Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Španija | Barcelona

Kratek opis potovanja

Barcelona – oder za uživanje življenja. Kdor obišče Barcelono v njej začuti svetovljansko vzdušje, mešanico življenske radosti, potrebe po svobodi in veselja nad umetnostjo.

Destinacija

Španija / Barcelona

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 8.2., 6.4.
Čas potovanja: 3 dni / 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Številka produkta: 14571
Prevoz: letalo
VRHUNCI POTOVANJA: ogled znamenitih arhitektonskih spomenikov Gaudíja in drugih predstavnikov obdobja modernizma, vznemirljivo nočno življenje, čudoviti sprehodi ob obali in ulici Rambla, obisk ene najlepših tržnic v Evropi – La Boqueria

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–BARCELONA
Zbirališče potnikov na letališču Marco Polo pri Benetkah predvidoma v dopoldankih urah ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani (predvidoma v jutranjih urah) in vožnja na letališče (doplačilo). Odhod letala v Barcelono, kjer boste pristali predvidoma v dopoldanskih urah. Takoj se boste posvetili katalonski prestolnici in njenim znamenitostim. Ogledali si boste njen zaščitni znak – cerkev, posvečeno sveti družini – Sagrado Famílio in nekaj ostalih Gaudíjevih stvaritev, kot sta La Pedrera in park Güell, prizorišče poletnih olimpijskih iger Montjuic, ki jih je Barcelona priredila leta 1992, mestno območje l’Eixample ter Španski trg. Nastanitev v hotelu. Zvečer priporočamo ogled »magičnih fontan« na španskem trgu, ki jih je Buigas načrtoval že leta 1929 za svetovno razstavo. Prepustite se kombinaciji čarobnih trenutkov barve, luči, čustev, vode in glasbe. Prenočevanje.

2. dan: BARCELONA / zajtrk
Po zajtrku sledi sprehod po slavni Rambli, enem najbolj znanih sprehajališč na svetu. Rambla je srce Barcelone, kjer se bo vsak obiskovalec znašel vsaj enkrat v času obiska. Avenija okrašena s platanami povezuje Katalonski trg s pristaniščem, na ulici pa se vrstijo prodajalci ptic, časopisov in cvetličarke s svojimi kioski. Sledi ogled Gotske četrti – Barrio Gotico, zgodovinskega dela Barcelone s ponosno katedralo La Seu. Nekaj prostega časa za ogled katerega izmed številnih muzejev ali ostalih znamenitosti. Priporočamo ogled ene izmed gaudijevih »daritev v kamnu« − hiš, ki jih je za bogate industrialce gradil slavni arhitekt; La Pedrera ali Casa Batlló. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo) Prenočevanje.

3. dan: BARCELONA–(MONTSERRAT–KLETI PENEČEGA VINA)–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in prost dan v Barceloni za obisk katerega od številnih odličnih muzejev, morda živalskega vrta, akvarija ... Za doplačilo priporočamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, ki številne obiskovalce privablja zaradi izredne lepote narave tega naravnega rezervata. Ogledali si boste baziliko s črnim kipcem svete Matere Božje, zaščitnice Katalonije, lahko pa si boste ogledali tudi odličen montseraški muzej. Po poti na Montserrat se boste ustavili v kleteh izvrstnega katalonskega penečega vina, spoznali postopke pridelave in ga seveda tudi pokusili. Predvidoma pozno popoldne vožnja na letališče pri Barceloni, od koder boste poleteli proti Benetkam. Prevoz v Ljubljano (doplačilo).

WPID: 29723
V ceno je vključeno
 • letalski in avtobusni prevoz po programu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 2 prenočevanji z zajtrkoma v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Barceloni oz okolici
 • ogled Barcelone
 • organizacija in vodenje potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Na kraju samem: (na recepciji hotela)

 • mestna turistična taksa: 1,5-2 EUR. S 1. 11. 2012 so v pokrajini Katalonija uvedli mestno turistično takso. Višina mestne turistične takse je odvisna od kategorije hotela in se plačuje na osebo na dan v recepciji hotela. (znesek za doplačilo je naveden za čas bivanja v hotelu).
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • izlet na Montserrat 40,00 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 85,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče in nazaj 50,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • obisk lokala s programom flamenka in eno pijačo pribl. 45 EUR
 • vstopnine in strošek za javni prevozpribl. 30-50 EUR
Opomba
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
15. marec - 6 dni  
od 299,00   EUR
24. marec - 6 dni  
od 299,00   EUR
28. december - 6 dni  
od 309,00   EUR