Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Španija

Kratek opis potovanja

Prepustite se čarom, ki ga nudijo Bilbao, Burgos, La Rioja, Altamira, Pamplona.

Destinacija

Južna Evropa / Španija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 21.4.
Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20
Številka produkta: 17469
Prevoz: letalo
VRHUNCI POTOVANJA: vožnja ob razbrazdani in divji španski severni obali; ogled muzeja Guggenheim, ki ga je zasnoval arhitekt Gehry; sveto mesto Baskov − Guernica; La Rioja − dežela najboljšega španskega vina, uživanje v značilnih pinchosih − vrsti tapasa, Pamplona − mesto bikov in praznovanja San Fermin, skrivnostna jama Altamira

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 599 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 629 EUR

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−BILBAO
Zbirališče potnikov na letališču Marco Polo pri Benetkah predvidoma v dopoldanskih urah ali na obračališču mestnega prometa Dolgi Most Ljubljana predvidoma v jutranjih urah ter vožnja na letališče (doplačilo). Odhod letala v Bilbao. Po pristanku vožnja v baskovsko mesto Bilbao, ki mu domačini pravijo «luknja« in avtobusni ogled. Nekdaj veliko kastiljsko pristanišče za volno, potem jeklarsko in kemično središče, danes velja za najbolj modno mesto v Španiji, saj je leta 1997 dobil Muzej Guggenheim in Muzej lepih umetnosti. Krajši sprehod po starem mestnem jedru mimo katedrale, svetišča Begona in gledališča ter nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

2. dan: BILBAO−SANTANDER−ALTAMIRA−BURGOS / zajtrk
Zajtrk in vožnja v pokrajino Kantabrija ob obali mimo Castro Urdiales − priljubljenega poletnega letovišča, ter Loreda − najbolj priljubljenega počitniškega kraja v Kantabriji do Santandra − središča Kantabrije. Mesto se razteza ob obali okrog Peninsule de la Magdalena, kjer stoji palača Magdalena, ki jo je zgradil Alfonzo XIII. leta 1912 in park z manjšim živalskim vrtom. Kratek postanek pri palači in nadaljevanje vožnje po slikoviti pokrajini med gorami in vasicami v smeri navdihujočih gora Picos de Europa, ki so jih »Vrhovi Evrope« poimenovali mornarji, ko so se vračali domov z odprtega morja. Vožnja do jame Altamira, kjer se skrivajo eni najlepših primerov prazgodovinske umetnosti. Najstarejše risbe segajo v 16.000 pr. n. št. Za obiskovalce so naredili jamo repliko, ki omogoča razumevanje umetnosti v Altamiri in paleolitske umetnosti. Po znimivem ogledu postanek v starodavnem in slikovitem mestecu Santillana del Mar. Vožnja v Burgos in krajši ogled mesta. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

3. dan: BURGOS−LA RIOJA−PAMPLONA / zajtrk
Zajtrk in nadaljevanje ogleda mesta Brurgos, zgodovinskega središča Kastilje in Leon na romarski poti v Santiago de Compostela. Mesto se ponaša z veličastno katedralo pod Unescovo zaščito, ki sodi med najlepše primere španske gotske arhitekture. Sprehod po starem mestnem središču med spomeniki, ki so tesno povezani z mnogimi slavnimi imeni iz španske zgodovine (katoliška kralja Izabela in Ferdinand, Kolumb ...): most Santa Maria in most sv. Pavla, mestne palače, katedrala ... Po ogledu nadaljevanje poti v pokrajino La Rioja, ki slovi po najboljših rdečih vinih in odlični papriki in sveži zelenjavi. Vožnja mimo mestec z značilnimi majhnimi vinskimi kletmi in sušenimi paprikami, ki visijo z balkonov do kraja Miranda ob reki Ebro in naprej do središča visoke Rioje, mesteca Haro. Postanek v vinski prestolnici in čas za ogled vinske kleti Marques de Riskal in pokušnjo regionalnih vin ter prigrizkom. Nadaljevanje poti do Pamplone, prestolnice Navare in mesta, ki je znano po teku pred biki. Pamplonsko praznovanje s tekom bikov po ulicah prirejajo vsako leto v juliju v čast mestnega zavetnika San Fermina. Ogled starega mestnega središča, obdanega z obzidjem in gotske stolnice, mestne hiše, cerkve San Saturnio z dvema zvonikoma. Vožnja v hotel na poti, nastanitev in prenočevanje.

4. dan: VITORIA−BILBAO–BENETKE−(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Vožnja do Vitorie– glavnega mesta Baskije. V mestu se nahaja sedež baskovskega parlamenta, ki je zgrajen na temeljih starega mesta Gasteiz na griču, ki je hkrati tudi najvišja točka dežele. Celotni stari del mesta z ozkimi uličicami in edinstveno arhitekturo je proglašen za narodni spomenik ... Po ogledu vožnja v Bilbao. Sledi ogled danes največje znamenitosti mesta– veličastnega muzeja Guggenheim, ki ga je zasnoval ameriški arhitekt F.O. Gehry. Muzej predstavlja drzni primer avantgardne arhitekture v obliki kovinskega cveta, ki spreminja barve glede na letni čas, uro dneva in vremenske razmere. Vožnja na letališče, od koder boste v popoldanskih urah poleteli proti Benetkam. Prevoz v Ljubljano (doplačilo).

WPID: 28479
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke–Bilbao–Benetke
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos oddane prtljage največ 20 kg
 • avtobusni prevozi po programu
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • ogledi po program brez vstopnin
 • ogled vinske kleti s s prigrizkom
 • slovenski vodnik in lokalni po potrebi
 • organizacija potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 30,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 129,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče 55,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnine 30-50 EUR
Opomba
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
1. avgust - 1 dan  
od 66,00   EUR
27. april - 1 dan  
od 38,00   EUR
1. maj - 1 dan  
od 42,00   EUR