Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Španija

Kratek opis potovanja

Prepustite se čarom, ki ga nudijo Bilbao, Gernika, La Rioja, Pamplona.

Destinacija

Južna Evropa / Španija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 19.9., 24.10., 27.3.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Številka produkta: 17469
Prevoz: letalo

VRHUNCI POTOVANJA: vožnja ob razbrazdani in divji španski severni obali; ogled muzeja Guggenheim, ki ga je zasnoval arhitekt Gehry; sveto mesto Baskov − Guernica; La Rioja − dežela najboljšega španskega vina, uživanje v značilnih pinchosih − vrsti tapasa, Pamplona − mesto bikov.


NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 629 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb -659 EUR

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−BILBAO
Zbirališče potnikov v jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most, v Ljubljani in vožnja na letališče (doplačilo) ali na samem letališču. Polet letala v Bilbao. Po pristanku sledi ogled mesta Bilbao nekdaj veliko kastiljsko pristanišče za volno, kasneje jeklarsko in kemično središče, danes pa velja za najbolj modno mesto v Španiji. Sprehod po starem mestnem jedru mimo katedrale, svetišča Begona, trga Nueva, tržnice in pisanih zgradb. Nekaj prostega časa za pokušino pinchosov in kozarec dobrega vina. Vožnja v hotel, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: BILBAO−GERNIKA−SAN SEBASTIAN−PAMPLONA /zajtrk
Zajtrk in vožnja do bližnje Gernike, vasice ki so jo Nemci leta 1937 bombardirali, Picasso pa je naslikal svoje največje delo. Gernika je tudi eden izmed štirih svetih krajev, kjer so španski monarhi prisegali, da bodo spoštovali pravice Baskov. Nadaljevanje vožnje mimo slikovitih zalivov, vasic in pristanišč do mesta San Sebastiana in krožni ogled elegantnega obmorskega letovišča na severni obali. Tukaj so poletja preživljali tudi člani španske aristokracije in kraljeva družina. Posebnost San Sebastiána je tudi hrana– v točilnicah strežejo odlične tapase in najboljšo špansko kulinariko, ki temelji večinoma na ribah in školjkah. Sledi vožnja do Pamplone, prestolnice Navare in mesta, ki je znano po teku pred biki. Pamplonsko praznovanje s tekom bikov po ulicah prirejajo vsako leto v juliju v čast mestnega zavetnika San Fermina. Ogled starega mestnega središča obdanega z obzidjem, gotske stolnice, mestne hiše, cerkev San Saturnio z dvema zvonikoma. Nastanitev hotelu in prenočevanje.

3.dan: PAMPLONA−LA RIOJA−VITORIA /zajtrk
Po zajtrku vožnja v pokrajino La Rioja, ki slovi po najboljših rdečih vinih in odlični papriki ter sveži zelenjavi. Vožnja mimo mestec z značilnimi majhnimi vinskimi kletmi in sušenimi paprikami, ki visijo z balkonov do vinske prestolnice in čas za ogled vinske kleti Marques de Riskal s pokušnjo regionalnih vin in prigrizkom. Sledi vožnja do Vitorie– glavnega mesta Baskije. V mestu se nahaja sedež baskovskega parlamenta, ki je zgrajen na temeljih starega mesta Gasteiz na griču, ki je hkrati tudi najvišja točka dežele. Celotni stari del mesta z ozkimi uličicami in edinstveno arhitekturo je proglašen za narodni spomenik. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4.dan: VITORIA−BILBAO−BENETKE−(LJUBLJANA) /zajtrk
Zajtrk v hotelu in vožnja do Bilbao, kjer bo nekaj prostega časa za nakupe spominkov in sprehod po mestu. Za doplačilo priporočamo obisk danes največje znamenitosti mesta - veličastnega muzeja Guggenheim. Muzej predstavlja drzni primer avantgardne arhitekture v obliki kovinskega cveta, ki spreminja barve glede na letni čas, uro dneva in vremenske razmere. V opoldanskih urah prevoz na letališče, od koder boste poleteli proti Benetkam. Prevoz v Ljubljano (doplačilo)

WPID: 32701
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke–Bilbao–Benetke
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos oddane prtljage največ 20 kg
 • avtobusni prevozi po programu
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • ogledi po program brez vstopnin
 • ogled vinske kleti s s prigrizkom
 • slovenski vodnik in lokalni po potrebi
 • organizacija potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • za manjšo skupino 20-25 oseb obvezno doplačilo 30,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 119,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče 60,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnine 30-50 EUR
Opomba
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
1. avgust - 1 dan  
od 66,00   EUR
12. september - 1 dan  
od 38,00   EUR
5. september - 1 dan  
od 42,00   EUR