Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Španija | Valencia

Kratek opis potovanja

Valencija, tretje največje špansko mesto, je vedno igrala vlogo posebneža. Ob bleščavi Barceloni in impozantnem Madridu velja Valecija za mesto z veliko sonca ter odličnimi pogoji za življenje. V kanalu bivše reke, ki je tekla skozi mesto so uredili parkovne in sprehajalne površine ter števlne kolesarske poti. Muzeji in galerije spadajo med najboljše v Španiji, mesto pa je obenem rojstni kraj paelle. Danes slovi Valencija tudi kot raj za kulinarične navdušence ter eno najbolj družinam-prijaznih mest v Evropi. Vzemite si čas in naj navduši tudi vas!

Destinacija

Španija / Valencia

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 9.10.

Najmanjše št. potnikov: 35


Številka produkta: 68898ZAG
Prevoz: letalo

Vrhunci potovanja

 • ogled moderne arhitekture Calatrave
 • enkratna La Ronja - staro poslopje borze
 • odlična paella in tapasi
 • družinam prijazno mesto: največji akvarij v Evropi, moderno zasnovan živalski vrt in muzej znanosti, kjer dotikanje ni prepovedano ter otroška igrala na vsakem koraku
 • srednjeveška Morella z gradom na mogočni skali in Peñiscola, ki jo imenujejo »mesto v morju«

FIRST MINUTE do 31.5.2020:

 • pri udeležbi najmanj 35 oseb 499 €

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)−ZAGREB-VALENCIJA/ zajtrk
Zbirališče potnikov v večernih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani ter vožnja do letališča F. Tuđman pri Zagrebu (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala. Polet posebnega letala ob 01:55 proti Valenciji. Po pristanku, predvidoma ob 04:10 vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje. Zaradi poznega prihoda v hotel bo ta dan zajtrk v obliki "breakfast box". V opoldanskih urah sledi avtobusni ogled enega izmed največjih in najbolj živahnih mediteranskih mest, znanega po številnih vrtovih, s katerimi si je mesto prislužilo naziv »mesto rož«. Vožnja skozi moderni del, ki je urbano celoto spremenila v eno najmodernejših evropskih mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencije, Santiaga Calatrave. Na bregovih nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki pa nima le estetskega, vendar tudi praktičen značaj; vsebuje vse od Muzeja znanosti, palače umetnosti, Oceanografskega muzeja. V tem delu pa se »Nova Valencija še ne konča. Futuristične promenade kažejo pot do steze Formule 1, teniških igrišč za mednarodna tekmovanja. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan: VALENCIJA/ zajtrk
Zajtrk v hotelu. Ogled (z metrojem in peš) starega mesta Valencije, ki je klasično špansko. Osrednji del zajema gotsko katedralo, staro poslopje borze, La Lonje, ki predstavlja poznogotsko trgovsko središče iz 15. st., Puento del Real, Puento de la Trinidad in Puento de la Serranos. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Seveda se boste sprehodili po tržnici Central iz leta 1928, eni najlepših in največjih evropskih tržnic, s 350 lično opremljenimi stojnicami. Prosto popoldne za samostojne sprehode, ogled katerega izmed muzejev, akvarija ali nakupovanje. Zvečer za doplačilo priporočamo ogled tradicionalne predstave flamenka. Prenočevanje.

3. dan: VALENCIJA-(MORELLA- PEÑISCOLA)/ zajtrk
Zajtrk v hotelu. Prost dan lahko namenite vožnji s kolesom. Mesto ima ogromno urejenih kolesarskih poti, prav tako veliko možnosti za sprehode. Za doplačilo priporočamo celodnevni izlet v srednjeveško mesto Morella ter Pensicolo, ki jo imenujejo tudi »mesto v morju«. Morella vas bo navdušila z gotsko arhitekturo, pobeljenimi hišami z rustikalnimi, v terakoto obarvanimi strehami in slikovitim gradom Castillo de Morella, ki se dviga na mogočni skali nad mestom. Grad iz 13 stoletja v katerem se nahaja nekdanji zapor, guvernerjeva palača in paradno igrišče si bomo ogledali tudi od znotraj. Sledil bo sprehod po mestu, obdanem s srednjeveškim obzidjem in ogled gotske cerkve Sv Marije. Pot boste nadaljevali do enega lepših mest Španije – Peniscole. Nekdanja papeška rezidenca je bila hkrati prizorišče snemanja mnogih filmov, med njimi tudi slavne serije Igra prestolov. Po želji ogled gradu templarjev in očarljivega srednjeveškega obzidja, ki je obkroženo z vodo in ga s kopnim povezuje le ozek kopenski pas. Vrnitev v hotel in prenočevanje.


4.dan: VALENCIJA-(FARMA POMARANČ)-ZAGREB-(LJUBLJANA)/ zajtrk
Zajtrk v hotelu. Dan lahko namenite sprehodu po plaži ter nakupom v katerem izmed butikov na trgu Plaza Redunda, ki slovi po veliki izbiri lončenih izdelkov, čipk in tekstila ter pletenih košar. Priporočamo (doplačilo) izlet v okolico Valencije, na eno izmed številnih plantaž–farm pomaranč ter ostalih agrumov. Izvedeli boste vse o pomarančah; različnih vrstah in okusih, rasti ter procesih od cveta do sadeža. Po sprehodu v čudoviti naravi vam bodo postregli z lokalno pijačo Aqua de Valencia in vas naučili pripraviti paello. Po koncu priprave boste nagrajeni z okusnim kosilom. V večernih urah vožnja na letališče pri Valenciji, od koder boste poleteli proti letališču F. Tuđman pri Zagrebu. Sledi avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

Predvidene časovnice:
09.10.20 ZAG VLC 01:55 04:10
12.10.20 VLC ZAG 22:15 00:40 + 1

WPID: 32965
V ceno je vključeno
 • povratni letalski prevoz Zagreb – Valencija - Zagreb
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos ročne prtljage in 1 kos oddane prtljage
 • avtobusni prevoz po programu
 • 4 prenočevanja z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah
 • ogled Valencije
 • organizacija in vodenje potovanja
 • DDV
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 35 oseb 40,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • izlet na farmo pomaranč z učenjem priprave paelle in kosilom (ob prijavi najmanj 15 oseb) 69,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče 45,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 159,00 EUR/osebo
 • celodnevni izlet Morella – Peniscola z vstopnino v grad Morella in cerkev Sv.Marije (ob prijavi najmanj 15 potnikov) 52,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • strošek za vstopnine, javni prevoz pribl. 30 EUR
 • ogled predstave flamenca s pijačo pribl. 35 EUR

Otroški popust:
 • 20% popust za otroka do 2-12 let na dodatnem ležišču z 2 odraslima
Opomba
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
 • Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
Opozorilo
 • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Letalski prevozniki zahteva tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
 • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
25. september - 4 dni  
od 449,00   EUR
1. avgust - 1 dan  
od 66,00   EUR
30. september - 5 dni  
od 369,00   EUR