Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Turčija | Kapadokija

Kratek opis potovanja

Dežela slovi po pravljičnih dolinah. V sebi nosi tudi pomembno kulturno dediščino zgodnjega krščanstva, ki jo je Unesco uvrstil na listo najpomembnejših spomenikov človeštva. Čeprav je danes muslimanska dežela, slovi po odličnem vinu. Udeležite se naše klasične ture z nepozabnii doživetji.

Destinacija

Turčija / Kapadokija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 21.9., 27.10., 21.3.

Čas potovanja :8 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 20Številka produkta: 2194
Prevoz: letalo

Ne spreglej - skoraj zagotovljeno

 • odhod 21. 9. 2019
 • odhod 27. 10. 2019

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 919 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 959 EUR

Vrhunci potovanja

 • Kapadokija kot vrhunec vrhuncev
 • Konya z derviško preteklostjo in sedanjostjo
 • Pamukkale s čipkastimi terasami in z ostanki Hierapolisa
 • mogočni in lepo ohranjeni antični Efez
 • pisana Bursa s svilo
 • Carigrad s fantastično lego na dveh celinah

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–CARIGRAD–KAYSERI–AVANOS / topli obrok na letalu, večerja
V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet letala proti letališču Kayseri z vmesnim postankom v Carigradu. Po pristanku sledi kratka vožnja do pravljične dežele Kapadokije do mesteca Avanos, znanega po keramični industriji.Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: KAPADOKIJA (AVANOS–GÖREME–UCHISAR–PASABAJ–DOLINA ZELVE) / zajtrk, večerja
Po zajtrku v hotelu se prične pravljični del potovanja z vožnjo po pokrajini imenovani »Mesečeva pokrajina Kapadokija«. Vulkani so skozi čas, s številnimi izbruhi pepela, kamenja in žlindre izravnali relief. Tektonski premiki, voda in veter so vulkanske sedimente razbrazdali v značilne, fantastične oblike. Doživeli boste enkratno in izrazito pokrajino Kapadokijo. Obiskali boste Göreme – odprti muzej s freskami, kjer so živeli menihi. Trdnjava Uchisar navduši kot razgledna točka, od koder se odpre pogled na pravljično Kapadokijo. Posebno imenitni so stožci v dolini Pasabaj, dolino Zelve pa so naseljevali prebivalci vse do leta 1950. Obiskali boste tudi delavnice domače obrti – si ogledali tkanje preprog in izdelovanje okrasnih predmetov iz oniksa. Vse to vam bo gotovo ostalo v nepozabnem spominu. Večerja v hotelu. Zvečer si bo možno (za doplačilo) ogledati folklorno prireditev.

3. dan: AVANOS–KAYMAKLI–KONYA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do podzemskega mesta Kaymakli, kjer boste občudovali prostore vkopane v vulkanska tla, ki so nekdanja pribežališča kristjanov pred vdorom arabskih narodov. Vsak podzemni proctor ima 8–9 nadstropij, prostori pa so med seboj povezani z ozkimi tuneli in ventilacijskim sistemom. Popoldne prihod v Konyo, sveto muslimansko mesto, saj je tukaj pokopan Mevlana – muslimanski sufi, učenjak, pesnik, filozof, … Ogledali si boste njegov Mavzolej in mošejo ter se seznanili s seldžuško arhitekturo. Večerja in prenočevanje.

4. dan: KONYA–PAMUKKALE / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti Pamukkalam, ob večjih turških jezerih Beysehir in Egirdir. V »Bombažnem gradu« si boste ogledali znamenite terase – travertine in ostanke antičnega mesta Hierapolisa, kje je mučeniške smrti umrl daikon Filip. Sprehodili se boste po belih povicah iz sig in se morda okopali v šampanjsk vodi Kleopatrinega bazena. Terase, ki zgledajo kot čipka, so prava paša za oči. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan: PAMUKKALE–EFEZ–BERGAMA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Efeza in ogled najlepšega In najbolj ohranjenega rimskega mesta v Anatoliji, znanega po Artemidinem templju, ki je slovel kot eno sedmih čudes antičnega sveta. Tu so še agora, Celzusova knjižnica, Hadrijanov tempelj, Janezova bazilika…. Ljudje verujejo, da je Efes tudi mesto Sedmih spečih, ki jih katoličani In pravoslavni kristjani štejejo za svetnike, čigar zgodbo omenja tudi Koran. Zapeljali se bomo do mesta Selçuk in se povzpeli do gore Koressos ter obiskali Hišo Device Marije – priljubljeno mesto katoliškega romanja, ki so ga obiskali tudi trije nedavni papeži. Vožnja do Bergame, večerja in prenočevanje.

6. dan: BERGAMA–PERGAMON in ASKLEPION–BURSA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Pergamona, ki je bil eno najbriljantnejših grških kulturnih centrov, središče umetnosti in znanosti. V Asklepionu ogled ostankov zdravilišča, imenovanega po bogu Asklepionu, kjer je zdravil slavni kirurg Galen in kamor sta na zdravljenje prišla tudi Mark Avrelij in Karakala. Vožnja do Burse in ogled prve osmanske prestolnice. Ogledali si boste Zeleno mošejo, mavzolej in Koza han iz 15 st. kjer se še danes nahaja bazar s svilo. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

7. dan: BURSA–CARIGRAD / zajtrk
Po zajtrku sledi vožnja do Carigrada in ogled mesta (doplačilo). Ogled starega dela mesta, sprehod skozi zgodovino, od Bizanca do Konstantinopla in do Istanbula: Hagija Sofija, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja in danes muzej, Modra mošeja iz 17. st., dvorec otomanskih sultanov Topkapi – nekdaj rezidenca, danes muzej – zakladnica, in Hipodrom. Cisterna – stari zbiralnik vode, imenovan Yerebetan Saray, preseneti vsakogar. Prenočevanje v hotelu.

8. dan: CARIGRAD–LJUBLJANA / zajtrk, topli obrok na letalu
Po zajtrk se lahko z vodnikom sprehodite do znamenite Kapali čaršije z več kot 4000 trgovinicami, obiščete Egipčanski bazar – bazar začimb, se sprehodite po Taksimu – centru novega evropskega dela mesta... Dan lahko namenite tudi barantanju ob kavi ali čaju na bazarjih ali se podate v lepo urejene evropske trgovine. Popoldan prevoz na letališče in direktni polet v Ljubljano. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ob pribl. 19:05.

WPID: 31711
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Ljubljana–Carigrad-Kaysari/Carigrad-Ljubljana v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu v Turčiji
 • 1 nočitev z zajtrkom in 6 polpenzionov z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* (lokalne kategorije)
 • ogledi in vstopnine po programu
 • lokalno vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 40,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 149,00 EUR/osebo
 • tradicionalna večerja v Kapadokiji 30,00 EUR/osebo
 • celodnevni ogled Carigrada z vstopninami v Hagijo Sofijo, rimsko cisterno in v dvorec Topkapi 55,00 EUR/osebo
Na kraju samem:

(vodniku na poti)

 • prevozi s tramvaji/metroji pribl. 6 EUR

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
26. september - 4 dni  
od 415,00   EUR
29. december - 5 dni  
od 529,00   EUR