Kratek opis potovanja

Bujno tropsko rastje, gorati predeli z deževnimi gozdovi, sloni, prijazni nasmejani domačini, budistični menihi v oranžnih haljah, skrivnostni templji, zelenomodro morje in bele peščene plaže – to je Tajska. Vsepovsod kontrasti: na eni strani rodovitna, z namakalnimi sistemi prepredena dolina Menama, na drugi z gozdovi poraščeno višavje; mirne vasi, nedaleč od njih pa prometni Bangkok.

Destinacija

Azija - Daljni Vzhod / Tajska

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 21.4.
Čas potovanja: 13 dni /10 noči
Najmanjše št. potnikov: 10

Številka produkta: 6442
Prevoz: letalo

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 15 oseb - 2.090 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - 2.360 EUR


VRHUNCI POTOVANJA: Bangkok – mesto, ki nikoli ne spi, potep skozi nekdanje tajske prestolnice, različna gorska plemena v narodnih nošah, sanjski zaključek potovanja na rajskih plaža Phuketa

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–BANGKOK
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika ali prevoz iz Ljubljane na enega od okoliških letališč in polet preko enega izmed letališč v Azijo.

2. dan: BANGKOK/ večerja
Pristanek v dopoldanskih urah po krajevnem času. Prevoz do hotela in nastanitev. Popoldna bo namenjeno sproščenemu odkrivanju in prvim utrinkom živahnega Bangkoka. Večerja v tipični tajski restavraciji in ogled klasičnih tajskih kraljevih plesov.

3. dan: BANGKOK–DAMNERNSADUAK–BANGKOK/ zajtrk
Zgodaj zjutraj avtobusna vožnja severno iz Bangkoka na ogled najbolj znane tajske plavajoče tržnice v Damnernsaduaku. V dolgem čolnu boste zapluli med stojnice na vodi, ki ponujajo lokalni pridelek, spominke in odlično tajsko hrano. Popoldan vrnitev v Bangkok in ogled Kraljeve palače z zlatimi pagodami in templji v različnih slogih. Dan pa boste zaključili z obiskom najbolj znane šole masaže v templju Wat Pho, kjer si boste privoščili 45–minutno masažo nog.

4. dan: BANGKOK−AYUTTHAYA−PHITSANULOK/ zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku odhod v Ayutthayo, starodavno prestolnico Tajske. Obiskali boste kraljevo poletno palačo Bang Pa−In. Palači v evropskemu arhitekturnemu slogu je kot kontrast postavljen zanimiv kitajski paviljon sredi jezera. Nadaljevanje vožnje v Phitsanulok. Večerja in prenočevanje.

5. dan: PHITSANULOK–SUKHOTHAI–LAMPANG/ zajtrk, kosilo, večerja
Zajtrk in nato ogled templja Wat Phrabuddha Shinarat, z zlato podobo Bude, ki je po mnenju mnogih domačinov najlepša tovrstna upodobitev na Tajskem. Vožnja v Sukhothai – najstarejšo tajsko prestolnico (1250−1365) in obisk zgodovinskega parka Si Satchanalai, prepletenega z ostanki starodavnih templjev v objemu zelenja. Kosilo v lokalni restavraciji ter popoldan vožnja v Lampang, Večerja in prenočevanje.

6. dan: LAMPANG−CHIANG MAI/ zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku ogled templja v burmanskem slogu Wat Phrathat Lampang Luang, nato pa obisk slonov pri delu ter ogled predstave, kjer pokažejo vse svoje talent. Nekaj časa bo namenjenega tudi krajši ježi (po želji in z doplačilom). Z vašim obiskom boste pomagali ohranjati ogroženo vrsto tajskih slonov. Kosilo v lokalni restavraciji, nato pa vožnja v Chiang Mai s postanki za oglede okoliških vasic in tržnic. Večerja in prenočevanje.

7. dan: CHIANG MAI−ZLATI TRIKOTNIK−CHIANG SAEN−MAE SAI−CHIANG RAI/ zajtrk, kosilo
Vožnja do Zlatega trikotnika, kjer se stikajo meje Mjanmara, Laosa in Tajske. Obisk muzeja opija in gorske vasice, kjer imajo na enem mestu zbranih pet različnih plemen. Vožnja s čolnom po reki Mekong, kjer se bodo pred vami odpirale pisane podobe narave. Kosilo v lokalni restavraciji in vožnja v Chiang Rai. Prenočevanje.

8. dan: CHIANG RAI/ zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku ogled mesta Chiang Rai, ki ga odlikujejo slikoviti templji, raznolika kultura ter obkrožajo mogočne planote. Po prihodu ogled mesta in templja Wat Rong Khun. Kosilo v lokalni restavraciji. Zvečer ogled narodnih plesov severnih plemen Tajske in večerja. Prenočevanje.

9. dan: CHIANG RAI–PHUKET/ zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in polet proti Phuketu. Po pristanku prevoz do hotela in prosto za uživanje na rajskih plažah.

10. – 11. dan: PHUKET/ zajtrk
Dnevi namenjeni za počitek in uživanje na plaži ter raziskovanje otoka.

12. dan: PHUKET – BANGKOK – EVROPA/ zajtrk, obroki na letalu
Po zgodnjem zajtrku prevoz na letališče v Phuketu in polet proti Bangkoku. V Bangkoku se boste prijavili na mednarodni let do končne destinacije.

13. dan: EVROPA - LJUBLJANA / obroki na letalu
Pristanek v jutranjih urah na enem od evropskih letališč in nadaljevanje leta v Ljubljano oziroma do okoliškega letališča in nato prevoz do Ljubljane.

WPID: 23155
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • dodatek za gorivo
 • lokalni prevozi na Tajskem
 • notranji leti
 • prenočevanja z ameriškimi zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • dodatni obroki po programu
 • ogledi z angleško govorečimi lokalnimi vodniki
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja

V ceno ni vključeno

 • dodatna prehrana
 • dodatni zleti
 • napitnine
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 15 oseb 270,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 260,00 EUR/osebo
Odkrita beseda
 • program potovanja se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni
 • ob prijavi je treba priložiti kopijo veljavnega potnega lista
Opomba
 • podaljšanje potovanja s počitnicami je že vključeno v ceno aranžmaja. V kolikor želite hotel višje kategorije, o tem obvestite prodajno mesto in pripravili vam bomo individualno ponudbo.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
30. april - 6 dni  
od 990,00   EUR
15. maj - 8 dni  
od 1.549,00   EUR