Za pravilno delovanje portala morate imeti vključen javascript! Kliknite tukaj.

Domov | Potovanja | Južna Evropa | Španija | Andaluzija

Kratek opis potovanja

Na jugu Španije vas bo očarala–»španska pokrajina iz prospekta«, kjer so luč sveta zagledali flamenko, tapasi, uživanje življenja. V sebi skladno združuje zasnežene vrhove in žgoče obale, brezmejne pokrajine, neskončne nasade oljk in edinstvene spomenike preteklosti. Preden so jo surovo pokristjanili, je bila zibelka mavrske kulture, o čemer pričajo bele vasice in posebna arhitektura, ki ji ni enake. Sevilla ima strast, Cordoba srednjeveški šarm ter Granada ostrino in flamenko.

Destinacija

Španija / Andaluzija

Osnovni podatki o potovanju

Datumi odhodov: 30.9.

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 40


Številka produkta: 75028
Prevoz: letalo

VRHUNCI POTOVANJA: sprehod skozi Sevillo, mesto kjer se ljudje praznikov veselijo tako zavzeto in slikovito kot nikjer drugje; ogled mošeje/stolnice v Córdobi, kjer »gozd stebrov« prikliče v spomin slavno preteklost; ogled najbolj obiskanega spomenika mavrske dobe–slavno Alhambro; pokušina andaluzijskega vina Sherry; simpatično srečanje z živahnimi opicami z Gibraltarja


Ključne prednosti

 • let iz Ljubljane
 • vse vstopnine vključene v ceno
 • 5 polnih dni

Dodatni odhodi:

Let iz Benetk - 11.5., 21.9., 26.10.2020, 22.3.2021


Ali ste vedeli?

Vsaka »bodega« sherryja je prava enološka zakladnica. V prostorih katedralastih kleti počasi zori v soleras. To je starodaven postopek, ki združuje preteklost in sedanjost v urejene sisteme sodov, od katerih nekateri izhajajo že iz 18. stoletja. Ena bistvenih značilnosti sherryja je, da ga alkoholizirajo, se pravi, da mu dodajajo alkohol naravnega izvora in mu s tem zvišajo alkoholno stopnjo. Vinu dodajo destilat, razvije se naravna kvasna prevleka in tako pride vino v stik z zrakom ter prične se nepovratni proces oksidacije, ki vodi v popolnoma drugačen razvoj vina. Sherry se deli na več glavnih družin: fino, manzanilla, amontillado in oloroso.


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–SEVILLA
Zbirališče potnikov v dopoldanskih urah na Letališču J. Pučnik in direktni polet letala v Sevillo.Sledi ogled prestolnice Andaluzije–Seville. Ogled mesta ob reki Guadalquivir (Isla Cartuja–prizorišče svetovne razstave leta 1992, Španski trg...) ter ogled stolnice, Španskega trga ... Prav gotovo bo posebno doživetje tudi sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz. Popoldne možnost plovbe po reki Guadalquivir (doplačilo) ali nekaj prostega časa. Vožnja do hotela in nastanitev ter prenočevanje.

2. dan: SEVILLA–JEREZ–GIBRALTAR–COSTA DEL SOL / zajtrk
Zajtrk. Vožnja v Jerez de la Frontera ter ogled ene izmed številnih vinskih kleti. Izvedeli boste podrobnosti o andaluzijskem vinu sherriju in brandiju. To mesto je izvor andaluzijske kulture: polno kleti z znamenitim sladkim vinom šeri, konj in flamenka. Ime šeri (sherry) je angleška različica španskega imena jerez, ki ga je vino prevzelo po mestu in se nanaša na ojačeno vino iz belega grozdja sorte palomino. Nadaljevanje poti do državice Gibraltar. Z mini avtobusi se boste popeljali do razgledne ploščadi, od koder je lep razgled na Afriko, znamenite kraške Michaelove jame in “opičje skale”, kjer se boste srečali z najstarejšimi prebivalci državice–opicami iz Barberije. Gibraltar je znan tudi kot prostotrgovinska cona. Vožnja v hotel na Costa del Sol, nastanitev in prenočevanje v hotelu.

