb 160,00 EUR/osebo
Na kraju samem:
 • napitnine vodnikom in voznikom pribl. 50 EUR
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 290,00 EUR/osebo
 • povratni prevoz na letališče Benetke 75,00 EUR/osebo
Vizum
 • Za državljane Republike Slovenije je za vstop v Ugando s slovenskim potnim listom potreben vizum. Za izdajo vizumov je pristojno: Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske v Kampali. Pri pridobitvi vizuma lahko posredujemo mi.
Cepljenja/zdravila
 • RUMENA MRZLICA: Uganda velja za območje rumene mrzlice. V kolikor ste se v preteklosti že cepili proti rumeni mrzlici, vam potrdilo velja za vse življenje (rumena mednarodna cepilna knjižica). V kolikor se še niste cepili oz ste se cepili pred letom 2005 in ne najdete cepilne knjižice, se morate cepiti ponovno, ker NIJZ ne hrani podatkov o cepljenju pred letom 2005. Več info na www.nijz.si/sl/rumena–mrzlica.

 • MALARIJA: tveganje za malarijo obstaja v celi državi, celo leto - zaščita je obvezna; priporočamo posvet o ustrezni zaščiti glede na višino tveganja. NIJZ priporoča Malarone kot najblažjo obliko antimalarika s hkrati najkrajšim obdobjem uporabe. Več info na www.nijz.si/sl/malarija.
Opozorilo
 • Potovanje ni primerno za osebe mlajše od 16 let.
 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
8. marec - 8 dni  
od 849,00   EUR
16. februar - 8 dni  
od 969,00   EUR