Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Turčija

Kratek opis potovanja

Okusite tradicionalne turške kulinarične dobrote, preizkusite se v barantanju na bazarjih s pretkanimi trgovci.

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 3.9., 5.11.
Čas potovanja:8 dni /7 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Številka produkta: 15807
Prevoz: letalo
VRHUNCI POTOVANJA: okusite tradicionalne turške kulinarične dobrote, preizkusite se v barantanju na bazarjih s pretkanimi trgovci v Carigradu, legendarno mesto Troja–prizorišče Homerjeve Iliade, Efez in ogled enega izmed sedmih svetovnih čudes, Artemidin tempelj, obisk svetovno znanih Pamukkal

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–CARIGRAD / topel obrok na letalu, večerja
V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet letala v Istanbul. Prevoz do hotela in nastanitev. Sprehodili se boste do znamenite Kapali čaršije z več kot 4000 trgovinicami, obiskali boste Egipčanski bazar–bazar začimb in se sprehodili po Taksimu–centru novega evropskega dela mesta.
Popoldne bo namenjeno predvsem barantanju ob kavi ali čaju na bazarjih. Večerja in prenočevanje.

2. dan: CARIGRAD / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled starega dela mesta, sprehod skozi zgodovino, od Bizanca do Konstantinopla in do Istanbula: Hagija Sofija, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja in danes muzej, Modra mošeja iz 17. st., dvorec otomanskih sultanov Topkapi–nekdaj rezidenca, danes muzej–zakladnica, in Hipodrom. Cisterna–stari zbiralnik vode, imenovan Yerebetan Saray, preseneti vsakogar. Večerja in prenočevanje.

3. dan: CARIGRAD–CANAKKALE / zajtrk, večerja
Zajtrk in slovo od mesta na dveh celinah. Vožnja proti mestu Canakkale z vmesnimi postanki. Postanek v zalivu Anzac na polotoku Galipoli in planoti Lone Pine, znanih po eni največjih bitk 1. sv vojne, kjer je general Kemal Atatürk premagal zavezniške sile in ki predstavlja enega ključnih trenutkov zgodovine moderne Turčije. Nadaljevanje poti do Dardanelles–naravne ožine in pomembne plovne poti v severovzhodni Turčiji, ki loči azijsko Turčijo od evropske. Kratka vožnja z ladjo po ožini. Izkrcanje in prihod v mesto Canakkali. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

4. dan: CANAKKALE–TROJA–PERGAMON–KUŠADASI / zajtrk, večerja
Zajtrk in obisk legendarnega mesta Troja, prizorišča Homerjeve Iliade. Troja naj bi bila prizorišče trojanske vojne, ki je delno opisana v Homerjevi Iliadi, epu, zapisanem v starogrškem jeziku v 9. ali 8 stoletju p.n.š. Danes so vidne samo še ruševine tega mesta. Ogledali si boste mestno obzidje z vrati, stolpe in templje, ki so bili ljudem stoletja skriti in repliko lesenega konja. Pot ob obali nas bo vodila do mesta Pergamon, ki je bil eno najbriljantnejših grških kulturnih centrov, središče umetnosti in znanosti. V Asklepionu ogled ostankov zdravilišča, imenovanega po bogu Asklepionu, kjer je zdravil slavni kirurg Galen in kamor sta na zdravljenje prišla tudi Mark Avrelij in Karakala. Sledi vožnja do Kušadasija, nastanitev in večerja. Prenočevanje.

5. dan: KUŠADASI–(EFEZ)–KUŠADASI/ zajtrk, večerja
Zajtrk in prosto za lastno raziskovanje letovišča, ki se nahaja ob slikoviti turkizni obali ali se odločite za celodnevni izlet v Efez. Vožnja do Efeza, ki je bil v starem veku eno največjih in najpomembnejših grških mest v Mali Aziji in ogled enega izmed sedmih svetovnih čudes, Artemidinega tempelja. Danes so ruševine Efeza še vedno sveto mesto za kristjane zaradi svoje povezanosti z več biblijskimi osebnostmi, vključno s sv. Pavlom, sv. Janezom Evangelistom in Devico Marijo. Efez se smatra za enega največjih arheoloških najdišč na svetu in ena najbolj znanih znamenitosti Turčije. Vrnitev v Kušadasi, večerja in prenočevanje.

6. dan: KUŠADASI–DENIZLI–PAMUKKALE– HIERAPOLIS / zajtrk, večerja
Zajtrk. Vožnja proti »bombažnemu gradu«, eni največjih znamenitosti na svetu vas sprva vodi do mesta Denizli, ki slovi po najkvalitetnejšem bombažu v Turčiji. Kratek postanek in nadaljevanje poti do Pamukkal, kjer sledi sprehod po znamenitih belih apnenčastih terasah z visečimi kapniki, kotanjami in koriti, v katerih se svetlika belo modra barva. Imeli boste odlično priložnost za pravljične počitniške fotografije. Sledi prosti čas za kosilo ali za namakanje v zdravilni termalni vodi, ki slovi po pomlajevalnih učinkih. Večerja in prenočevanje v Pamukkalah.

7. dan: PAMUKKALE–ANTALIJA / zajtrk, večerja
Zajtrk in ogled mesta Hierapolis z največjim pokopapiščem–nekropolo, z več kot dva tisoč grobnicami in sarkofagi, rimskim teatrom in agoro. Sledi vožnja mimo gorovja Taurus in postanek za kosilo ter obisk tradicionalne vasi, kjer si boste lahko ogledali mošejo ali si privoščili turško kavo ali čaj. Vožnja do Antalije, nastanitev, večerja in nočitev v hotelu na območju Antalije.

8. dan: ANTALIJA–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Avtobusni prevoz do letališča v Antaliji in polet letala proti letališču J. Pučnika.

WPID: 24089
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Ljubljana– Carigrad/Antalija–Ljubljana
 • 7 polpenzionov z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* (lokalne kategorije)
 • avtobusne prevoze
 • oglede in vstopnine po programu
 • lokalno in slovensko vodenje
 • organizacija potovanja in DDV

V ceno ni vključeno

 • storitve po posebnih naročilih
 • napitnine za vodnika in voznika avtobusa ter hotelsko osebje
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 40,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 169,00 EUR/osebo
 • izlet v Efez (vključena vstopnina v Hišo Device Marije in Efez) 55,00 EUR/osebo
Odkrita beseda
 • na odhodu 3.9. in 5.11.2020 bo program potekal v obratnem zaporedju dni (direktni let v Antalijo in povratek iz Carigrada), vsebina in cena potovanja pa ostajata nespremenjeni.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
12. september - 1 dan  
od 38,00   EUR
5. september - 1 dan  
od 42,00   EUR