Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Španija | Kanarski otoki | Tenerife

Kratek opis potovanja

Vabimo vas na največji in najbolj razvit otok Tenerife z možnostjo izleta na kontrastni, drugi najmanjši in neokrnjeni otok Gomera.

Destinacija

Kanarski otoki / Tenerife

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 20.3.
Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 20


Številka produkta: 89872
Prevoz: letalo

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

 • prihranite do 40 EUR/osebo z zgodnjo prijavo do 60 dni pred odhodom.

Popust vam obračunamo ob potrditvi rezervacije in se izključuje z drugimi popusti in akcijami.


NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 699 EUR
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 749 EUR

Kanarsko otočje je arhipelag otokov v Atlantskem oceanu, ki deluje kot most med tremi kontinenti: Evropo, Afriko in Ameriko. Zaradi svoje lege je obdarjen s prijetno klimo preko celega leta. Vulkanska pokrajina vsak otok posebej oblikuje v samosvoj svet, zaradi rastja v višinskih pasovih pa je tudi vsak otok izredno raznolik in bogat. Vabimo vas na največji in najbolj razvit otok Tenerife z možnostjo izleta na kontrastni, drugi najmanjši in neokrnjeni otok Gomera. Odkrivanje in okušanje, ki nasiti telo in duha, lahko preživite kot počitnice ali pa kot aktivno potovanje.

VRHUNCI POTOVANJA: pokušina omamno sladkega in zapeljive barve portovca, vožnja vzdolž Atlantske obale, z ladjo po reki Duoro z razgledom na slikovito pokrajino in dih jemajočo naravo


Program potovanja

1.dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–TENERIFE
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani (doplačilo) in vožnja na letališče ali na letališču Marco Polo pri Benetkah. Predviden večerni polet iz Benetk na otok Tenerife. Krajša vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2.dan: TENERIFE / zajtrk
Po zajtrku z vodnikom sprehod po okolici in spoznavanje sprehajalnih poti, plaž s številnimi aktivnostmi, zabavno–nakupovalnih središč,… Preostanek dneva prosto. Prenočevanje.

3.dan: TENERIFE–EL TEIDE–LOS GIGANTES / zajtrk
Zajtrk. Celodnevni izlet v narodni park El Teide, kjer se boste v primeru lepega vremena povzpeli pod vrh najvišje gore Španije, 3.718 m visokega vulkana Teide. Cesta vas bo sprva vodila skozi slikovit borov gozd in pripeljala do naravne meje parka, katero tvori vulkanska kaldera. Od tu naprej boste lahko opazovali posušen tok lave in druge geološko zanimive dokaze izbruhov še vedno aktivnega vulkana. Zadnji del vzpona boste avtobus zamenjali za gondolo, ki vas bo s spodnje postaje na višini 2.356m v manj kot osmih minutah popeljala 3.555m visoko. Pristop na sam vrh gore ni mogoč (za to je potrebno posebno dovoljenje), lahko pa se boste sprehodili po okolici gornje postaje in se počutili kot na vrhu sveta. Spust v dolino ter na severno stran otoka. Postanek za občudovanje pečin Los Gigantes in povratek v hotel. Prenočevanje.

4.dan: TENERIFE–(LORO PARK–LA OROTAVA) / zajtrk
Po zajtrku za doplačilo celodnevni izlet v Loro Park in dolino Orotava. Loro Park je svoja vrata odprl kot park papig, od tistega dne pa zrasel v eno največjih atrakcij na otoku. V bujni in čudovito urejeni okolici boste lahko opazovali 350 vrst papig, številne druge živalske vrste, ter se zabavali ob predstavah morskih levov, delfinov in kitov ork. Popoldan se boste zapeljali še v rodovitno dolino Orotava, ki je zasajena z vinsko trto vse do morja. Obiskali boste istoimensko mesto z bogato in zanimivo zgodovino. Prebivalci so potomci prišlekov iz Andaluzije, ki so s seboj prinesli arabsko dediščino, ki se kaže v mestni arhitekturi. Ob strmih ulicah se bohotijo palače z unikatnimi lesenimi balkoni ter med njimi lepo urejeni vrtovi. Po legendi so se tu nahajali vrtovi, v katerih so Atlasove hčere čuvale zlata jabolka. Povratek v hotel in prenočevanje.