3. dan: COSTA DEL SOL–MIJAS–MALAGA–GRANADA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Postanek v enkratni vasici Mijas. Mijas je še ena tipična andaluzijska »bela vasica, ki se dviga 450 m nad morjem. Sprehod po ozkih uličicah polnih majhnih trgovinic, lokalov ter majhnih muzejev tradicionalnih obrti. Vožnja v Malago, največje letoviško središče, moderno mesto in pomembno pristanišče na Costa del Sol ter rojstno mesto slikarja Picassa. Z avtobusom se boste zapeljali po aveniji Paseo de Espana, mimo mestnih vrtov do trdnjave Gibralfaro, ki se dviga nad mestom in ponuja enkratni razgled nad mestom in pristaniščem. Sledi vožnja mimo Picassove rojstne hiše do katedrale in novega dela mesta ... Popoldne vožnja do slikovite Granade, ki sta jo leta 1492 za kastiljsko krono zasedla katoliška kralja Ferdinand in Isabela. Nastanitev v hotelu. Možnost ogleda predstave pristnega flamenka–tradicionalnega andaluzijskega plesa (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

4. dan: GRANADA–CORDOBA / zajtrk
Zajtrk v hotelu in ogled Granade. Ogledali si boste, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije–mavrsko trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife. Po ogledu Alhambre si boste ogledali še staro mestno središče Granade in kraljevo kapelo–grobnico “katoliških vladarjev” Ferdinanda in Izabele. Vožnja mimo prostranih oljčnih nasadov do Cordobe. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

5. dan: CORDOBA–SEVILLA–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Ogledali si boste biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita. Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih –“patio”. Po ogledu boste zapustili Córdobo in nadaljevali vožnjo po dolini reke Guadalquivir, nazaj v prestolnico Andaluzije–Sevillo. Predvidoma popoldne prevoz na letališče pri Sevilli, od koder boste poleteli proti Ljubljani.


WPID: 32668
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Ljubljana–Sevilla–Ljubljana
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo,
 • avtobusni prevoz po programu
 • 4 nočitve z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah v navedenih mestih,
 • vsi navedeni ogledi, vstopnine: Granada (Alhambra, Generalife), Córdoba (mošeja), Sevilla (stolnica), Gibraltar (ogled z mini busi), Jerez (ogled in degustacija v kleti), Gibralfaro v Malagi
 • slovensko vodenje in lokalno po potrebi
 • organizacija potovanja
 • DDV
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 135,00 EUR/osebo
 • 4 večerje v hotelih 89,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (druga doplačila)
 • obisk lokala s programom flamenka pribl. 39 EUR
 • večerna vožnja z ladjico po reki Guadalquivir pribl. 20 EUR
Obvestilo glede Alhambre

Zaradi velikega povpraševanja in omejenega števila obiskovalcev v Alhambro je Svet Alhambre (Council of Alhambra) sprejel novo politiko izdaje vstopnic za vodene oglede. Vsak mesec bodo določili točno število izdanih vstopnic za mesec naprej. Tako obstaja možnost, da ne bo mogoče zagotovit dovolj vstopnic za ogled Alhambre. V primeru, da ne dobimo potrjenih vstopnic za Alhambro, boste namesto tega obiskali katedralo in kraljevo kapelo v Granadi.

Opomba

Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinskoprogram ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.


Ugodnosti Kompasovega programa zvestobe!
Pri spletnih rezervacijah lahko zbirate točke in koristite popuste in ugodnosti KompasPlusa.

več o KompasPlusu in e-pristopnici

Oglejte si tudi
30. september - 5 dni  
od 369,00   EUR
1. avgust - 1 dan  
od 66,00   EUR
25. september - 4 dni  
od 449,00   EUR