Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Španija | Costa Brava

Kratek opis potovanja

Costa Brava ali “divja obala” se razprostira vse od francoske obale do Blanesa. To je obala s skalnatimi rokavi, z borovci poraslimi griči, ki se strmo spuščajo proti morju, in skritimi zalivčki. Costa Brava je ena najbolj obiskanih in živahnih španskih obal.

Destinacija

Španija / Costa Brava

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 25.4.

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 35


Številka produkta: 15054A
Prevoz: letalo

Ali ste vedeli?

Vodilni mož katalonskega modernizma Antonio Gaudí se je rodil v Reusu v družini obrtnikov. Nekaj časa je služil kot kovačev vajenec, potem pa se je šolal na Šoli za arhitekturo v Barceloni. Njegovo najbolj znano delo je Sagrada Família, ki se ji je povsem posvetil od leta 1914 in vanjo vložil ves svoj denar ter zanjo pogosto prosil za več sredstev.

VRHUNCI POTOVANJA: Vožnja po divji, razčlenjeni obali; ogled posebnega muzeja Salvadorja Dalíja v njegovem mestu Figueras, ogled Katalonskega glavnega mesta Barcelone


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–AIX EN PROVENCE
Zbirališče potnikov in odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani. Avtobusna vožnja do mejnega prehoda Fernetiči in nadaljevanje potovanja mimo kneževine Monaco do Nice na Azurni obali. Kratek sprehod skozi staro mestno središče, kjer se boste sprehodili po promenadi Massena in se podali na slavno Promenade des Anglais ter uživali v pogledu na številne mondene hotele in plažo. Sledi vožnja po Franciji do nekdanje provansalske prestolnice Aix–en–Provence. Sprehod po »mestu fontan«, čigar zgodovino so zaznamovale znane osebnosti: Paul Cézanne, grof Mirabeau,…Nastanitev in prenočevanje.

2. dan: AIX EN PROVENCE−FIGUERAS−CARASSONNE−LLORET DE MAR/ zajtrk, večerja
Zajtrk in vožnja do mesteca Carcassonne ter čas za ogled srednjeveške utrdbe, ki so jo leta 1997 uvrstili na seznam Unescove dediščine. Za tri kilometre dolgim obzidjem z 52 stolpi se skrivajo ozke mestne uličice, trgi in trgovinice ter restavracije. Nadaljevanje vožnje v Španijo in postanek za ogled Dalijeve galerije v Figuerasu. Teatro Museu Dalí, kjer je na strehi postavljena v oči bodeča steklena kupola, na vhodu črni kadilak, ki ga škropi Fontana. V popoldanskih urah nastanitev v hotelu na obali Costa Brava, znane po turističnih središčih ob številnih zalivih razčlenjene obale z mešanico peščenih zalivov, zlatih plaž in velikih modernih letovišč. Večerja in prenočevanje.

3.dan: LLORET DE MAR−BARCELONA−LLORET DE MAR/ zajtrk, večerja
Po zajtrku celodnevni izlet v katalonsko prestolnico Barcelono in panoramski ogled njenih največjih znamenitosti: staro pristanišče s Kolumbovim spomenikom, Gaudíjeve mojstrovine: stavba Casa Batllo in La Pedrera, park Güell, nedokončani tempelj svete družine − Sagrada Família; park La Ciutadela, Montjuich z olimpijskimi objekti, stadion Camp Nou, staro mestno središče (Barrio Gotico) s katedralo, eno najlepših tržnic Evrope–La Boquerija ... Popoldne bo nekaj časa na voljo tudi za sprehod po “duši” Barcelone, vedno živahni Rambli in srednjeveškem delu Barrio Gotico, z labirintom ozkih uličic ali obisk katerega od številnih muzejev. Vrnitev v hotel in večerja. Zvečer možnost ogleda predstave viteških iger z večerjo (doplačilo). Prenočevanje.

4.dan: LLORET DE MAR−MONTSERRAT−LLORET DE MAR / zajtrk, večerja
Po zajtrku odhod na “razklano goro” Montserrat, kjer čuvajo zaščitnico Katalonije − Črno Madono. Montserrat je najsvetejši kraj Kataloncev, vsak Katalonec mora vsaj enkrat letno na goro. Na poti se boste ustavili za ogled proizvodnje katalonskega vina, po katerem je tudi znana Katalonija. Prosto popoldne, večerja in prenočevanje. Za doplačilo se lahko odločite za obisk predstave flamenka − tipičnega andaluzijskega plesa.

5.dan: LLORET DE MAR−GIRONA−LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk in prosto dopoldne za počitek, predajanje morskim radostim ali zadnjim nakupom in sprehodu po letovišču. V popoldanskih urah avtobusni prevoz do letališča v Gironi in polet letala v Ljubljano.


WPID: 22101
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu Girona–Ljubljana
 • stroške letaliških in varnostnih pristojbin
 • avtobusni prevozi po programu
 • cestnine in cestne pristojbine
 • 3 polpenzione v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah na Costa Bravi
 • 1 nočitev z zajtrkom v Provansi v hotelu 3*
 • ogled Barcelone
 • izlet na Montserrat in ogled kleti s pokušnjo
 • DDV
 • stroški organizacije
 • vodenja potovanja
Popusti
 • 12 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Na kraju samem:
 • mestna turistična pristojbina pribl. 1,2 €/os//noč
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 89,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • flamenko pribl. 35 EUR
 • ogled predstave viteških iger ali španskega večera z večerjo pribl. 45 EUR
 • strošek vstopnin od 30 – 50 EUR (odvisno od ogledov)
Opomba

Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Opozorilo

Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
1. avgust - 1 dan  
od 66,00   EUR
1. oktober - 4 dni  
od 499,00   EUR
30. september - 5 dni  
od 369,00   EUR