5.dan: TENERIFE–(CANDELARIA–SANTA CRUZ) / zajtrk
Po zajtrku za doplčailo celodnevni izlet po južni obali otoka. Najprej se boste ustavili v mali ribiški vasici Candelaria, kjer vso pozornost ukrade bazilika, kjer častijo zavetnico Kanarskih otokov Virgen de Candelaria. Nadaljevanje poti v glavno mesto Santa Cruz. Najpomembnejše pristanišče na otoku je nekdanja prestolnica celotnega otočja, danes pa si to vlogo deli z Las Palmas. Živahni karakter mesta boste spoznali na sprehodu po kolonialnem jedru, pisano paleto barv in okusov pa preizkušali na mestni tržnici. Obvezno bo fotografiranje ob najbolj ikonični stavbi na otoku, torej ob Avditoriju arhitekta Santiaga Calatrave. Za konec še nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje ali nakupe ter popoldanski povratek v hotel. Prenočevanje.

6.dan: TENERIFE–(GOMERA) / zajtrk
Zajtrk. Za doplačilo se lahko odpravite na celodnevni izlet na sosednji slikoviti otok Gomero, ki bi bil s svojo neokrnjeno naravo in razgibanim terenom lahko prizorišče filma Jurski park. Jutranja plovba s trajektom vas bo pripeljala v San Sebastian, prestolnico otoka. Sprehodili se boste po kolonialnem središču mesta in videli zgodovinsko utrdbo, Kolumbovo hišo ter katedralo, ki je najlepša priča zgodovinskih dogajanj na otoku. Otok ima vsaj 40 panoramskih razglednih točk in prav z vsake se pokaže različen pogled na ostre gorske vrhove, bujne doline in zimzelen atlantski gozd. Tradicionalno kosilo v vaški restavraciji. Največja zanimivost otoka pa je vseeno kulturne narave in to je unikaten jezik otočanov, Silbo Gomero. Zaradi težko dostopne pokrajine so otočani razvili prav poseben način sporazumevanja z žvižganjem, katerega se učijo v šolah in je deset let že vpisan med Unescovo svetovno kulturno dediščino. Predstavitev otoške posebnosti in povratek v pristanišče ter na otok Tenerife. Vožnja do hotela in prenočevanje.

7.dan: TENERIFE–(GOROVJE ANANGA in LAHKIH NOG NAOKROG) / zajtrk
Zajtrk. Prost dan ali za doplačilo aktiven izlet v gorovje Ananga, ki se nahaja na zahodni strani otoka. Razčlenjeno gorovje je prostor starodavnega gozda s prepletenimi drevesi kot v pravljici: lovorjev gozd z zmajevimi drevesi, palmami… Glede na razmere boste izbrali primerno pohodniško turo, ki vas bo za vaš trud nagradila s čudovitimi razgledi in napolnjenimi pljuči. Spust na »konec sveta« v pozabljeno vasico Taganana in do zadnjih skritih plaž na severni obali. Morda pa bi dan raje preživeli v vodnem zabaviščnem Siam Parku? Prenočevanje.

8.dan: TENERIFE–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predvideno v dopoldanskih urah vožnja na letališče in let proti domu. Po pristanku v Benetkah še vožnja do Ljubljane (doplačilo).

WPID: 32355
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetke–Tenerife–Benetke
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20x 25 cm)
 • avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče
 • 7 nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • celodnevni izlet El Teide in Los Gigantes
 • organizacija in vodenje potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 50,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 149,00 EUR/osebo
 • 6 večerij v hotelu 89,00 EUR/osebo
 • 1 kos oddane prtljage največ 10 kg 35,00 EUR/osebo
 • 1 kos oddane prtljage največ 20 kg 55,00 EUR/osebo
 • izlet Loro Park (vključena vstopnina) - min. 15 oseb 84,00 EUR/osebo
 • izlet Santa Cruz - min. 15 oseb 35,00 EUR/osebo
 • izlet Gomera (vključeno kosilo) - min. 15 oseb 99,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče 55,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vzpon z gondolo na Pico el Teide pribl. 27 EUR
Opomba
 • pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča. Za program Podoba večne pomladi veljajo posebni splošni pogoji.
Opozorilo
 • ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Prav tako avio prevoznik zahteva številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
20. marec - 4 dni  
od 499,00   EUR