Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Španija | Andaluzija

Kratek opis potovanja

Andaluzija je silna in vznemirljiva, obsijana s soncem, temperamentna in strastna, je domovina flamenca, bikoborb, čudovitih mest...

Destinacija

Španija / Andaluzija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 26.4.
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše število potnikov: 20
Številka produkta: 15098
Prevoz: letalo

Andaluzija je silna in vznemirljiva, obsijana s soncem, temperamentna in strastna, je domovina flamenka, bikoborb, čudovitih mest. Je pokrajina, ki hkrati gleda na Sredozemsko morje in Atlantski ocean in prav zaradi tega ima čudovito podnebje. Mavri so to pokrajino močno zaznamovali s svojo kulturno dediščino, ki jo lahko kot celoto občudujemo v večjih mestih: Córdobi, Sevilli, Granadi …

VRHUNCI POTOVANJA: sprehod skozi Sevillo, mesto kjer se ljudje praznikov veselijo tako zavzeto in slikovito kot nikjer drugje; ogled mošeje/stolnice v Córdobi, kjer »gozd stebrov« prikliče v spomin slavno preteklost; ogled najbolj obiskanega spomenika mavrske dobe– slavno Alhambro; pokušina andaluzijskega vina Sherry; simpatično srečanje z živahnimi opicami z Gibraltarja


Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENEKE–−GRANADA−MALAGA−MIJAS−COSTA DEL SOL
Zbirališče potnikov na Miklošičevi ulici v Ljubljani in vožnja (doplačilo) na letališče pri Benetkah ali zbirališče na letališču uro in pol pred odhodom letala prek Madrida v Gradano. Po pristanku v Granadii predvidoma v dopoldanskih urah, vožnja na obalo Costa del Sol v Malago. Malaga je največje letoviško središče, moderno mesto in pomembno pristanišče na Costa del Sol ter rojstno mesto slikarja Picassa. Z avtobusom se boste zapeljali po aveniji Paseo de Espana, mimo mestnih vrtov do trdnjave Gibralfaro (vstopnina vključena v ceni), ki se dviga nad mestom in ponuja enkratni razgled nad mestom in pristaniščem. Sledi vožnja mimo Picassove rojstne hiše do katedrale in novega dela mesta. Vožnja do ene izmed številnih “belih vasic” Mijas. Mijas je še ena tipična andaluzijska »bela vasica, ki se dviga 450 m nad morjem. Sprehod po ozkih uličicah polnih majhnih trgovinic, lokalov ter majhnih muzejev tradicionalnih obrti. Po ogledu nadaljevanje poti do hotela v enem izmed številnih letoviških središč na obali. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

2. dan: COSTA DEL SOL−GIBRALTAR− JEREZ−SEVILLA / zajtrk
Zajtrk v hotelu ter vožnja do državice Gibraltar. Z mini avtobusi se boste popeljali do razgledne ploščadi, od koder je lep razgled na Afriko, znamenite kraške Michaelove jame in “opičje skale”, kjer se boste srečali z najstarejšimi prebivalci državice − opicami iz Barberije. Gibraltar je znan tudi kot prostotrgovinska cona. Popoldne naprej v Jerez de la Frontera. Postanek za ogled ene izmed številnih vinskih kleti. Izvedeli boste podrobnosti o andaluzijskem vinu sherriju in brandiju. Vožnja v prestolnice Andaluzije − Sevillo, nastanitev in prenočevanje v hotelu.

3. dan: SEVILLA− CÓRDOBA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Avtobusni ogled Seville (Isla Cartuja− prizorišče svetovne razstave leta 1992, Španski trg...) ter ogled stolnice, Španskega trga, palače Alcázar. Prav gotovo bo posebno doživetje tudi sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz. Prosto popoldne za individualne oglede ali nakupe. Vožnja po dolini reke Guadalquivir v vročo Córdobo. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

4. dan: CÓRDOBA−GRANADA / zajtrk
Zajrk v hotelu. Ogledali si boste biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita. Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih − “patio”. Zgodaj popoldne nadaljevanje vožnje mimo prostranih oljčnih nasadov do slikovite Granade, ki sta jo leta 1492 za kastiljsko krono zasedla Katoliška kralja Ferdinand in Isabela. Nastanitev v hotelu. Možnost ogleda predstave pristnega flamenka – tradicionalnega andaluzijskega plesa. Prenočevanje v hotelu.

5. dan: GRANADA−BENETKE−(LJUBLJANA) / zajtrk
Po zajtrku si boste ogledali, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije − trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife. Po ogledu si boste ogledali še staro mestno središče Granade in kraljevo kapelo − grobnico “katoliških vladarjev” Ferdinanda in Izabele. Prevoz na letališče pri Granadi od koder boste predvidoma v popoldanskih urah poleteli prek Madrida v Benetke. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

WPID: 16854
V ceno je vključeno
 • letalski in avtobusni prevoz po programu
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
 • 4 prenočevanja z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah v navedenih mestih
 • vsi navedeni ogledi
 • vstopnine: Granada (Alhambra, Generalife), Córdoba (mošeja/stolnica), Sevilla (stolnica), Jerez de la Frontera (ogled kleti s pokušino sherryja), Gibraltar (ogled kolonije z mini avtobusi), Malaga - Gibralfaro
 • strošek lokalnih vodnikov, spremstvo slovenskega vodnika in organizacija potovanja
 • DDV
Popusti
 • 10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 119,00 EUR/osebo
 • prevoz na letališče in nazaj 50,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • obisk lokala s programom flamenka pribl. 30 EUR
 • večerna vožnja z ladjico po reki Guadalquivir 20 EUR

Opomba
 • pridružujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza iz načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
29. september - 5 dni  
od 729,00   EUR
24. junij - 6 dni  
od 299,00   EUR
25. avgust - 6 dni  
od 299,00   EUR